Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kerem81 kardeş yemek yiyordum kusura bakma
ben hallettim o soruyuda bu işçi ücret ve giderlerinde sabit olan 125.000 tl lik kısım vardı sen onu ne yaptın
1)Yani sen 2. soruda 32.000 ve 40.000 rakalmlarını hatırlıyor musun?
2) Sabit dediği için sabit genel üretim giderine attım. Belki müdür ne bileyim o tarz ücret olbalir diye düşündüm değişmeyen
evet o soruda doğru ısıtma 32.000 personel 40.000 olacak
2. dağ. toplamıda a için 500.000 b için 400.000 tl di
bide bu normal maliyette soruda dikkat ettinmi sabit maliyette
işçi ücret giderleri direkt işçilik giderleri yanıltma seziyorum bi cevabını bulamadım bulsam
matamatiksel dagıtımı nasıl yaptınız arkadaslar ben 32000 ve 40000 hesapladım daha dogrusu sadece 32000 matamatıksel dagıtımla yaptım dıgerı pay almıyordu zaten sız ne yaptınız dogrumu acaba
evet doğru onlar ayrı yardımcıların matematiksel sonuçları onlar
benim söylediğim rakam 2. dağıtım toplamında a esas yeri 500.000
b esas yeri 400.000 çıkıyor
Evet sadece 32 000 diğerinde bişey yoktu Glerli dediğim gibi tereddüt ettim ama sabit hiç değişmeyen işçiliklerde olabilir bence. Her iş yerinde vardır bunlar. Üretim kapasitesine göre dğişiklik göstermeyen .
Arkadaşlar genel toplam Matemetiksel (İkinci dağıtımdan sonra A : 500.080 B : 399.920 bulum doğru mu ?)
onun için bişey diyemem kimle görüşsem 68.75 i 69 31.25 i 31 almışlar hesap tam çıkıyor küsüratlı hale getiriyor bu şekilde yuvarlama yapılırsa ama hocaya kalmış en fazla kırsan 5 puan kırsın fazla keseceğini zannetmem
onun için bişey diyemem kimle görüşsem 68.75 i 69 31.25 i 31 almışlar hesap tam çıkıyor küsüratlı hale getiriyor bu şekilde yuvarlama yapılırsa ama hocaya kalmış en fazla kırsan 5 puan kırsın fazla keseceğini zannetmem
kerem81 zaten benimde kafama takılan o zaten direkt en direkt işçilik diye ayrılmış bunların fazla mesai boşa geçen zaman diye ayırmaya gerek varmı bilmiyorum ama bir ihtimal sabite koyduğu zaman kapasite % 50 olsada % 80 olsada bu ücreti ödeyecekmiş gibi bir kanı uyandırıyor ondan kuşkulanıyorum yoksa ben sadece gügleri değişkenini aldım D.İ.M.M. ve D.İ.G. sabit ve değişken olarak ayırmadım
birşey diyemiyorum onu çevirmede birşey yoktuki 300.000 / 12 = 25.000 adetti o sadece
25.000 / 20.000 = % 80 kapasite kullanımı idi
bende D.İ.M.M. ve D.İ.G. sabit değişken ayırmadım sadece G.Ü.G. lerini ayıdım oda 200.000 TL toplam üretim maliyetide 645.000 TL çıktı bende şu D.İ.G. lerindeki Direkt Sabit gider kafama takıldı böyle birşey olabilirmi bakmam lazım