Şube Sgk Tescilinin Geç Yapılması...

mustafakutlu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Ocak 2012
Mesajlar
307
Konum
hatay
merhaba üstadlar...mükellefimiz şube yoklamaı sırasında 20/03/2016 tarihinde şu kişiyi işçi olarak çalıştıracağım demiş.tabiki bundan haberimiz yok.şimi geç tescil durumda tabiki ipc si var.fakat kanundaki 102-b/1 uygulanabilirmi?.sonuçta mükellefin kendi beyanı.işçi ile anlaşamamış da olamaz mı?bilgisi olan var mı?

102-b/3
102 ikinci fıkra
Mahkeme kararına, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelere ya da kamu idarelerinden alınan belgelere istinaden düzenlenenler hariç olmak üzere, işyeri bildirgesinin sal süresi geçtikten sonra ilgililerce kendiliğinden 30 gün içinde verilmesi ve söz konusu cezaların ilgililerce, yapılacak tebligat tarihini takip eden günden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde, 102-b bendinde öngörülen cezalar aşağıda belirtildiği gibi dörtte bir oranına karşılık gelen tutar üzerinden uygulanır.
102-b/1
102 ikinci fıkra
Kamu idareleri ile bilânço esasına göre defter tutmak zorunda olanlar için asgari ücretin üç katının dörtte biri tutarında idari para cezası uygulanır.
(Asgari ücretin üç katının dörtte biri)
1.235 TL
(Asgari ücretin üç katının dörtte biri)
1.235 TL
102-b/2
102 ikinci fıkra
Diğer defterleri tutmak zorunda olanlar için asgari ücretin iki katının dörtte biri tutarında idari para cezası uygulanır.
(Asgari ücretin iki katının dörtte biri)
823 TL
(Asgari ücretin iki katının dörtte biri)
823 TL
102-b/3
102 ikinci fıkra
Defter tutmakla yükümlü olmayanlar için aylık asgari ücretin dörtte biri tutarında idari para cezası uygulanır.
(Asgari ücretin dörtte biri)
411 TL
(Asgari ücretin dörtte biri)
411 TL
 
Eğer vergi dairesi yoklamaya 20 martta işçi çalışacağını yazdıysa pek kurtulma şansınız yok ne yazık ki. 20 mart tarihine işe başlama vereceksiniz mecbur. Ceza çıkacak.
 
her durumda çıkacak fakat ben çıkan cezayı en aza indirmeye çalışıyorum.yukarıdaki maddeye istinaden o kadar(1235 tl) ödemezmiyiz.?
 

Benzer konular

Üst