Temizlik İşinde İş Sözleşmesi

Üyelik
15 May 2014
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhaba, yeni bir eve temizlik işine başlamak için anlaştım ayda 6 kere gideceğim. Bana sigorta yapacaklarını söylediler ve bir sözleşme imza edilecekmiş aynı zamanda çalışma saatlerimi gösteren çizelge imzalayacağım.
bu sözleşmede nelere dikkat etmem lazım. imzalamasam sorun olur mu? yardımcı olmanızı rica ediyorum.
 
Son düzenleme:
Muhtemelen size kısmi süreli iş sözleşmesi imzalatacaklar.Bu belgede ayda 6 gün çalışacağınız yazacak.Ayrıca maaşınızın ne olduğu ve maaşı ne zaman ne şekilde alacağınızda yazacak.Bunlara dikkat edin.

Yanlız kısmi süreli iş sözleşmelerinde şöyle bir durum var.Siz 6 gün gözükeceksiniz.Eğer başka bir yerde çalışmıyorsanız geriye 24 gün bir eksiklik kalıyor.O kalan 24 günü gelir durumunuza göre belirlenecek şekilde SGK'ya gss primi olarak ödemeniz gerekecek.Bunu bilin.Eğer kısmi istihdam değilde puantaj usülü yaparsalar daha iyi olur.Yine sadece geldiğiniz 6 günü öderler onlar prim olarak.Geri kalan günler için sizin bişey ödemeniz gerekmez puantaj ile yapılırsa.
 
Ben maşımı günlük olarak almak istiyorum, işin sonunda elden vermek için bu şekilde mi yazdırmalıyım sözleşmeye?
Birde puantaj usulü olarak başka bir sözleşme mi imza etmek gerekecek.
 
O zaman sözleşmeye o şekilde yazarsınız.Hergün iş bitiminde elden verilecektir diye.

Eğer puantaj ile yaparsalar sadece belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalanır.Her ay puantaj kaydı tutulur.Sigortaya birşey ödemeniz gerekmez.

Kısmi istihdam olarak yaparsalar kısmi süreli iş sözleşmesi imzalanır.Bu sözleşmeye istinaden her ay 6 gün çalışırsınız ve kalan 24 gün için GSS primi ödemeniz gerekir.
 

Benzer konular

Üst