Şube Ssk Tescil Merkezin İşcisi

asli275

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Ağu 2014
Mesajlar
170
Konum
izmir
Merhaba şube açılışında vergi dairesi yoklama memuru işci çalışıyor yazmış. Ancak o andaki işci merkezin işcisiydi . 31 martta yoklama gelmiş. işci 4.martta işe girmişti. fotoğrafda çekmişler hatta işcinin. şimdi şube ssk tescili yapsam olurmu?
 
o işci aynı adreste 1 aylık kendi işyeri açmıştı. kapattı. aynı yerde işci olarak başka bir işyerinin şubesi olarak çalışacakdı.
 
yoklama 31 martta geldi. ama o işci (makinede çalışırken şubede fotoğrafda çekmiş memur) 4.martta merkezde işe başlamıştı.
 
O şubede çalıştığı tespit edilen işçi yoklama tarihinde yani 31 martta şubede sigortalı olmalıydı. Geç kalmışsınız sgk dosya açılışında. Muhtemelen ceza yiyeceksiniz.
 
merkezden çıkarıp şubeyemi giriş yapacağız işciyi bundan sonra ?
 
5 gün geçmiş , daireye işcinin merkeze 4.mart giriş evrağını ve günlük görevlendirme kağıdını versem dilekce ile ... bir kurtuluş olurmu ?
 
Normalde olmuyor sgk her dosyayı ayrı ayrı değerlendirir. Aynı işverenin şubeside olsa farklı dosya oluyor merkez ve şube. Siz yinede sgkya bir danışın belki birlikte bir çözüm bulunabilir.
 
yeni yoklamaya işcinin önceki merkez deki sgk girişini ekleyeyim dilekceye diye düşündüm ?
 
Eğer yoklamayı düzelttiremez iseniz; sgk işyeri açılışı geç yapmaktan ipc kesilir. Çalışan merkezden nakil ile yeni yere kaydırılacağı için işe giriş bildirgesini "nakil" işaretlemek koşulu ile geç de verseniz ipc doğmuyor.
 
bir meslekdaşın başına gelmiş , şikayet üzerine evde çalışanı tespit edip tutanak tutmuş sgk. ama o evdeki tespit edilen kişi işverenin işyerinde zaten sigortalıymış. meslekdaş eve sgk dosyası açmış ve cezaya muhatap olmamış işveren
 
tekrar yoklama istedim , verdim dilekcemi. yoklama gelmeden sgk tescil yaptırayım mı?
 
Yoklamaya gelmelerinden önce de yaptırabilirsiniz yoklamaya geldikleri gün de yaptırabilirsiniz karar sizin. Garanti olsun gecikme olmasın yine derseniz yoklamaya gelinmeden önce açılış yapın SGK dosyasını.
 
görüştüm tekrar yoklamaya gelecek , başka bir işci işe başladı onu yazacak memur sadece. bundan sonra sorun olurmu ilk tutulan yoklama sizce ?
 

Benzer konular

Üst