Tasfiye ile ilgili Geçici Vergi Beyannamesi

Ali PINAR

Katkı Sunan Üye
Şirketin Tasfiye Giriş Tarihi : 28.10.2007

Tasfiye Başlangıcı ile ilgili Kıst Dönem K.Vergisi beyannamesini bugün vermek istiyorum.

Geçici Vergi açısından 01.10.2007-28.10.2007 dönemine ilişkin Beyanname vermem gerekirmi ?

Yada K.V beyannamesini verdiğimden gerekmez mi?

Diğer tarafta önce Geçici Vergiyi bugün vererek çıkan G.Vergiyi ödedikten sonramı K.V vermeliyim ?

E- Beyanname işlemleri ilede ilgili ayrıca bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Saygılar

Ynt: Tasfiye ile ilgili Geçici Vergi Beyannamesi

Tasfiye halindeki şirketler geçici vermezler.

217 sayılı GV.Genel Tebliği ilgili bölümü;

2.3. İşe Başlama, İşi Bırakma ve Hesap Döneminin Değişmesi
14. İşe başlama, işi bırakma veya hesap döneminin değişmesi gibi üç aydan kısa olan vergilendirme dönemlerinde;

- İşe başlamada, işe başlanılan tarihin içinde bulunduğu dönemin sonuna kadar olan süre,

- İşi bırakma veya tasfiye hallerinde işin bırakıldığı veya tasfiyeye girildiği tarihe kadar olan süre,

- Hesap döneminin değişmesi halinde yeni hesap döneminin başladığı tarihe kadar olan süre,

ayrı bir vergilendirme dönemi sayılacaktır.

Sayın nguray 01.10.2008-28.10.2008 tr.Geçivi V.Dönemi için beyanname vermen gerekmezmi?

Saygılar

geçici vermeyeceksiniz.nisan ayı içinde kurumlar beyanı vereceksiniz.

Sayın NİSAN123

En Geç Şubat ayı içinde Tasfiye ile ilgili K.V. Verilecek Nisan ayında ise 29.10.2007-31.12.2007 dönemine ilişkin K.V Beyannamesi vereceğim.

Konuyu Geçici Vergi açısından değerlendirmek gerekiyor.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum

Saygılar

Sn. Pınar

Cevaplar tatmin edici olmadı mı acaba ?? Hala geçici vergi konusundan söz etmek istiyorsunuz.

Tasfiye başladığı andan itibaren geçici verilmeyecek.