Tahsilat Makbuzları

dolap

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Eki 2006
Mesajlar
492
Konum
İzmir
Mükelleflerin borçlu ve alacaklı oldukları firmalara ait tahsilat makbuzlarını toplamada sorun yaşıyoruz. Daha doğrusu mükellef tahsilat makbuzlarını getirmiyor ya da kısmen getiriyor. Sonuçta karşı firmanın bakiyesi ile bizimkisi tutmuyor.Mükellef benim borcum yok diyor ama ortada makbuz yok.Bu durumlarda ne yapıyorsunuz? Muhasebeci de bu gibi durumlarda zorda kalıyor.Muhasebecinin görevi alınan belgeyi işlemek fakat mükellef getirmeyince muhasebeci ne yapsın? Bir de çoğu zaman mükellef banka hesaplarını muhasebeciye getirmiyor. Böyle durumlarda da banka hesabı tutmuyor. Sizler bu durumlarda ne yapıyorsunuz?
 
Ynt: Tahsilat Makbuzları

Her türlü eksiğini yazıya Döküyorum bunlar eksik diye mükellefime imzalatıyorum. Eğer zamanında gelmez ise evraklar olduğu gibi yapıyorum.

Sonradan niye söylemedin yok verirdik niye istemedin falan gibi şeylerle karşılaşmıyorum.
 
Ynt: Tahsilat Makbuzları

Hepsine katılmakla beraber,alabildiğiniz firmalardan ekstreler isteyin.Sizde görünmeyen tahsilat veya tediyeler onların kayıtlarında varsa,o kayıtları baz alarak kayıtlarda düzeltme yapın.Eğer ekstre alamıyorsanız ne görüyorsanız onu işleyin.Veya ödeme veya tahsilat olduğu halde (söz üzerine) karşı tarafın kayıtlarında da bunlar yoksa tahsilat veya tediye makbuzunu yeni tarihli düzenleyin.Firmalarada gönderin onların kayıtlarınında düzeltilmesinde yardımcı olmuş olursunuz. Diğer arkadaşların söylediklerine de aynen katılıyorum.Çoğu mükellef bu makbuzların muhasebeye verilmesi gerektiğini bile bilmiyorlar.Kara kaplı bakkal defteri hesabı çalışan firma batmaya mahkumdur.Saygılar.
 

Benzer konular

Üst