Tecrübe Sıkıntısı İş Sıkıntısı

Üyelik
20 Kas 2013
Mesajlar
2
Konum
ankara
Herkese iyi günler,
Yaşım 27. Askerlik sorunum yok. SMMM olmak istiyorum tecrübem yok. KPSS yi denedim olmadı 1 sene daha deniyecek vakit yok.
Sizce bu yaş için smmm çok mu geç ayrıca nereye başvursam pek tabi tecrübe istiyecekler ki istiyorlarda. Staj başlatmayı versem o zaman ne olur ne olmaz.
Son derece sıkıntılıyım ne yapmalıyım ders çalışıyorum ama bir taraftan hadi şimdi iş bulamadım stajı başlatıncada bulamamaktan korkuyorum.
Destek ve engin tecrübelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.
 
para takıntısı yapmadan ilk gördüğün işe gir
tecrüben olmadığı için faxta çekersin fotokopide
yani biraz 1 sene kadar amiyane tabirle söylüyorum
işin amelelik kısmını yaparsın ama sabret ve bu arada
staj başlatma sınavlarına hazırlan adım attımı gerisi gelir.
önemli olan ben 27 yaşındayım onu yapmam bunu yapmam dememk (tecrübesizlikten dolayı diyorum).
şunuda unutma hiç bir şey için geç değildir.Kalpten istedikten sonra Allah dilediğini verir inşaallah.
 
Benim yaş konusunda tek sıkıntım bu durumdan dolayı işe girememek. Para takıntımda yok mesela dün ya inşallah olur derken bugün içimde kuşkuya düşüyorum ya olmaz ise diye.
 
değerli kardeşim sıkıntın büyük ancak Allah ile irtibatın nedir bilemiyorum.
ama şunu tavsiye edebilirim Allahtan dilediğin zaman o kapının ümitsizlik kapısının olmadığını görürsün.
Talak suresi 3.ayet ;Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur.
ümitsizliğe kapılma kardeş
 
yaradana yalvarmak, yakarmak lazım
aciz olduğumuzu o dilemeden hiç birşey yapamayacağımızı bildirip
ondan yardım talep etmek lazım.
her sıkıntının tek çözümü bu.
 
hiçbir şey için geç değildir ama bu meslek gerçekten sıkıntılı ve değerini fazla alamayacağın bi meslek öncelikle bunu düşün. Şirketlerde veya bürolarda tecrübesiz birinin iş bulması zor stajı kazanırsan daha da zor çünkü insanların eline koz geçiyor sen bu stajı yapmak zorundasın o zaman sgk nı kendin öde diyenler olduğunu da hepimiz biliyoruz. ben böyle bir durum yaşamadım ama birçok arkadaşım yaşadı.

İş ararken bana göre ymm şirketleri yani denetim şirketlerini denemen. Denetçi yardımcılığı için tecrübeye çok bakmazlar ve mhasebede 2 yılda kazanacagın tecrübeyi denetim firmalarında 6 ay ya da 1 yılda kazanırsın. çünkü oralar eğitim yeri gibidir. çok okuman, çok bilmen gerekir ve muhasebedeki gibi angarya işlerle fazla uğraşmazsın.

benim tavsiyem bu yönde, herşey gönlüne göre olsun.
 
gerçekten isteyip istemediğin önemli.muhasebeyle uğraşmak zor iş ve hep tecrübe istiyorlar evet.madem para kaygın yok bir yerden
başlaman önemli.sınava girdiğimde sen yaştaydım bu arada.hiç bir şey için geç değildir.
 
Önce git bir iş yerinde ayakçı ön muhasebeci ol. biraz piş bu arada da staj başlatmayı kazan, stajını yap, paranıda kazan. gerisi gelir zaten, bir arkadaşım var 1800 tl hem maaş alıyor hemde stajını yapıyor, başka bir arkadaşım 2250 tl maaş alıyor stajınıda yapıyor, başka bir arkadaşım 2 yıllık staj tecrübesi ile başvurduğu firmada şuan mali müşavir ve bayağı yğkske maaşı var....
 
Bence bu işi bırak ve kpss ye devam et..memur ol... zaten burada en az 4 yıl sürüneceksin.. kolay gelsin..
 
Herkese iyi günler,
Yaşım 27. Askerlik sorunum yok. SMMM olmak istiyorum tecrübem yok. KPSS yi denedim olmadı 1 sene daha deniyecek vakit yok.
Sizce bu yaş için smmm çok mu geç ayrıca nereye başvursam pek tabi tecrübe istiyecekler ki istiyorlarda. Staj başlatmayı versem o zaman ne olur ne olmaz.
Son derece sıkıntılıyım ne yapmalıyım ders çalışıyorum ama bir taraftan hadi şimdi iş bulamadım stajı başlatıncada bulamamaktan korkuyorum.
Destek ve engin tecrübelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.


herkesin ayrı fikri olabilir ama ben süreci kısaca anlatayım sana en iyi ihtimalle staj başlatmayı ve yeterlilik sınavlarını ilk girişte kazansan yaklaşık belgeyi alman 4 yılı bulur yada sınavlara 2-3 kere girip kazansan 6-7 yılı bulur smmm olman

zorluklarını stresini anlatsam da anlıyamassın 6-7 yıl sonra diyeceğin kelimeyi söyliyeyim ben sana keşke kpss ye hazırlansaydım bun dan daha iyiy di diyeceksin.

bu mesleği çok istemen belki tüm zorlukları unutturur sana
ALLAH YOLU NU AÇIK ETSİN
 
Merhaba

Önecelikle senelerdir muhasebeyle iç içe olan biri olarak söylemek istiyorum ki bu iş para için yapılacak iş değil. Şöyle ki evet her meslekte olduğu gibi bu mesleğin de kaymağını yiyenler tabiki ama herkes değil öncelikle. Çevren çoksa bu işi seviyorum diyorsan durma stajını yap ofisini aç sen de kazanırsın. Amma velakin pek çevrem yok mükellef bulamam şirkette çalışırım dersen yine ya çevren olacak ya şansın ha şu var iyi üniversitelerden mezunsan şansın artar. Bunu yanında ilk girişte başlamayı kazanırsan 3 yıl işkence :) Pardon staj var sigortanı da öde derler bulaşık yıka da derler (Lise mezunları hemde) paspas da çekersin aaaahhhh ah 200 tl de maaş (Bu örnek ben oluyorum) dayanırsan stajı bitirme sınavını da ilk seferde verirsen 3 senede smmm olursun tabi odaya staj süresince harcadığın yaklaşık 4000,00 tl(tam hatırlayamıyorum fazlası bile olabilir) ve ruhsat ücretiyle (yaklaşık 3500 dü galiba) staj süresince kazanmadığın paraları da eklersen ruhsatı de ekle buna sana yaklaşık maliyeti 30.000 TL falan benim kadar şanssız olmazsan maliyeti düşürebilirsin :)) Kararsızsan diye söylüyorum bil öyle başla ha ben yaptım yine olsa yine yaparım idelim buydu halimden memnunum. Yazduklarım malesef gerçekler şu var ki stajı başlatıp bırakanları biliyorum bitirip mali müşavirlik yapmayanları da. Fakat nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama iş olanaklarınız çoksa kamudan vazgeçtim derseniz muhasebe departmanlarında en başta staj falan düşündüğünüzü söylemeden başlarsanız düşük maaş almazsınız ama staj derseniz bittiniz.
 
yolun başından dön derim otur kpss çalış en iyisi orda atanma şansın var benim bölümümden işletme 63-65-68 atananlar oldu
 
yolun başından dön derim otur kpss çalış en iyisi orda atanma şansın var benim bölümümden işletme 63-65-68 atananlar oldu

bırakın denesin bence.en azından son çare icin iyi.bende smmm yeterlilige gircem rabbimin izni ile.yasım 28.(1 senemi askerde kaybettim).ve polisligi kazandım.artık kpss den en az 85 alman lazımki son atamada yerleşesin.kardes sende staj baslat..
 
Uzun süredir forumu takip ediyorum fakat bu konu için üye olarak yorum yazmak istedim.

Size kendimden örnek vereyim; 2005 yılında mezun oldum 2009 yılına kadar işsizdim. 2009 yılında smmm staj başlatmayı ilk girdiğim sınavda kazandım ve bir ymm denetim şirketinde herhangi bir ünvanım bile olmadan sıfırdan başladım. Denetim şirketinde çalıştığım 3 yıl boyunca kdv iadesi raporlarından, denetime, defter tutmaktan, makale yazmaya neredeyse yapmadığım iş kalmadı ayrıca bu süre içinde muhasebe tezli yüksek lisansımı da tamamladım. Yeri geldiğinde Ymm'nin söförlüğünü de yaptım, bulaşık da yıkadım(denetçiler arasında nöbet sıramız vardı :), kapris de çektim. Ama 3 yıl boyunca orada öğrendiğimi başka hiç bir yerde öğrenebileceğimi sanmıyorum. 3 yılın sonunda stajım bittiğinde ilk yeterlilik sınavıyla belgemi aldım ve iş aramaya başladım. 1 hafta içinde Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde iç denetçi olarak daha önce aldığım maaşla karşılaştırılamayacak bir tutarla işe başlamıştım ki 1,5 yıldır mutlu mesut çalışmaktayım. Hiçbir tanıdığım yoktu, yardım eden hiç kimse olmadı. Ben staj başlatmayı kazandığımda 27 yaşındaydım. Yani hiçbirşey için geç değil. Çok okumak, çok çalışmak ve biraz da sürünmekten başka çareniz yok. KPSS riskli bir iş zaman kaybetmeyin bence ki kpss'ye çalıştıysanız staj başlatma sınavında da mutlaka işinize yarayacaktır. Stajınızı başlatın, bir yerde stajyer olarak çalışmaya başlayın bir an önce, bundan sonra isterseniz KPSS'ye yine çalışırken de bakarsınız.
 
Türkiye'de mali müşavirlik mesleğinin tanımı: hiçbir şey olamayanların mesleği.

Söylediğin ifade meslek mensupları için kırıcı ve doğru değil.

Cevabını "muhasebeci" olarak değiştirsen bir ihtimal doğrudur.

Ancak Mali Müşavirlik için yaptığın tanım sonuna kadar yanlış. Olaya kendi pencerenizden değil genel pencereden bakmanızı öneririm.
 
Hiç bir şey olamayanların mesleğinden olmak bu kadar zorsa, bir şey olanların mesleğinden olmayı hiç düşünemiyorum :)
 
Türkiye'de mali müşavirlik mesleğinin tanımı: hiçbir şey olamayanların mesleği.


arkadaşımızın dediğine herkes katılmayabilir ama benim görüşüm de aynı şekilde. Her bölümdem öğrenci alınıyor muhasebenin m sini bilmeyen sadece 100 kasayı bilen insanlar son çare mali müşavir olmakta görüyor.
 
Sn. issademirel insanların son çare olarak mali müşavirliği görmek istedikleri doğru fakat. Bunlardan kaçı sona ulaşabiliyor onuda düşünmek lazım bence. Bugün bir staja başlama sınavı kolay bir sınav değil, staj süreci hiç kolay değil, yeterlilik sınavlarını desek ona keza son denetim ve maliyet sınavlarıyla hepimiz yaşadık. Şuna katılıyorum birçok fakülteden insan girebiliyor. Hukuk bile... Bu eleştiriye katılıyorum. Ama artık S.M.M.M. unvanı kolay lokma değil diye düşünüyorum...Saygılar...
 

Benzer konular

Üst