fonradar

Tazminat Hak.

Üyelik
13 Tem 2009
Mesajlar
6
Konum
aydın
merhaba ilk işe giriş tarihim 26.12.1999 toplam 6200 günüm var. son iş yerimde toplam 7 yıldır çalışıyorum önceki ise gene 7 yıl ve arada hiç gün boşluğum olmadan başlamıştım bu iş yerime. şimdi iş yerimizin bulunduğum ildeki şubesi kapanıyor. bana başka bir ilde çalışma teklif etiler yada tazminat ile çıkış önerdiler. ben önerilen yerdeki işi kabul etmek istiyorum ancak sonrasında pişman olur muyum diye de düşünmeden alamıyorum kendimi. Bir arkadaşım bana bugün istersem şehir dışına gidip deneyebileceğimi eğer pişman olursam kendi isteğimle ayrılıp tazminat alabileceğimi söyledi. bu mümkün müdür.
 
Normalde kendiniz çıkarsanız alamazsınız tazminat. İşveren ile sözleşme yapın bence. Şehir dışında çalışmaya gideceğinizi ama eğer yapamazsanız tazminatınızı alarak işten ayrılacağınızı imza altına alın.
 
öncelikle cevap için teşkkür ederim.
bir arkadaşım 15 yıl ve 3600 günü doldurunca tazminat alınabileceğini iletti. doğrumudur.
 
öncelikle cevap için teşkkür ederim.
bir arkadaşım 15 yıl ve 3600 günü doldurunca tazminat alınabileceğini iletti. doğrumudur.

Merhaba. Bildiğim kadarıyla anlatayım.
Çok az bir zaman farkıyla bu hakkı ne yazık ki kaçırmışsınız. 15 yıl ve 3600 günle tazminat alabilmeniz için 08.09.1999 tarihinden önce ssk girişinizin olması gerekirdi. Fakat sizin girişiniz bu tarihten 3 ay kadar sonra. Dolayısıyla 4500 gün prim ve 25 yıl ssk lı olmanız gerekir.
 
Arkadaşımında bahsettiği gibi giriş tarihiniz kanunun belirttiği tarihten sonra olduğu için sizin 3600 gün seçeneğini kullanma şansınız yok.
 

Benzer konular

Üst