Tecrübelerinizi Bekliyorum

Muhasebe mesleğinde kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye edebileceğiniz kitaplar nelerdir ? Uygulama ile teoriyi birleştirebileceğimiz kitaplar var mıdır? Muhasebe de tecrübe kazanmış mesleği icra edenlerin tavsiyelerini yazmalarını ve benim gibi meslekte yeni olan birçok kişiye yararlı olmasını isterim.
Bu konularda katkısı olabilecek herkesten Allah razı olsun.

Öncelikle bir Genel Muhasebe kitabı alıp okunabilir -Orhan Sevilengül ve Nalan Akdoğan- kitapları vardır bir yerlerde. Sonrasında bir Maliyet Muhasebesi kitabı okunabilir. Maliyet muhasebesi ile ilgili pek çok güzel kitap var. Bunların içinde uygulamalar var ama gerçek hayatta çok daha karmaşıkları çıkacaktır. Açıkçası temel olarak bu kitapları okumakta fayda var. Sonrasında piyasada bulunan vergi mevzuatı, mali analiz teknikleri, hukuk gibi farklı konularda yazılmış pek çok kitap, makale ve yayın var.

Önce temel muhasebe kavramı bilgisi yani finansal muhaseb dediğimiz kavramları çok iyi bilmek kafaya yerleştirmek lazım. Aktif, Pasif kavramlarına tam anlamıyla hakim olmak lazım.Daha sonra genel hukuk kavramlarını öğrenmek.
Maliyet muhasebesi sıralamada en sonlarda gelir. Maliyet muhasebesi birkaç büyük sanayi kuruluşunda uygulanan üst seviye bir yönetim muhasebesi enstrumanıdır.