fonradar

Tapu Rayiç Bedeli Hakkında Önemli ?

Üyelik
10 Mar 2013
Mesajlar
3
Konum
aksaray
merhabalar.2 ay önce yılbaşında yeni bir daire aldım.ve 5 yıl dolmadan tayinim çıkması dolayısıyla satmak için biriyle anlaştım.şimdi ben aldığımda tapumdaki rayiç bedel 74000 tl di ve tapu harcı da buna göre ödendi.belediyenin bu seneki dairem için belirlediği rayiç bedel 80000 tl diye öğrendim.alıcı ise 90000 tl banka kredisi kullandı.ben şimdi belediyedeki rayiç bedelimi bildirmeliyim tapuya yada bankadan çekilen 90000 tl yimi bildirmeliyim.90000 tl bildirilirse değer artış kazancı olmuş oluyo aslında olmayan bir kardan dolayı vergi çıkabilirmi bana.bir sorumda forumlarda devamlı yapanlar için yazıyor.ben ilk kez bir daire satışı yapacağım.2 veya daha üstü yapılan satışlarda bu değer artış kazancı vergiye tabi oluyomuş diye yazan gördüm.
 
Siz gerçekte kaça sattınız bu daireyi önemli olan o. Bir de kulaktan dolma bilgiler yerine bir meslek mensubuna danışmak daha iyi olacaktır.
 
Tapuda ne yazdığını unutun. 9.000-TL gayrisafi değer artış kazancı elde etmişsiniz, bunun istisnası, elden çıkartmak nedeniyle ödenecek masrafların düşülmesi ile birlikte ya hiç vergi çıkmak, ya da çok cuzi bir vergi çıkar. Kesin ve net bilgi almak için bir meslek mensubu ile yüz yüze görüşüp beyannamenizi hazırlama konusunda yardım isteyin,internet üzerinde yapalabileceğimiz bu kadar.
 
hocam büyük ihtimalle eğer senin dediğin gibiyse bu yılın istisna tutarı 9400 tl yani vergiye tabi olmuyor bu kazanç.çok teşekkürler.
 
Tapuda ne yazıyorsa alan için alış fiyatı, satan için satış fiyatıdır. Rayiçbedel den düşük olamaz. Olsa bile vergi rayiç bedele göre ödenir, düşük fiayat tapuda şerh konulur. Alış-satış farkı, o senek istisnadan düşülür ve kalan miktarın vergisi yatırılır.
 
Üst