Stok Çıkışı

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Ara 2008
Mesajlar
2,538
Konum
istanbul
hayırlı akşamlar,

mükellefim markalı bir mal alıyor ve buna kendi markasını vurup(satıcının rızası ile) satmak istiyor.
malın girişi X marka ile.Ancak çıkışı Y marka olacak.
bu olabilirmi ? görüşlerinizi rica ediyorum.
 
üstadım faturada markalar farklı olacak.x markalı mal girişi olacak ben satarken kendi markam olan y markasını üstüna basacağım satacağım.
 
Anladım olabilir, ancak o zaman bu marka basma işini mutlaka belgelendirmeniz ve muhasebe kayıtlarında açıkça göstermeniz gerekmektedir. 151-191/102, 730-191/151, 152-151 şeklinde.
 
koray üstadım yanlış anladınız,marka basma derken makinayı alacağım üzerine kendi tescilli markamı koyarak satacağım.bunu makinayı satan firmanın izniyle yapacağım.
ancak faturada giriş markası farklı olacak,çıkışı farklı olacak.
 
Tamam işte doğru anlamışım. Aslında bir yarı-mamul alıp, üzerinde ufak ta olsa değişiklik yapıp satacaksınız.
 
1. sy koraykarakaya'nın bahsettiği kendi markanızı içerek etiket levha vs materyaldir. Bunu dışarıya yaptırıyorsanız ft temin ederek üretim işlemleri gibi kayıtlayacaksınız.
2. Aranızdaki anlaşmanın yazılı (hatta noterden) olmasına dikkat edin. Bugün sözle eyvallah diyen satıcı yarın telif/patent vs hakkı ihlali yapıldığı savıyla işlem yapabilir. Bu durumda elinizdeki tüm mallara bedavaya el koydurabilir.
 
Olmaz sadece 153'ü kullanmak hem Vergi Usul Kanunu açısından hem de muhasebe tekniği açısından doğru değil. 153 ancak hiç bir değişikliğe(marka değiştirme dahil) satılan emtia için kullanılabilir.
 
Üst