Taşıtlardaki KDV Durumu Hk.

mustafakutlu

Katkı Sunan Üye
iyi çalışmalar üstadlar...bir mükellefim bmw almiş kendi kullanmak için.şimdi bunu aktife alırken kdv sini kullanacak mıyım?ben hususi araçların kdv sini kullanmayacağımı biliyorumbir de fatura şöyle kesilmiş

vergisiz toplam:92676,04
ötv :41705,22
kdv :24188,44
genel toplam :158568,70 şimdi bunun kaydında yardımcı olurmusunuz?

Kdv kullanılmaz, 191'e dahil edemezsiniz. Demirbaşa dahil etmeniz veya direkt gider kaydetmeniz gerekiyor.

iyi çalışmalar üstadlar...bir mükellefim bmw almiş kendi kullanmak için.şimdi bunu aktife alırken kdv sini kullanacak mıyım?ben hususi araçların kdv sini kullanmayacağımı biliyorumbir de fatura şöyle kesilmiş

vergisiz toplam:92676,04
ötv :41705,22
kdv :24188,44
genel toplam :158568,70 şimdi bunun kaydında yardımcı olurmusunuz?
Arkadaşım, Firmanın k/z durumuna göre istersen kdv ve ötv yi direkt gider yazabilirsin veya araç bedeline ilave edip yani faturanın tüm toplamını 255 hs yazıp muhtelif yıllarda amortisman yöntemiyle gider yazarsın ha bu arada bu sene için kıst yöntem yapmayı unutma..
Kdv veya ötv den seçeceğin birisinide direkt gider yazabilirsin illa 2 si birden ya gider ya da aktife alacaksın diye birşey yok..

Arkadaşım, Firmanın k/z durumuna göre istersen kdv ve ötv yi direkt gider yazabilirsin veya araç bedeline ilave edip yani faturanın tüm toplamını 255 hs yazıp muhtelif yıllarda amortisman yöntemiyle gider yazarsın ha bu arada bu sene için kıst yöntem yapmayı unutma..
Kdv veya ötv den seçeceğin birisinide direkt gider yazabilirsin illa 2 si birden ya gider ya da aktife alacaksın diye birşey yok..
sizede teşekkür ederim üstadım bende araç bedeline kaydetmeyi dşünüyorum.ve amortissmon ayıracam 254 demirbaşlar hs olmayacak o zaman ?255 hs kullanacağım.

birde ford transitconnet kamyonet alışı var.bunuda mı yine 255e alacam?

Selamlar, servis ceken musterim 8+1 olan minübüsünü satıyor, alırken %18 kdv indirmiştik. Devlet bu tasıtları binek oto sınıfına soktu biliyorsunuz. Simdi aracı satarken kdv sini kaçtan kesecegiz ?