fonradar

Tek Seferde Ayakta Tedavide 24 Gün Rapor

yavuzakbal

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2012
Mesajlar
126
Konum
Düzce
Merhaba,
Personelimiz kaynakçı. Parmağına profil düştüğünden işaret parmağında çatlak var (iş kazası). Bu personelimize özel hastanede 17.09.14-10.10.14 tarihleri dahil toplam 24 günlük rapor verilmiş. Bildiğim kadarıyla bu raporu tek hekim verdi ve tek parça verilmiş bir rapor. Benim bildiğim tek hekim ayakta tedavilerde tek seferde 10 gün rapor verebiliyor. Bahsettiğim raporun kanuni açıklaması nedir acaba?
 
Benim bildiğim doktor tek başına ayakta tedaviler için 10+10 toplam 20 gün rapor verebiliyor.Bunun üstü rapor için heyet raporu gerekiyor.

Belki 4 günü hastanede yatıştır kalan 20 gün istirahat olarak verilmiştir.
 
Bir sigortalıya bir takvim yılı içerisinde, tek hekim (aynı veya farklı hekimler) tarafından değişik zamanlarda en fazla 40 gün rapor verilebilir. Tek hekim tarafından verilen raporların, bir takvim yılında 40 günü aşması durumunda, sistem tarafından, hekimin karşısına raporun sağlık kurulu raporuna dönüştürülmesi için uyarı çıkacağından, olup 40 günü aşan raporların sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir.
 
Acaba kirik vs durumlarda tedavi uzun surdugunden bu tur durumlar yatarak tedavi olarak mi sayiliyor. O yuzden mi tek hekim 24 gun rapor verebildi ?
 
Eğer hastanede yatış söz konusu değil ise tek seferde 10 günden fazla rapor veremez. 10 günlük raporda kontrol olarak gösterdi ise rapor bitiş tarihinden sonrasına 10 gün daha rapor verebilir. Bunun dışında heyet raporu olmak zorundadır. Tabii bu çalışanın istirahat parası alabilmesi içindir. Siz tek seferde kaç gün rapor yazarsa yazsın o kadar gün istirahat olarak gösterip prim ödemeyebilirsiniz.
 
Üst