fonradar

Tapu Harcının Güncelleştirilmesi

Üyelik
24 Ağu 2018
Mesajlar
1
Konum
aydın
icra ihalesinden o günki parayla bir gayrımenkul aldım. Tapumu o tarihte alsaydım, işlemlerim mecburen ihalede satın aldıgım bedel üzerinden vede tapu tarafından gayrımenkulün geçerli olan raiç degeri araştırılmaksızın cebren gerçekleştirilecekti.
Sonra ihmalim nedeniyle tescil işlemimi yaptırmadım vede sonrasında taşınmam nedeniylede tapuya tescilim için yazılmış evraklarımıda kaybettim. 14 sene sonra o evraklar kitaplarımın arasında elime geçti.
Tapu dairesine satın alma işlemimi gerçekleştirmek için gittigimde " gayrımenkulün güncel raiç degerini bilirkişiye tesbit ettirmemi" istedi.
Ben ise 2018 emlak vergisi degerini baz alın veya satın aldıgım tarihteki zaten müktesep hakkım olan satın aldıgım degere, bugüne kadarki yasal gecikme faizini uygulayıp güncelleyin, bu tekliflerim yasanın öngörüp kabul ettigi yöntemler dememe ragmen ,tapu dairesi bu önerilerimi kabul etmiyor.

Bu durumda ne yapmam gerektigi yöntem konusunda öneriniz olursa memnun olurum.
 
Son düzenleme:
bu tip işlemler tapuya tescil edilmekle hüküm kazanır. Tescil işlemini o tarihte yaptırmalıydınız . İsterseniz dava açın derim ama önermem zira dava süreci uzayacak ve boşu boşuna masraf yapacaksınız
 
Üst