fonradar

Tasfiyeye Girişde Tasdik Edilecek Defterler

FATİH PESEN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ağu 2005
Mesajlar
809
Konum
İst
Selamlar limited sirket kasım sonu tasfiyeye girecek tasfiyeye girmeden once hangi defterleri tasdik etmemiz gerekiyor ?

eski karar defterinin bos sayfaları var, tasfiye dönemi icin tasdik yaptırsak martta tasfiye öncesi dönemin kapanıs tasdiki nasıl olacak ? yada her sene icin yeni karardefteri mi tasdik edilecek ?

yevmiye defteri
kebir defteri
envanter defteri
karar defteri
ortaklar pay defteri ( şirketin böyle bir defteri yok bugune kadar )
toplantı ve müzakere defteri
 
Sayın Fatih Peşen

Tasfiye dönemi özel bir dönem olduğu için Ltd şirket için yukardaki sayılan defterleri tasdik ettirecek.Bu defterlerin yanı sıra bu defterlerinde açılış ve kapanış tasdikleri TTK göre yapılacaktır.
 
Ferhat bey yanıt icin tesekkürler.

Her sene veya dönem icin yeni defter tasdik edilmesi gerekiyor degilmi ? Ara tasdik kalktı ozaman anladıgım kadarıyla. örnek vermek gerekirse;

limited sirket 30 kasım 2012 de tasfiyeye girdi, elimizdeki karar defterini noterde 30 kasımda yeni unvanla onaylattık kalan bos sayfalar icin, 31.12.2012 geldi karar defterini yeniden notere götürdük 2013 icin onaylattık diyelim; 31.3.2013 geldi kapanıs tasdiki yaptırmamız gerekli elimizdeki karardefterine kapanıs tasdiki yapılabilecekmi ? Yapılamaz ise her sene ve tasfiye dönemi icin ayrı karar defterleri tasdik edilecek ve martta 3 defterde notere götürülüp kapanıs tasdiki yaptırılacak, ne dersiniz ?
 
Son düzenleme:
Yukardaki yazdıklarınız doğru onun için burda tekrar detay yapmıyorum.Yukardada belirttiğiniz gibi kapanış takdikleri yapılabilecek.Zaten 2 defter için kapanış tasdiki zorunlu Bunlar Yevmiye defteri ve Karar Defteri bunların dışındakileri ise yeterli sayfaları ve açılış tasdikleri olmak şartıyla izleyen yılda kullanılabilinecektir.Diğer yönden bunun tasarruf hakkı sizin elinizde yok ben bununla uğraşmam derseniz her sene yeni defter tasdiki yaptırabilirsiniz.


Saygılar
 
Üst