Tazminat Alabilirmiyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan StRaCh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar

ben 1992 senesinden beri bir şirkette çalışmaktayım 2009 un başlarında işler kötü diye yemek paramız kesildi.ve sonra bundan sonra artık bankadan para çekiceksiniz denildi ve bir bankadan kart aldırdılar maaş lar bundan sonra bankaya yatırılacak dediler ama işler daha kötü gitti diye şimdide banka kartlarımıza el koydular ve paraları zamanda yatırıp çekiyolar ama biz ayın 1 de almamız gereken maaşlarımızı ayın ortalarında ve sonlarında almaya başladık işten ayrılıp tazminatımı almak istiyorum veya kanuni yollara baş vurmak istiyorum ne yapa bilirim?

Ynt: Tazminat Alabilirmiyim?

Bunu da ilk defa duyuyorum, şaştım kaldım walla.
Kartlarınızı alıp, maaşlara el koymak başlı başına bir adli suçtur.

Öncelikle kendiniz çıkarsanız, tazminat alamazsınız, bunun yerine uzun yıldan beridir çalışıyorsunuz, emeklilik prim gününüzü kontrol edin, istifa ederek ancak prim gününüz dolduysa alabilirsiniz tazminatınızı.
Alamadığınız maaşlarınız için, mahkemeye başvurmanız gerekir, önerisi yapacağım ama, maaşlarınızı alıyor gözüküyorsunuz şuanda.
Bura da ya firmanın insafına kaldınız, yada direkt savcılıkta soluğu almanız gerekir.

Kolay gelsin.

Maaşlar geç ödeniyor, işçi ne yapacak? (Ziya Perver-15.08.2009)
Bizler özel sektörde çalışan işçileriz, son dönemde büyük zorluklar yaşıyoruz. Aşağıda arkadaşlarımız ile hazırladığımız sorularımız var, eğer cevaplayabilirseniz çok seviniriz.
Çalıştığımız firma 2 senedir maaşlarımızı geç ödüyor. Bu gecikme miktarı yaklaşık olarak 6 ay, bazı arkadaşlarda 10 ay civarında. Maaşların geç ödenmesi nedeniyle işten ayrılmak istesek, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanabilir miyiz?

4857 sayılı kanuna göre ücretler takip eden ayın 20'sine kadar ödenmezse işçi aynı kanunun 24'üncü maddesinin II'nci bendi gereğince işini kıdem tazminatı isteyerek bırakabilir. Ancak bunun süresi ayın 20'sinden itibaren 6 iş günüdür. Mesela, Temmuz 2009 ayı ücretleri Ağustos 2009 ayının 20'sine kadar ödenmezse ayın 21'inden itibaren 6 gün içinde kararınızı verip haklı sebeple işinizi bırakabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken bir nokta var; ücretinizi doğru dürüst ödeyemeyen işveren kıdem tazminatlarınızı öderken de zorlanabilir ve olay mahkemelere kalabilir. Öte yandan işi haklı sebeple siz bıraktığınız için ihbar tazminatınız olmaz.

ama önce noter kanalı ile ihtarname çekmelisiniz
bu konu tehlikeli bir konu dikkatli hareket edin

İhtarname çektiğiniz andan itibaren sulhen işi bitirme imkanı sona erer.Bundan sonra uzun ve zahmetli ve masraflı yargı yolu başlar haberiniz olsun.

soru? Tazminat Alabilirmiyim?

bu konu ile ilgili benimle beraber bir arkadaşım daha var aynı işyerinde çalışıyoruz oda aynı şekilde mağdur durumda (yemeklerin birden kesilmesi maaşların geç ödenmesi ve en son olarak çıkartılan banka kartlarını alıp parayı zamanında yatırıp kendilerinin çekip kullanması...) maaşların 15-20 tarihleri arasında ödenmesi gibi sorunlarımız var... ayrıca işyerinde ocak ayından itibaren 2 yıldır da zam alamamaktayız...bununla ilgili başvurabileceğim yer neresidir?

maaş ödenmesinde 20 sine kadar ödeme süresi var
banka kartlarınızın alınmasını sebep gösterip (şahit gerekir) ayrılabilirsiniz
şahit olursa sorun kalmaz
ama önce ihtar çekmelisiniz alınan banka kartlarının geri verilmesi için veya kartınızı iptal edin
yani sonuçta iş mahkemeye giderse kazanırsınız
zam vermek zorunda değil
ihtar çekip işi haklı nedenle bırakırsınız tazminat ödenmezse mahkemeye başvurursunuz
ama şahit ve ispat etmelisiniz
çünkü para yatıyor gözüküyor (bunu ispat edemezseniz sıkıntı yaşarsınız)

Maaşların düzenli ödenmesi yasa gereğidir. Bölge Çalışmaya başvurabilirisniz.
Ancak kriz var bu kadar yapabiliyorum derse napıcaksınız.?

Kardeşim Banka Hesabı Senin Değilmi Git Bankaya Kartı İptal ettir daha sonra parayı hesabından çek nasıl olsa ayın 1. de yatırıyorlar diyorsun. Daha sonra yatırmazlarsa ona göre yukarıdaki arkadaşların açıklamasına göre işlem yaparsın

hiç yani , ne demek karta el koymak. aslında onlar parayı çekerken polise suç üstü yaptıracaksın , o zaman görsünler günlerini , ne günlere kaldık , inanılır gibi değil...

merhaba, öncelikle anladığım kadarı ile arkadaş hem dert yanıyor hemde işsiz kalmaktan korkuyor
geçte olsa alıyorum maaşımı diyor,
ben olsam ne yapardım diye düşünüyor insan istemeden,
şifreyi iptal ettirirmek kısa vadeli bir çözüm , öncelikle çalışma bakanlığına yazılı bir dilekçe ile maaşımı alamadığımı bildirir. daha sonra noterden işyeri için haklı nedenle fesih hakkımı kullanırdım. çalışma bakanlığı müfettişleri geldiğinde işyeri bankaya yatırma dekontunu göstererek maaşların ödendiğini söyleyecektir. ancak ücret pusulasını veya bordroyu da imzalatmak zorunluluğu olduğunu sanıyorum. (işverenin ispat zorunluluğu) olay mahkemeye intikal ettiğinde bankanın ilgili şubenin kamera kayıtları da işin boyutunu değiştirebilir. :) Sonuç itibariyle Çalışma bakanlığı bu işin çözüm noktası

Eksikmi biliyorum ama maaşlar bankaya yatarsa bodro imzalatmanın gerektğini sanmıyorum

MUSTAFA3428 ' Alıntı:
Eksikmi biliyorum ama maaşlar bankaya yatarsa bodro imzalatmanın gerektğini sanmıyorum

Maaşlar bankaya yattığında size mecburen bodro imzalatması gerekir he sizin yerinize imza atıyorsa ki onu da yaparsa suc sayılır

Bankadan yapılan ödemede bordroya imza şart değil ancak ücret pusulasının bir nüshasının teslim edildiğini ispatlayabilmeniz için ücret pusulasına imza almanız şart.