Tazminatımı Ve Agimi Alamıyorum !

Üyelik
19 Ara 2013
Mesajlar
4
Konum
ankara
Merhaba arkadaşlar

2.5 senedir çalıştığım iş yeri borçlarından dolayı kapandı. bu 2.5 süre boyunca aile geçim indirimizi vermediler. paraya ihtiyacımız olduğu zaman bizlere ödeyeceklerini söyleyip vermediler. Yani maaş aldığımız zaman herhangi bir yere imza atmadım. Maaşımı her zaman elden aldım. şirket kapandıktan sonra tazminatımı ve aile geçim indirimimi ödeyeceklerini söylediler. Kaç ay oldu hala bi ödeme yapılmadı. şimdi başka bir şirket açmışlar başka birinin üstüne. Ama patronlar yine aynı kişiler.
Ben şimdi tazminatımı ve aile geçim indirirmimi nasıl alabilirim.
Nereye başvurabilirim.
Şuanki kanunlar değişti diyorlar.
Dava açsam benden ne kadar para gider.
Parayı yine gidip onlardan mı alacağım yoksa bi hesaba mı yatacak.
Bu iş çok masraflımı hiç bişey bilmiyorum. yardım ederseniz çok sevinirim.
Saygılar.
 
Çalıştığınız şirket resmi olarak kapandı ise,
tazminatınızı ödeyecek bir muhatap yok demektir, geçmiş olsun.
 
şirket kapandı ama piyasa ve bankalara borçlu olduğu için 5 yıl kadar açık kalması gerekiyormuş. sadece ofisi kapatıp başka yere başka bi firma açtılar. yani kağıt üzerinde firma hala var.
 
şirket kapandı ama piyasa ve bankalara borçlu olduğu için 5 yıl kadar açık kalması gerekiyormuş. sadece ofisi kapatıp başka yere başka bi firma açtılar. yani kağıt üzerinde firma hala var.
O durumda yapabileceğiniz;
iş mahkemesinde kıdem tazminatı ve agi için dava açıp, davayı kazandıktan sonra haciz yoluyla veya iflas masası kuruldu ise oraya başvurarak alabilmek olacaktır.
 
Tasfiye haline geldiyse zaten mahkeme kararına gerek yok. Çalışanların tüm hakları 1. sıraya geçer.. Tasfiye masasına talepde bulunmanız yeterlidir.
 
iş mahkemesine başvurduğum zaman hangi adresi vermeliyim. eski adreste kimse yok. ama yeni adreste ise firma farklı. birde "TASFiYE HALi" nedir. cevapladığınız için teşekkür ederim.
 
İflas eden bir anonim veya limited şirket tasfiye haline geçer. Bir iflas masası kurulur. Bu masa (tabi masa lafı sembolik) tasfiyeye giren şirketin alacaklarını tahsil edip , borçlarını ödemekle yükümlüdür.
 
peki son bir şey daha soracağım.
işkur mahkemesinden dava açtığım zaman şirket adresini. yeni açılan yer olarak verebilirmiyim. ama yeni açılan yer farklı bir şirket ve başkasının üstüne , eski şirket (yani tazminatımı ve agimi alacağım şirket ) boş bir dükkan şuan. birde işkur mahkemesinde masraf cıkar mı. ne zaman sonuçlanır.
cevapladığınız için sizlere çok teşekkür ederim.
 
Çalıştığınız , alacaklı olduğunuz işyeri artık yok,
AGİ ve tazminatlarınızdan sorumlu olan tüzel kişilik, yani şirkettir, şirketin sahibi Ahmet bey-Mehmet bey değil.
İşyeri kapandı ise, artık faaliyette değilse,
en başta da dediğim gibi alacaklarınızı ödeyecek bir tüzel kişilik olmadığından , açacağınız dava için davetiye şirketin kayıtlı adresine gönderilir( kapanmış artık faaliyette olmayan bir şirket için açacağınız dava kabul edilir mi , bence edilmez)
Gönderilen davetiye o boş dükkana gidecek ve kimse olmadığından geri dönecek.

Yeni şirketi dediğiniz yerin, çalışmış olduğunuz şirketten alacağınızla ilgisi , mahallenizdeki bakkalın ilgisi kadardır; SIFIR.
 
Üst