fonradar

Tasfiye Halinde Limited Şirketin Gelir Tablosu

Üyelik
10 Nis 2012
Mesajlar
8
Konum
İSTANBUL
Saygıdeğer Meslektaşlarım
2011/10. Ayda tasfiyeye giren şirketimizin 12/10/2011-31/12/2011 1.Tasfiye döneminde gelir ve gider kayıtlarını yaparken 693 Tasfiye Dönemi Kar Zarar Hesabı'nı kullandım ancak dönem sonu gelir tablosunda haliyle ayrıntı göremiyorum gelir tablosunu bu şekilde verebilirmiyim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Tasfiye Halinde Limited Şirketin Gelir Tablosu

TDHP'de 693 TASFİYE KARI adında bir hesap var mı ki? Sorunuzu tam anlayamadım açıkçası.
 
Ynt: Tasfiye Halinde Limited Şirketin Gelir Tablosu

Koray Bey,
693 Nolu hesap isteğe bağlı açılabiliyor. Bülent bey burada Gelir tablosu hesaplarını hiç kullanmadan direk 693 nolu hesaba borç veya alacak yazmış bu yüzden gelir tablosu alamıyor.
Bülent Bey,
Sizin mantığınızda (Tasfiye kârı, tasfiye döneminin sonundaki servet değeri ile tasfiye döneminin başındaki servet değeri arasındaki olumlu farktır) kanundaki tanıma göre hata yok. Ancak TMS1'e ve Beyanname düzenleme mantığına göre hareket etmeniz gerekir. Sizin mantığınızla gidersek, hiç bir firmaya gelir tablosu düzenlemeye gerek kalmaz. Nitekim GVK 38.maddeye göre de Bilanço esasına göre ticari kazanç, teşebbüsdeki öz sermayenin hesap dönemi sonunda ve başındaki değerleri arasındaki müsbet farktır.
Buna göre bunun tespiti için yalnız Bilanço düzenlememiz yeterli oluyor. Ama sizinde bildiğiniz üzere burada herkes TMS ve TDHP göre hareket ederek gelir tablosu hazırlıyor.
Bu yüzden 693 yerine gelir tablosu hesaplarını kullanın. Ayrıca TDHP uymamaktadan dolayı ceza yeme riski olabilir. Kolay gelsin.
 
Ynt: Tasfiye Halinde Limited Şirketin Gelir Tablosu

Sayın Mohicans,
Üniversitede hocamız 693 hesabı kullanabileceğimizi söylemişti. Hocalar bazen kolay yolu seçiyorlar ve bu nedenle yanlış bilgi verebiliyorlar. Uyarınız için teşekkür ederim, kayıtlarımı düzeltip gelir tablosunu hazırladım.
 
Üst