Ynt: Şube(Fabrika-İmalathane) açılışı
Bu konunun çok tartışıldığını çok iyi bilen ve takip eden bir üyeyim.
Niyetim tartışmak değil. Doğru olanı uygulamaktır.
Ancak TTK açıkça:
2- Tescil
Madde 42- Her tacir, ticari işletmenin açıldığı günden itibaren onbeş gün içinde ticari işletmesini ve seçtiği ticaret ünvanını, işletme merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan ettirmeye mecburdur.
Her tacir kullanacağı ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı notere tasdik ettirdikten sonra sicil memuruna tevdi etmeye mecburdur. Tacir hükmi şahıs ise ünvanla birlikte onun namına imzaya salahiyetli kimselerin imzaları da notere tasdik ettirilerek sicil memuruna verilir.
Merkezi Türkiye'de bulunan ticari işletmelerin şubeleri de bulundukları yerin ticaret siciline tescil ve ilan olunur
diyor.
Tescili ve ilanı yapılmamış bir şube, resmi nitelikte değildir.Her yasa yerinde ağırdır.Vergi dairesi sorun etmeyebilir,ama ilerde şube ile ilgili bir sorun yaşandığında TTK şubenin varlığını kabul etmez.
Tescili yaptırıp yaptırmamak tabiki işletmelerin/şirketlerin tercihidir.Ama biz meslek mensuplarıda etik olarak müşterilerimize doğru olan yolu göstermek zorundayız.şeklinde düşünüyorum.
Sn zindan,forum üyeleri ile yada sizlerle aramızda fikir ayrıcalıkları olabilir,bu farklı fikirlerde saygı kuralları içerisinde tartışılabilir,Benim görüşüm bu yönde.Herkese iyi çalışmalar dilerim.