Şube Açılışının, Şubenin Bulunduğu Vergi Dairesine Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

NİSAN

Ziyaretçi
Şirket merkezi Ankara'da bulunan işyeri,şehirdışında şube açtı.Tescil ettirildi,açtığımız şubeyi, Ankara'daki merkez vergi dairesine dilekçe ile bildirdik. Benim sorum şu; şubenin bulunduğu yerdeki vergi dairesinede bildirilmelimidir?şubenin bulunduğu ildeki vergi dairesi ile bir işimiz varmı?
stopajımız yoktur.kurum kazancıdır.

Ynt: Şube açılışının, şubenin bulunduğu vergi dairesine bildirimi

Sayın Nisan

Merkezinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine bildirim yapmakla bildirim yükümlülüğünüzü yerine getirmişsiniz.
Bundan sonra vergi daireniz yoklama için şube vergi dairenize yazı yazacaktır.

Yoklamanızı da şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesi yapacaktır.

Bu nedenle sizin merkez vergi dairesine bildirim dışında ayrıca başka vergi dairesine bildirim yapmanıza gerek yok.

Tüm işlemleriniz Merkez vergi dairesi tarafından yapılacaktır.

Ancak şubenizde işçi çalıştırmanız ve ücretlerini şubeden ödemeniz halinde Şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesinden Muhtasar beyanname için numara almanız gerekecektir.

Bu durumda sadece şubeye ait kesintiler için düzenlenecek muhtasar beyannamenizi şube vergi dairesine vereceksiniz.

şubede çalışacak işçilerin stopajlarını, merkezdeki muhtasar beyannamemizde göstererek ödeyemezmiyiz?

Sayın nisan,

Eğer ödemeleri merkezden yapıyorsanız elbette stopajıda merkezden ödeyeceksiniz.

Sayın nakula,

Birşeyi merak ettim. "Ancak şubenizde işçi çalıştırmanız ve ücretlerini şubeden ödemeniz halinde Şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesinden Muhtasar beyanname için numara almanız gerekecektir." demişsiniz. Acaba ne numarası alınacak.

SAyın Nakula'nın cevabı doğru bir cevaptır.

Ama fprumda bu tip sorulara sık sık rastlıyoruz Bu yüzden Şube, Kanuni temsilcilik, irtibat bürosu...vs gibi ana şirkete bağlı organizasyonlarla ilgili kanuni dayanaklar, usul şartları, belge ve vergi düzeni ...vs gibi usule ilişikin genel bilgiler şekline yönlendirebilirmiyiz bu topiği. Herkes bilgisini paylaşır.

En iyisi yeni bir başıl açayım ben bununla ilgili.

butterfly effect ' Alıntı:
SAyın Nakula'nın cevabı doğru bir cevaptır.

Ama fprumda bu tip sorulara sık sık rastlıyoruz Bu yüzden Şube, Kanuni temsilcilik, irtibat bürosu...vs gibi ana şirkete bağlı organizasyonlarla ilgili kanuni dayanaklar, usul şartları, belge ve vergi düzeni ...vs gibi usule ilişikin genel bilgiler şekline yönlendirebilirmiyiz bu topiği. Herkes bilgisini paylaşır.

En iyisi yeni bir başıl açayım ben bununla ilgili.

sayın butterfly effect cevap yanlış demedim, dikkat ederseniz yeni vergi dairesinden numara almalısınız diyor, ne numarası alınması lazım onu sordum. Peki size sorayım, ne numarası alınması gerekiyor acaba?

ben de soruyorum ne numarası bu ?
şirketin zaten mevcut bir vergi numarası var.

Sayın Nisan,
Yeni vergi numarası almayacaksınız. Sadece muhtasar beyanname için dilekçe vereceksiniz. Vergi dairesi de muhtasar bey. için kodlama yapacak.
selamlar

Soner Tecim ' Alıntı:
Sayın nakula,

Birşeyi merak ettim. "Ancak şubenizde işçi çalıştırmanız ve ücretlerini şubeden ödemeniz halinde Şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesinden Muhtasar beyanname için numara almanız gerekecektir." demişsiniz. Acaba ne numarası alınacak.

Sayın Soner bey

Gayet tabii ki Yeni bir vergi numarası alınmayacak.Vergi numarası aynı olacak,Arkadaşimin bahsettiği gibi numara almak demek mükellefiyet açılacak verginin kodlanması demektir.

Bu mükellefiyet kurulmadan VERGİ NUMARASI olsa bile,şubeye ait muhtasar beyannameler şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesine verilemez.

Sonuç itibariyle şube için vergi numarası almak demek ,şubenin mükellefi olacağı vergilerden dolayı vergi kodlarının açılması demektir.

Ayrıca bu işlerle uğraşan Bütün meslektaşlarımın bu konuyu gayet iyi bildiklerini düşünüyorum. .

Sayın Soner bey mesleki konularla ilgili bir forum sitesinde Yöneticilik yapmakta ve Bu konuları gayet iyi bilmektesiniz.

Buna rağmen bu soruyu sormanızı manidar bulmaktayım.