Tek Ortaklı Limited Şirket Ortağın Ölümü

Üyelik
4 Kas 2015
Mesajlar
1
Konum
adana
Tek Ortaklı limited şirketin ortağı vefat ettiği zaman ticaret odasından veraseten hisse devri yapılırsa ve mirasçılar şirketi aktif tutmak istemezlerse şirketi nasıl kapatıyoruz ? tasfiye yoluyla mı yoksa mahkeme kararıyla mı ?
Mirasçılar reddi miras yapmıyor çünkü şirketten bağımsız gayrimenkul ve menkuller var şahsın üzerine. Kısmen reddi miras yapılabiliyor mu? yani sadece şirketi istemeyip diğer haklar üzerinde mirasçılık devam edebilirmi ? yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kısmi miras reddi olmaz. Olsa idi borç içerenler reddedilir kalanı kabul edilirdi. Yapacağınız mirasçılar şirketi üzerlerine geçirip sonrasında tasviyeye gitmektir.
 
Merhaba, Müşterim olan tek ortaklı limited şirketi sahibi geçen ay vefat etmiştir. Bunun üzerine eşi tarafında reddi miras yapıldı.
Sormak istediğim, Meslek mensubu olarak mali açıdan nasıl bir yol izlemeliyim. Şirketden herhangi bir alacağım bulunmuyor fakat sonraki dönem beyanlarını boşda olsa vermelimiyim.? Çünkü bundan sonrası için muhasebe ücreti alamayacağım.
Reddi miras sonrası özetle prosüdür nedir.? Meslek mensubu olarak ne yapmalıyım.
 
Merhaba
Ölüm belgesi ve Reddi miras belgesiyle Oda ve vergi dairesine gidip sormanızı öneririm. en sağlıklı bilgiyi kendi kurumlarından alabilirsiniz.
 
Konu üzerinden, aklıma takılan husus firmanın tek ortağı vefat etmesi eşinin de reddi miras alması durumunda vergi borçları, vergi cezaları v.b. gibi şirket üzerinde gözüken amme alacağını devlet nasıl tahsil eder.?
 
Üst