Tasfiyeye Giriş Beyannamesi Nasıl Verilir ?

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
Merhabalar,
Tasfiyeye giriş beyannamesi nasıl veriliyor? Tasfiye öncesi dönem için nisan ayında ( normal ) kurumlar vergisi beyannamesi verilecek mi? Yardımlarınızı rica ediyorum..
 
Tasfiye giriş beyannamesi denilen beyannamenin "kurumlar vergisi beyannamesinden" bir farkı yok. Sadece giriş ve sonuç dönemleri kıst dönem olabiliyor .
1 seri nolu kurumlar vergisi genel tebliğinin 17. bölümünde normal faaliyet dönemleri beyannameleri, geçici vergi beyannameleri vs. durumu anlatılmış, örnekler de var. Faydalı olacaktır.
 
Tasfiyeye giriş tescil evraklarını vergi dairesine vermeniz gerekiyor, onlar sisteme tasfiyeye giriş tarihini girecekler, firmanın unvanı tasfiye halinde ilave edecekler vs.
Sonrasında tasfiyeye giriş tarihinden sonraki 3.ayın 1-25'i arasında tasfiyeye giriş kıst beyannamesini internet üzerinden vereceksiniz. Bu beyannameye yazacağınız tasfiyeye giriş tarihi ile vergi dairesinin sisteme girdiği tarih aynı olmalı. Son günlere bırakmayın işlemleri yoksa, beyannameyi tarih olmadığı için veremez ve cezalı duruma düşersiniz.
 
Üst