TDHP Uymamak

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asiye

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
157
merhabalar kredi kartlarından dolayı incelemede olan bir mükellefimizin inceleme sonunda hiç bir fark bulamadılar.yani hasılat ve banka dökümleri tuttu birbirini ama çok sevgili inc.elemanımız ben bişey yazmak zorundayım diyerek mükellefin 108 hesaplı muavin dökümünü istediler.bizde açıkcası 100hesabını çalıştırıyorduk ve neden 108 hesap çalışılmamış diye 3000,00ytl özel usulsüzlük cezası kesiyorlar.böyle bi zihniyet bozukluğu olabilirmi?devletin bir vergi kaybı falan yok.bunların ki üzüm yemek değil bağcıyı dövmek...böyle bi olay başına gelen oldumu arkadaşlar.yorumalarınızı bekliyorum.selamlar
 
Ynt: TDHP Uymamak

tekdüzen hesap planına uymamanın cezası olduğunu biliyorum. (detay hakkında bilgim yok şuan, hapis cezası bile duymuştum yanlış hatırlamıyorsam)
ayrıca kredi kartlarının 108 hesapta tutulması bile tartışma konusu diye biliyorum.
 
Ynt: TDHP Uymamak

k.kartı için 108 veya 127 tartışmaya açıktır ama 100 hs gösterilmesi tdhp uymama cezasını gerektirir.
 
Ynt: TDHP Uymamak

TDHP da kredi kartları şu hesapta izlenecektir diye zorlayıcı bir kural yoktur.
108-118-127 hesaplar kullanılmaktadır. Bence ceza biraz ağır olmuş. İtiraz edin.
 
Ynt: TDHP Uymamak

sn.nguroy, sn.asiye 100 kasa hesabında göstermiş. sizin yazdığınız hesaplar için "neden diğerinde" diye ceza yazılsa tamamda kasa hs gösterilmesi olmaz.
 
Ynt: TDHP Uymamak

syn nane ben zihniyetlerine kızıyorum yani şu ekonomik darboğazdayken insanlar ekmek parasını zor kazanıp zor yaşıyorken vay efendim ben bişey bulamadım ama yazmakda zorundayım deyip yazmaları çok acı.ve bu 108 hesap dökümlerini inceleme bitip fark çıkmayınca istiyorlar yani kast var.bugüne kadar kime yazılmış böyle bi ceza onu merak ettim?sonuçta 100hs.da yazılsa bi vergi kaybı yok.
 
Ynt: TDHP Uymamak

Evet biliyorum. 100 hesap kullanımı hatalı. Fakat bu ceza biraz bağcı dövmek olmuş.
 
Ynt: TDHP Uymamak

görüşlerinize aynen katılıyorum. ağır bir ceza olmuş ancak;
denetmene bu fırsatı vermeyebilirdiniz.
sonuçta kar zarar hesaplamak işimizin en önemli parçası ama asıl işimiz defter tutmak...
 
Ynt: TDHP Uymamak

arkadaşlar;

öyle bi düzen içindeyizki sn asiye 108 hesap kullanmadığı için ceza yerken diğer taraftan pos tan kaynaklı birsürü ceza yemesi gereken ve dayısı olan kişilerinde defterleri incelenip kılıfına uydurularak hallediliyor,bunu yaşamayan meslek mensubu yoktur yada buna benzer incelemelerde herzaman söylüyorum ve bundada ısrar edecem devlet mükellefle ortaktır eğer ortağını kaybederse heleki ana gelir kaynağı vergi olan devlet bisüre sonra batar.

tabi benim burda demek istediğim ortaklar iyi geçinmeli birbirleriyle(devlet-mükellef) ama bukadar detayaıda görmemeli ortaklar şimdi benim bir ortağım varsa sabah ondan 1 saat sonra geldiğim için sorun yaparsa ortaklık biter ben bunu her inceleme memuruna defalarca söylüyrum çünkü gerçekten çoğu farkında değil sadece görev aşkıyla bazı şeyleri yapıyorlar ama öle değil devlet ortağının vergi kaçırdığını tespit ederse kessin cezasını ve alsın ama bu kadarda detaycılık ortaklar arasında olmaz.(108 hesap kullanmamak gibi) kolay gelsin...
 
Ynt: TDHP Uymamak

benımde mukellefımın defterlerı kredı kartından dolayı ıncelemede
şimdiye kadar içim çok rahattı
korkmaya basladım şimdi :(
 
Ynt: TDHP Uymamak

sn.asiye maruz kaldığınız davranış için üzüldüğümü belirtmeyi unutmuşum. kusura bakmayın. maalesef ceza yazmayı kafalarına koydular ise mutlaka yazarlar. sizi uğraştırırlar. örn; "hasılat tesbiti yaptıracağım." deyip sabahtan akşama işyerinde durabilir, envanter yaptırabilir. mükellef bu gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak için genelde yazılana razı olurlar.
yaşanmış bir olay; mükellefim özel işi nedeniyle işyerini 14:00 gibi açmış, yarım saat sonra fiş denetimine gelmişler. y.kasa rulosuna bakıp "hiç fiş kesmemişsin, fişsiz satış yapmışsındır" deyip ceza tutanağı düzenlemişler.
 
Üst