Şubeye ilave adres kiralanması

Üyelik
12 Nis 2012
Mesajlar
13
merhaba, acil yardıma ihtiyacım var.
ito da tescilli topculardaki şubemizin hemen karşısında 2 dükkan daha kiraladık. vergi dairesi kapı numaraları sıralı olmadığından, ek olarak değilde yeni şube olarak açılış yapılacağını, ortaklar kararını bu şekilde alınacağını söyledi. Biz aslında, eksi dükkanı bir kaç ay içinde boşaltacağız, ve kiralanan adreslere taşınacağız. Durum biraz karışık. Kulağı tersten tutmak istemiyorum. bu işin en basit yolu nedir... Ben vergi dairesine, dilekçe ile yeni adresleri kiraladığımızı ve tadilat bakım işleri bittikten sonra taşınacağımızı ve gerekli bildirimleri o zaman yapacağımızı bildirdim. Şu an beklemedeyim.....
 
Ynt: Şubeye ilave adres kiralanması

ufak tefek tadilatlar kaldı. yoklamaya gelseler faal görürler.
 
Ynt: Şubeye ilave adres kiralanması

O zaman olayın gerçek mahiyeti şubenin faaliyete geçmesi ki kesinlikle yoklamaya geleceklerdir. Vergi dairesinin istediği şekilde hareket ediniz.
 
Ynt: Şubeye ilave adres kiralanması

bende söyle düşündüm. yazdığım dilekçeden ötürü şimdilik biraz zaman kazandım. eski yeri boşaltana kadar bekleyeyim diyorum. Sonra adres değişikliği yazısı veririm. Böylece yeni şube açmama gerek kalmaz. Bu arada yoklamaya gelseler de zaten bildirmisim tadilatım bitince bildirim yapacağım diye.
Vergi dairesi beni lüzumsuz bir işe zorluyor. Aynı pasajda kapı numarası farklı diye yeni şube açmak gereksiz sanırım. Yeni şube demek, yeni ssk dosyası, fatura irsaliye, tescil falan çok uzun iş.... haksızmıyım..?
 
Ynt: Şubeye ilave adres kiralanması

Kanun metni açık ama VUK md.159'a göre işyeri sayısında meydana gelen değişikliği bildirmek zorundasınız, bildirme süreniz de VUK md.168/1'e göre 1 ay. Üstelik kanun metninde de "aynı pasaj içinde olursa bildirim yapılmaz" gibi bir hüküm yok. Vergi dairesi sizi gereksiz bir işleme zorlamıyor, kanun hükümlerine uygun hareket etmenizi istiyor.

Durum tespit edilirse VUK med.352/7'ye göre usulsüzlük cezası kesileceği gibi daha kötüsü incelemeye sevk edilebilirsiniz. Tercih size kalmış.
 
Ynt: Şubeye ilave adres kiralanması

yardımınız için teşekkürler koray bey.
 

Benzer konular

Üst