fonradar

Tahsil Edilemeyen ve Hukuki İşlem Başlatılan Faturalı Alacak Hk.

Adem ÜNLÜ

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 May 2007
Mesajlar
112
Merhaba arkadaşlar,

Şirketimizin tahsil edemediği yaklaşık 11.000 YTL' lik faturalı bir alacağı var. Bu alacak 2007 yılının 3. ayından gelmektedir. Fakat fatura kesmiş olduğumuz şirket sanırım kaçmış ve bir sürü vergi borcu varmış. O yüzden alacaklılar sırada beklemekte. Dolayısı ile bizde avukat aracılığı ile dava yoluna gittik.

Benim sorum şu olacak, cari hesapta bekletmekte olduğum bu alacağı şüpheli ticari alacaklar kısmındamı izlemem gerekiyor. Yada karşılıkmı ayırmam gerekiyor.

Teşekkürler
 
Ynt: Tahsil edilemeyen ve hukuki işlem başlatılan faturalı alacak hk.

Sayın Adem ÜNLÜ,

Şüpheli hale gelmiş alacakların 128 hesapta takip edilmesi gerekmektedir. Karşılık konusunda ayırmak veya ayırmamak mükellefin tercihidir.
 
Ynt: Tahsil edilemeyen ve hukuki işlem başlatılan faturalı alacak hk.

Merhaba,
Sayın GMANCE arkadaşıma bir ilave yapmak istiyorum. Eğer karşılık ayırmak istiyorsanız, alacağın şüpheli hale geldiği yıl içinde ayırmanız gerekiyor. Yani demek istediğim cari hesapta kalsın dava devam ediyor şeklinde düşünür ve yıl geçerse karşılık ayırma hakkı yok. Konuyla iligili yargı kararlarıda okumuştum.
 
Ynt: Tahsil Edilemeyen ve Hukuki İşlem Başlatılan Faturalı Alacak Hk.

Ancak dava açıp, icra takibine başladığınız yıl karşılık ayırabilirsiniz. Sonraki yıl ayıramazsınız.31 Aralığa kadar vaktiniz var.
 
Ynt: Tahsil Edilemeyen ve Hukuki İşlem Başlatılan Faturalı Alacak Hk.

Zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Adem ÜNLÜ
 
Üst