fonradar

Tekstil Perakende Fişi Kaydı

Üyelik
28 Eyl 2021
Mesajlar
30
Konum
Türkiye
Merhaba;
Tekstil fişlerini gider kaydedebilir miyim? Firma sağlık sektörüdür. Bu fişleri hangi hesapta giderleştirmeliyim?
Saygılarımla.
 
Merhaba
İçeriği ne tür fişlerden bahsediyoruz?.Yatak örtüsü,yastık kılıfı vs.ise sarf malzemesi olarak 770 altında giderleştirebilirsiniz.
 
Merhaba
İçeriği ne tür fişlerden bahsediyoruz?.Yatak örtüsü,yastık kılıfı vs.ise sarf malzemesi olarak 770 altında giderleştirebilirsiniz.
@Tahsin Kurt hocam OKC fişi. 770'e alt hesap olarak ne açmalıyım? Mesela;
Telefon faturalarında 770.01.001 Haberleşme giderleri,
Yemek fişlerinde duruma göre 760.01.001 Gıda harcamaları (giderleri),
gibi her kalemi ayrı ayrı 01.002 01.003 şeklinde açıyorum.
 
Şöyle tavsiyelerde bulunabilirim ancak.
1- tek bir gider hesabı altında çalışmayın.Sağlık sektörüyseniz mesela,ağırlıklı olarak hatta tamamen hizmet sektörüsünüzdür sanıyorum.Dolayıısyla hizmeti üretebilmek için katlanacağınız giderlerde olacağından 740-760-770-780 hepsini kullanmaya çalışın.Bütün giderleri bir hesap altında toplamayın.
2- Aynı giderler farklı hesaplar altında da tekraren açılabilir.Örneğin işçilik giderlerini, hizmet bölümü pazarlama bölümü ve yönetim bölümü altında ayrı ayrı açmanız en doğru olandır.her bölüme kendine ait giderleri kaydedin.
3- Sabit giderler sayılan telefon elektrik vs.gibi giderler hem yönetim gideri olarak sayılabilir,hemde o hizmeti üretebilmek için katlanılan giderde sayılabilir.Mesela bunların işyerinin hangi departmanına ait olduğuna göre ayırıma tabi tutabilirsiniz.740 veya 770 hesabına ona göre kaydedebilirsiniz.Mesela hastahanelerde yemek olayında, yemekhanede hastahane personeli için yapılan yemek giderini 770, hastalar için dışarıdan alınan (catering gibi) yemek giderlerini 740 yapabilirsiniz.
4- Mesela yine muhtelif veya çeşitli giderler başlığı altına ne varsa kaydetmemeye çalışın.mümkün olduğunca giderleri çeşitlendirin ve detaylandırın. Ayda yılda 1-2 defa karşılaşacağınız bir gideri çeşitli giderler olarak yazabilirsiniz ama sürekli hale gelen bir gider artıık çeşitli giderler olmaz.o artık başlı başına bir gider kalemi haline gelmiştir.
5- Bir, ana gider kalemi vardır.İki, giderin çeşidi vardır.üç, o giderin yeri vardır.
ana gider kalemi:770
giderin çeşidi: İletişim ve haberleşme giderleri
giderin yeri: telefon giderleri
gibi..bu esasa uymaya çalışın.

Ayrıca aşağıdaki sayfayada göz atın derim.
 

Benzer konular

Üst