Tazminat Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zemheri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sn keremcem,

hayret beni nasıl savundunuz inanamadım.

ama şöyleki artık verdiğiniz cevaplara dikkat edip artık aynı konu üzerinden cevap vermişseniz sizin konuya dahil olduğunuz yerlerde cevap yazmayacağım.

hatta artık bu forumda hiçbir mevzuata cevap yazmayacağım.

çünkü kişilerin birbirine karşı maalesef seviyeleri düşebiliyor.

İyi Günler.
:) Sn.demiral; lütfen doğru olanı paylaşmaktan vazgeçmeyin, ki yanlışımız varsa düzeltme şansını yakalayabilelim.
Kişilerle bir sorunum yok, birbirimiz tanımıyoruz sonuçta, kişisel herhangi bir şey olması mümkün değil,
mesela ben sizi takip etmeye devam edeceğim, verdiğiniz bilgilerden faydalanmak ve hatalı bilgi varsa da düzeltebilmek adına, bence siz de bu şekilde davranmalısınız derim.

İzninizle bir kaç hususu ifade etmek isterim
Öncelikle belirtmek isterim ki,Sn.Demiral sizi aramızda görmek,siz ve sn.üyelerle birlikte görüşlerimizi (- veya + yada paralel)bu güzide "Forum"da paylaşmak isterim.
Bazı noktalar-konularda Sn.Keremcem bey ile benimde hem fikir olamadığımız zamanlar olmuştur( paylaşım esnasında görüş farklılığı olabilir ama düzeltiledebilir,görüş birliğine varılabilir,olaki varılamayadabilir)bu paylaşımlarımız sürecinde benim gerek sn.Keremcem,gerek siz ,gerekse diğer sn.üyelerden öğrendiklerim olmuştur.
Bu nedenle sn.üyelere,aynı zamanda bizlere bu imkanı sunmuş olan Alo Maliye ve ekibine teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Brüt Kıdem Tazminatınız 6,518,19
Kesilecek D.V. 49,47
Net Kıdem Tazmnatınız 6,468,72

Olması halinde İhbar ;
Brüt İhbar Tazminatınız 3,524,96
Kesilecek Gel.Ver. 528,74
Kesilecek Dam.Ver. 26,75
Net İhbar Tazminatınız 2,969,46

Toplam 9,438,18

Brüt Kıdem Tazminatınız 6,518,19
Kesilecek D.V. 49,47
Net Kıdem Tazmnatınız 6,468,72

Olması halinde İhbar ;
Kesilecek Dam.Ver. 26,75

Toplam 9,438,18
:) Sn.prisoner teşekkürler,
15.05.2013 tarihinde ödenmesi gerekecek kıdem ve ihbar tazminatları hesaplamalarınızı, rica etsem bir de dün (02.04.2013) ödenmesi gerektiğinde ne kadar olması gerektiğini hesaplamanız mümkünmüdür?
Böylece sn.demiral ın herhangi bir hesaplama yapmadan , hesaplamamın yanlış olduğunu söylediği, devamında yaptığım hatamı kabul etmeyeceğimi ifade ettiği , benim bulduğum rakamdan farkı varmı onu görebilelim ( hep birlikte!)

bugün işinize son verilecek olsa almanız gereken kıdem tazminatı 6168 tl; ihbar tazminatı :2970TL olmalı.
( bu arada sn.demiral, ihbar ve kıdem tazminatı hesaplamasını yapabilmek için müsait olabileceğiniz zamanı hararetle beklemekteyim bilginize)

Brüt Kıdem Tazminatınız 6,215,82
Kesilecek D.V. 47,18
Net Kıdem Tazmnatınız 6,168,64

Olması halinde İhbar ;
Kesilecek Dam.Ver. 26,75

Toplam 9,138,10

02/04/2013 itibari ile

Teşekkürler sn.prisoner, yordum sizi de.
Hesaplamamın hatalı olmadığını görmek mutlu etti beni.

Saygılar

Ve sayın demiral;
bugün işinize son verilecek olsa almanız gereken kıdem tazminatı 6168 tl; ihbar tazminatı :2970TL olmalı.

sayın keremcem,

hesaplamanız maalesef yanlış ve kesintiler eklenmemiş .

... şuan vaktim olmadığını için detaya inemedim ama görüyorum ki detaylara inmeyede gerek yok .

siz bu ve diğer hafta sonu tatili konusunda maalesef hatanızı kabul edemeyeceksiniz.
.

Hatayı kabul etmek bir erdemdir sn.demiral :)

Siz de , şu yukarda alıntıladığım ithamlarınız konusunda, tarafıma fazlaca haksızlık etmiş olduğunuzu düşünüyormusunuz?

sayın keremcem,

dün tarihinden itibaren bu ve farklı bir konu hakkında sürekli ayrı yorumlarda bulunuyoruz siz soruda ne sorulduğuna dikkat çekiyorsunuz o zaman bence bu konu hakkındaki son yorumları yapıp kimin haklı yada haksız olduğuna okuyanlar bence karar versin karşılıklı zıt cevaplar vermek yerine daha olumlu cevaplar verelim.

ben size hesaplamanız hatalı dedim çünkü soruda çıkış tarihi 15.05.2013 olarak verilmiş siz ise 02.04.2013 tarihine ait çıkış hesaplaması yaptınız neden hatalı olduğunu umarım şimdi anlamışsınız.

ikinci hatalı bilgi dememin nedeni Vergi Mevzuatı-SGK Mevzuatı-Ticaret Hukuku hakim olan bir kişi ileri öngörüler ile maalesef cevap veremez heleki burada bizler cevap bekleyen kişilere asla neden diye soracak olursanız 15.05.2013 tarihine kadar yukarıda belirtmiş olduğum kanun ve yönetmeliklerde ne değişiklik olacağını kestiremediğimiz ve bilemeyeceğimiz için bu doğrultuda hesaplama yapmak pek mantıklı gelmiyor soruda 02.04.2013 tarihinde çıkış yapacağım diye bir soru sorulmuş olsaydı hesaplama yapmak mümkündü bu neden ilgili hesaplamaları yapmadım.

İyi Günler.

:) haklısınız ben mühendisim :):):)

2.4.2013 tarihinde, 2.4.2013 tarihlii çıkış işlemi için yapmış olduğum doğru hesaplamaya hala yanlış diyebilmenize şaşırdım.

Dediğim gibi,
siz dilerseniz elbette belirttiğiniz gibi, benim dahil olduğum konuya yanıt bile vermeyebilirsiniz,
ama ben daha önce de söylediğim gibi, sizin yanıtladığınız iş hukuku konusundaki her soruya dahil olup sizin ısrarla verdiğiniz YANLIş yanıtları düzeltmek için daha fazla çaba harcayacağım.

Son düzenleme:
Bence bu tartışmayı artık noktalayalım. Çünkü iş kişiselleşmeye başladı.

Kendi adıma ben, yeni bir yanlış cevap gelinceye kadar bu tartışmayı kapattım sn.nguroy

sayın keremcem,

dün tarihinden itibaren bu ve farklı bir konu hakkında sürekli ayrı yorumlarda bulunuyoruz siz soruda ne sorulduğuna dikkat çekiyorsunuz o zaman bence bu konu hakkındaki son yorumları yapıp kimin haklı yada haksız olduğuna okuyanlar bence karar versin karşılıklı zıt cevaplar vermek yerine daha olumlu cevaplar verelim.

ben size hesaplamanız hatalı dedim çünkü soruda çıkış tarihi 15.05.2013 olarak verilmiş siz ise 02.04.2013 tarihine ait çıkış hesaplaması yaptınız neden hatalı olduğunu umarım şimdi anlamışsınız.

ikinci hatalı bilgi dememin nedeni Vergi Mevzuatı-SGK Mevzuatı-Ticaret Hukuku hakim olan bir kişi ileri öngörüler ile maalesef cevap veremez heleki burada bizler cevap bekleyen kişilere asla neden diye soracak olursanız 15.05.2013 tarihine kadar yukarıda belirtmiş olduğum kanun ve yönetmeliklerde ne değişiklik olacağını kestiremediğimiz ve bilemeyeceğimiz için bu doğrultuda hesaplama yapmak pek mantıklı gelmiyor soruda 02.04.2013 tarihinde çıkış yapacağım diye bir soru sorulmuş olsaydı hesaplama yapmak mümkündü bu neden ilgili hesaplamaları yapmadım.

İyi Günler.

Merhaba,
Bu mesajda amacım olaya müdahil olmak (Tartışma yönünden) değildir.
Sn.Demiral'ın bilgisine tecrübesine saygı duyarım. (Kendilerini tanımam).
Fakat sorulan yada merak edilen bir bilgiye mevcut verilerle cevap verememek bana mantıklı gelmedi.
En azından ileriye dönük raporlarlama istenirse nasıl cevap vermektesiniz.

saygı değer forum üyeleri,

Yukarıdaki yazışmalara bende son noktayı koydum.

Yalnız yukarıdaki yorumların haricinde sizlere bir soru sormak istiyorum.

Soruda işverenin işçiye çıkış vereceği belirtilmiş işçinin kıdem ve ihbar tazminatını alabilmesi için.

1-Belirsiz süreli iş sözleşmelerinde feshin diğer tarafa bildirimesi gerekir sürelere uyulmaması durumunda uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek durumdadır,

Bu durumda işverenin haklı bir neden bulunmaksızın iş sözleşmesini feshetmesi sonucu hizmet erbabına ödediği ihbar tazminatında gelir tevkifatı (stopaj) tabii tutulması gerekir mi ? gerekmez mi ?

sorulan soru ile ilgili ben sizlere kanun ve yönetmelik maddelerine gerekip gerekmeyeceği ile ilgili açıklayacağı cevap vereceğim ama önce sizlerden dayanıklı dönüşler bekliyorum.

İyi Günler.

Boks bir spor dalıdır.

Asla kavga olarak nitelendirelemez.

Sn.Demiral mesajısınızda haklılık payınız var lakin konuyu açan sn.forumdaş sadece tahmini olarak ne kadar bir tazminat alacağını sormuş ki karşılıkl anlaşma yoluyla (İşvereni ile) yapacaklarınıda belirtmiş.
Mevcut bilgilerle üç aşağı beş yukarı buna cevap vermek için masanın üstüne iş kanunlarını vergi kanunlarını koymanın ne anlamı var.
Kaldı ki bana ne söyleyin ülkemizde uygulanabilen kaç kanun var.
Daha üç gün öncesine kadar kağıt ortamında limited şirketlerde genel kurul yapıyorduk.

sayın prisoner,

Ben soruya karşılık yapılan daha önceki tartışmaları bir yana bırakıp nokta koyduğumu belirttim, ben sadece aynı soru üzerinden farklı bir bakış açısı açtım ve bununla ilgili forum üyelerinden dayanaklı dönüşlerini bekliyorum ben ise kanun ve yönetmelik maddelerine karşılık gelir tevkifatı (stopaj) gerekip gerekmeyeceğini belirteceğim. Forum üyelerinin bu konuyu vakit ve imkanlar çerçevesinde bugün ve yarın okuyup cevaplayacaklarını düşünerek ilgili konuya (gelir tevkifatı (stopaj) )konusuna değineceğim.

İyi Günler.

Sn. Arkadaşlar,

Sorumun bu kadar olay yaratacağından haberim yoktu:)
Benim öğrenmek istediğim afaki bir rakamdı, ve sayenizde öğrendim...
Fakat bu tartışmalarında bu meslekte sizler açısından iyi olduğunu düşünüyorum, hiç birinizin yanlış cevap vermesini değil de, konular hakkında yanlışlarınızı( yanlış anlaşılmanızı) düzeltmeniz gerçekten güzel.
Çok keyifli, bol paralı, sağlıklı, mutlu, huzurlu- günler,aylar, yıllar diliyorum.
Her vaktim olduğunda sizlerin ve üstadların iş kanunları hakkında , bu mesleği bilmeyen(tanımayan) bizlere yardımcı olduklarını takip edeceğim.