Şube(Fabrika-İmalathane) açılışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Slm Kolay Gelsin
Ltd.şirket için bir şube açılışı yapacağız fakat bu bir fabrikadır yani imalathane imalathane şube diye mi açılır ve açılış için neler yapmalıyız
Teşekkürler

Ynt: Şube(Fabrika-İmalathane) açılışı

Şube olarak açılış yapacaksınız

ŞUBE KURULUŞ İŞLEMLERİ İÇİN ;

* Merkezden onaylı evraklar (sicil memurluğundan onaylı )

* Ticaret sicili tüzüğünün 55. Maddesine göre belge

* Şube ünvanı altında düzenlenmiş imza beyannamesi (noterden onaylı asıl olacak 2 adet) şubenin ünvanı ???????????????????.??????........ şubesi

* Şube açılışına ait karar 2 adet noterden onaylı olacak
Şubenin ünvanı,
Şubenin sermayesi (merkezden şube?ye ayrılan sermaye varsa belirtilecek),
Şubenin açık adresi,

* Şube yetkililerin
Nüfus cüzdan örnekleri (2 adet muhtardan)
İkametgah belgesi (1 adet muhtardan)

* Dilekçeler
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına
Ticaret Sicil Memurluğuna

* T.S.T. 29. MADDESİNE GÖRE TAAHHÜTNAME

* ODA BEYANNAME

Uygulamada şirket yetkilisi mecburimi ve eğer mecbur ise genelde müdür mü yetkili olarak belirtilir

uygukamada da aynen tüm evraklar isteniyor değilmi eğer uyguladıysanız
teşekkürler

ewet tüm evraklar isteniyor yazdığım tüm evraklarda hazırlanması gerekiyor

peki bu imalathaneyi ek işyeri olarak açma şansımız yokmudur.sadece karar alıp vergi dairesine bildirsek.satış yapılmayacaksa sadece imalat yapılacaksa tabi.

Kızıldereli ' Alıntı:
Slm Kolay Gelsin
Ltd.şirket için bir şube açılışı yapacağız fakat bu bir fabrikadır yani imalathane imalathane şube diye mi açılır ve açılış için neler yapmalıyız
Teşekkürler
Jalenin verdiği bilgiler il dışındaki şube açılışı için geçerlidir.Aynı il içinde açılacaksa Ortaklar Kurulu Kararı tescil için yeterlidir.

Şunuda belirteyim, şube açılışlarının tescili zorunlu değildir.

Serpil YAVUZ ' Alıntı:
Şunuda belirteyim, şube açılışlarının tescili zorunlu değildir.

Türk Ticaret Kanunu öyle demiyor ama.

Vergi dairesi kanunu çiğniyor o zaman.
Bu konu çok tartışıldı Serpil hanım.
Forumda arama yaparsanız bol sayıda mesaj bulabilirsiniz.
Aynı şeyleri anlatmak tartışmak yersiz.
İsteyen tescil eder 1500 tl masraf yapar.
İsteyende tescil etmez, bir dilekçe ile şubesini açar.

Kolay gelsin.

Şube tescilinin masrafı yeni şirket kurma ile aynı nerde ise

Bu konunun çok tartışıldığını çok iyi bilen ve takip eden bir üyeyim.
Niyetim tartışmak değil. Doğru olanı uygulamaktır.
Ancak TTK açıkça:
2- Tescil
Madde 42- Her tacir, ticari işletmenin açıldığı günden itibaren onbeş gün içinde ticari işletmesini ve seçtiği ticaret ünvanını, işletme merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan ettirmeye mecburdur.
Her tacir kullanacağı ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı notere tasdik ettirdikten sonra sicil memuruna tevdi etmeye mecburdur. Tacir hükmi şahıs ise ünvanla birlikte onun namına imzaya salahiyetli kimselerin imzaları da notere tasdik ettirilerek sicil memuruna verilir.
Merkezi Türkiye'de bulunan ticari işletmelerin şubeleri de bulundukları yerin ticaret siciline tescil ve ilan olunur
diyor.
Tescili ve ilanı yapılmamış bir şube, resmi nitelikte değildir.Her yasa yerinde ağırdır.Vergi dairesi sorun etmeyebilir,ama ilerde şube ile ilgili bir sorun yaşandığında TTK şubenin varlığını kabul etmez.

Tescili yaptırıp yaptırmamak tabiki işletmelerin/şirketlerin tercihidir.Ama biz meslek mensuplarıda etik olarak müşterilerimize doğru olan yolu göstermek zorundayız.şeklinde düşünüyorum.

Sn zindan,forum üyeleri ile yada sizlerle aramızda fikir ayrıcalıkları olabilir,bu farklı fikirlerde saygı kuralları içerisinde tartışılabilir,Benim görüşüm bu yönde.Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Şubelerde tescil zorunluluğu var. Ancak depo gibi yerleri tescil etmeye gerek yok

Serpil hanım;
Türkiye' de bir kanunda a yazan diğer kanunda b yazabiliyor.Ttk zorunlu olan birşeyi gelir idaresi gerek yok diyebiliyor o zaman.Ben demiyorum bunu Gelir İdaresi diyor.!

Bizler müşterimize tescil yok demiyoruz zaten.İki alternatif var, Ttk' da zorunluluk var masrafı budur, vergi dairesi de tescile gerek yok, dilekçeyi yeterli görüyor buda masrafsız diyoruz.Hangisini istersen seç diyoruz.Ben her yolu gösteriyorum, bunlardan hangisi yanlış yol.?Hangisi etik değil.?

Ben tartışmam demiyorum, ancak forumu uzun süredir takip edenler de bilirki, bu konu sayısız kez tartışıldı, aynı şeyi tartışmak anlamsız.

http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,10038.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,17594.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,15203.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,10784.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,10584.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,11933.0.html
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,23236.0.html

Sinirlendiğinizi farkettim.
Gerek yok arkadaşım üzme canını.Size iyi çalışmalar dilerim. :)

İlk öncelikle son mesajınızdaki üslubunuz hoşuma gitmedi. ???
Ayrıca Serpil hanım sorularıma cevap veremeyip, konuyu kestirip atan sizsiniz, bir daha düşünün bakalım sinirlenen kim acaba.? ;)
Etik olanın; müşteriyi düşünerek şube açılışını tescilsiz yapılabileceğini söylemek midir, söylememek midir.?
Bir daha da insanları yanlış yol izlemek ile, etik davranmamak ile itham etmeyin.!!!

Sende üzme canını, sanada iyi çalışmalar.! :) ;)

Eleştiriye hiç gelemiyorsunuz.
benim sinirlenecek bir yanım yok.Kapı gibi TTK yasasından dan size alıntı yapmışım buraya.Hala çekınmeden bana diyorsunuz ki şubelerde tescil zorunluluğu yoktur.yok vergi dairesi öyle diyormuş.Yanlışsın arkadaşım yanlışsın.Şubeler tescile tabidir.Öğren bunuda bir daha soran olursa mahçup olma.İstersen mesajımıda kilitle.Ben size güzel bir dille insanlara yanlış bilgi verdiğinizi anlatmaya çalıştım.Ama anlamamakta ısrarlısın.

.
son mesajımı güzellikle iyi çalışmalar dileyerek kapatmıştım.hala üstüme geliyorsun.eleştiriye açık ol lütfen.
Artık mesaj yazmayacağım

Üslubun hala aynı, sinirlenenin de kim olduğunu gösterdin.!

Söylediklerim benim şahsi görüşürüm, yorumum değil ki.!
Bende ısrarla "TTK' ya birşey dediğimiz yok ama VD' side böyle diyor" diyorum.Bende sana bunu anlatamadım.Kimseye de mahçup olduğum felan yok.Yanlış bilgiyi veren sensin.Ben sadece iki bilgiyi de verip, isteyen istediğini seçer diyorum, bu kadar anlaşılmayan birşeymi söylüyorum.Mahçup olan sensin ve çamura yatmaya başladın, farkında değilsin.

İsteseydim bir önceki mesajımı yazdıktan sonra kilitleyebilirdim.
Sana cevap hakkı vermiştim.
Ama konu kilitlenmeyi hakketti.

İyi günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...