Tahsilat kimin işi

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Firma sahibi devamlı olarak tahsilini yapmış hatta belgesini bile almış muhasebecilerine devamlı olarak tahsilat konusunda baskı yapıyor kendisi işveren olarak satış mantığı v tahsilat mntığıyla hareket ediyor oysa satın alma ve satış bölümleri varken genede ısrarla bu tahsilat muhasebecinin işidir muhasebeci ne kadar tahsilat yaparsa o kadar başarılıdır mantığında ısrar ediyor.Sizce kobilerde tahsilat kimin görevidir,muhasebe kendini ağırdan nasıl satabilir,bu konuda yapılması gerekenler nelerdir?
 
Ynt: tahsilat kimin işi

Mesleğimizi sadece tahsilatla ilişkilendirmenin abesle iştigal olduğu kanısındayım. Yalnız tahsilat işlemininde muhasebeden bağımsız olması düşünülemez. Bu ayrımın iyi yapılması gerekir sadece tahsilat için muhasebeci alınıyorsa bu işi yapan başka insanlarda mevcut :) Satış bölümleri genelde savruktur ve elindeki malı ya da hizmeti satmak için fazla ödeme konusunda konuşmazlar. Şirket sahipleri de bunun farkında olduklarından daha çok muhasebeciye yıkarlar tahsilat işlemlerini.
saygılar;
bil_gin
 
Ynt: tahsilat kimin işi

ufak firmalarda maalesef muhasebe ve finansman siye ayrı bölümler kurulmuyor. kurumsallaşmış firmalarda bu departmanların işleri farklıdır. ama kobilerde yapılabilecek birşey olduğunu sanmıyorum. çünkü patron 150 tl ye dışardan defter tutar ve en fazla 750-800 tl ye bir ön muhasebeci bulabilir. bunun kendisi de farkında olduğu için siz pek önemsemez diye düşünüyorum
 
Ynt: Tahsilat kimin işi

Eğer ücretli çalışıyorsanız ve tuzunuz kuru değilse. Patron isterse yapacaksınız. Zaten genelde muhasebe departmanları yapar.
 

Benzer konular

Üst