Tazminat Talebine Cevap

Üyelik
9 Nis 2014
Mesajlar
20
Konum
Istanbul
Üstatlar merhaba,

Bir personelimiz kişisel gerekçelerle işten ayrılmak istiyor. Tüm tazminatlarını alarak ayrılmak istediğine dair bir yazı yazdı ancak işveren personelin çalışmasından memnun olması sebebiyle iş akdini sonlandırmak istemiyor. Buna rağmen personel muhtemelen noter aracılığıyla fesih bildirimi yollayacak ya da iş mahkemesine gidecek. Bununla ilgili nasıl bir yazı yazabiliriz? Yani biz personele nasıl bir yazı yazmalıyız ki ona çalışmasından memnun olduğumuzu ancak şu şu nedenlerden dolayı verdiği dilekçenin kabul olmadığını anlatabiliriz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
İşçiyi zorla çalıştıramazsınız. Dilekçesinin istifa olarak işleme alınacağı, hiç bir tazminat hakkı olmadığı + ihbar süresinde çalışması veya karşılığı tazminatı işv. ödemesi gerektiğini belirten şekilde cevap yazabilirsiniz.
 
Nasıl bir şey oluşturacağımı ve nereden başlayacağıma dair bilgim yok açıkcası. Bununla ilgili örnek sunabilirseniz onu referans alıp üzerinde değişiklikler yapabilirim.
 
İşçimizin bu şekil talebini işverenimiz uygun görmek zorunda değil,kaldı ki işcinin şahsına ilişkin bir takım hususlar işveren yönünden k.tazminatı doğurmaz yani k.tazminatına hak kazandırmaz,bu nedenle uygun cevap verilebilir ancak ortada işyerine ilişkin bazı sebeb(ler) var da,buna istinaden işçi fesih yoluna gidiyor/gidecek ise bu noktada dikkatli olunmalı.
 

Benzer konular

Üst