fonradar

Teminat Olarak Verilen Yüksek Meblağlı Çekler

Üyelik
3 Mar 2014
Mesajlar
3
Konum
samsun
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız..

Büyük meblağlı bir iş aldığımız için işini üstlendiğimiz firmaya teminat olarak 990,000 tl lik bir teminat çeki vermiştik.. Vade tarihide yazmıyordu..
Sonra bu büyük firma battı ve bizim teminat çekimizde beraberinde gitti tabiki.. Geçen 2 yıl zarfından her hangi bir hukuki girişimde bulunulmamıştır... Bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacaktı..

1-) Çek yazarken bir tutar sınırı varmı. Aldığım duyumlardan böyle büyük meblağlı çekler geçersiz sayılıyormuş...
2-) Aradan 2 yıla yakın bir zaman geçti ve bu çek hala çıkmadı. Eğer çıkarsa nasıl bir yol izlememiz gerekir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
1-Böyle bir sınır yok.
2-Beklemek hatalı. derhal "çek iptali " yoluna gidilmelidir.
 
Görüştük ve bize söylediği çek ortaya çıktıktan sonra hukuki süreç başlatmak gerekir dedi.. Ayrıca çekin arkasına teminattır yazılmamış.. İptal olunabilmesi için zayi veya çalındı beyanı bulunmamız gerekiyor. Böyle bir şeyde ortada yok. Burada bizim mağduriyetimiz hem aldığımız iş ile ilgili bi zarar ve verdiğimiz 990.000 tl lik çek... Bu çek karşılığı olarak karşı firmadan herhangi bi fatura da alınmamıştır... Çekte batan firmanın adına kesilmiştir..
 
Bu çekler zayi olmuştur diye beyan yapacaksınız. Üstünde meblağ olduğunu ve ve muhatapı olduğunu belirtmeyin. Şu banka şu hesap ve şu numaralı çeklerimiz zayi olmuştur diye karar alın.
 
Çekler tarihsiz olduğu için biran önce Nizam beyin yazdığı yolu uygulayın. O firmadan alacaklılar çekleri işleme koydurup tahsil yoluna gidebilir.
 
Üst