Tecil Terkin

stajerim

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 May 2009
Mesajlar
283
Konum
istanbul
imalat yapan firma ihracat yapan firmaya ihraç kayıtlı mal satıyor kdv tahsil edilmiyor.Vergi dairesine tecil terkin işlemi için dilekçemi verilecek ayrıyeten kdv beyannamesinde mi belirtilecek yada karşı firmadan bir belge alınacak mı ?Kısaca olay sırasıyla nasıl işliyor ve nelere dikkat etmek gerekiyor?Teşekkürler.
 
Bir de yurtdışına ihracat yapan firmaların bazıları yutiçinde mal alıken kdv ödemezken bazıları ödüyor bu ayırım neye göre yapılıyor?Mesele üretim ve ihracat yapan bir firma başka bir ihracatcıya ihraç kayıtlı mal satıyor ve mal sattığı ihracatcı firma kdv ödemiyor ama bu imalatcı üretici satış yapa firma ise ihracat yaparken kdv idesi alıyor devletten kendi müşterilerinden kdv li alıyor mallara acaba işin püf noktası nerede teşekkürler.
 
KDV beyannamesinde ihraç kayıtlı teslimler için ayrı beyan kısmı var, orada göstereceksiniz. İhracatçı firmadan, ihraç kayıtlı teslim edilen malların ihraç edildiği ymm onaylı gümrük beyannamesi ve fatura almanız gerekir. Bunun dışında internet vergi dairesi sisteminden o aya ait indirilecek kdv listesi ve ihraç kayıtlı teslim edilen mallara ait alıcı, mal cinsi, miktarı gb tarih ve numarasının olduğu liste yüklenecek..
Not: İhracatın teslim tarihini takip eden 3 ay içerisinde gerçekleşmesi gerekir. Satıcı, ihraç kayıtlı teslimi, gümrük beyannamesine göre değil faturayı kestiği dönemin kdv beyannamesinde gösterecek.
 

Benzer konular

Üst