fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Slm Temmuz 2009 Yetelilik Sınavı milletinin insanları......:)

Kürkçü dükkanına geldik gene.

Vergi ve Denetim kaldı. Bi gayret verip kurtulalım şu dersleri.

Ben bu iki dersi değilde, bu iki dersi verdikten sonra ne yapacağız onu düşünüyorum. Asıl savaş o zaman başlıyor.

Herkese Temmuz sınavında başarılar.

Bu arada bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. KAsım 2008 sınavlarında sorular çok kazıktı ve çok geç açıklandı. Bize gelen duyumlarda Tesmerin sınav komisyonunun kulağını çekti.

Komisyonda öyle mi sayın Tesmer al sana soru al sana süre dedi ve ortaya böyle bişi çıktı. Kolay sorular Smmm olan bir sürü insan.

Benim tahminim şimdi Tesmer ve Komisyon arasında bir fırtına öncesi sessizliği olduğu yönünde.

Bu sessizlik kısa bir süre devam edecek ama Tesmer komisyonu değiştirmezse ve ikinci ve ters bir ultimaton vermezse Temmuz sınavı Mart sınavının bir benzeri olacak.

Bu yüzden Temmuzda işi bitirmeye çalışın derim. Derin sessizlik her an bozulabilir.

Burası Türkiye malum siyaset ülkesi.....:)

Saygılar

Ağzından bal damlıyor inşallah dediğin gibi olurda Temmuzda mart gibi olur.Denetim ve vergi aynı gelsin diğer dersleri zorlasınlar fark etmez :D

mrb arkadaşlar ben de temmuzda ilk defa sınaca giricem
doğrusu tuhaf bir şaşkınlık üzerimde ayrıca ilk seferde bütün dersleri vermek istiyorum fakat yine şans diyorum.

Arkadaşlar kimsenin gözünü korkutmak istemem ama Mart sınavı çok kolaydı. Bunun acısı mutlaka ya Temmuz ayında ya da en geç Kasım ayında mutlaka çıkarılır. Martta 7/7 patlaması olur demiştim. Pek yanılmadığım ortaya çıktı. 2009 yılında yapılacak 3 sınavında aynı kolaylık derecesinde olması pek muhtemel gözükmüyor. İllaki birinde zorlayacaklar. Ayrıca Temmuz sınavına gireceklerin sayısının azalması da bu işi körükleyebilir. Şimdiden Temmuz ayında girecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Şunuda unutmayın ne kadar zor sorarlarsa sorsunlar eninde sonunda bu belgeyi almaya hak kazanacağınızı unutmayın. Örneğin Kasım sınavı çok zor olmasına rağmen Allah (cc) izniyle bir çok arkadaşımız Martta bu işi bitirdi. Sizlerde 1. olmasada 2.'de veya 3. sınavda bu işi bitirirsiniz. Hepimiz aynı yollardan geçtik. Karamsarlık yok. Herkese başarılar. Allah (cc) gönlünüze göre versin.

Merhaba arkadaşlar . Bende bu temmuz sınavının martla arasında uçurum olacağını sanmıyorum. Buda tıpkı kasım sınavı gibi tepkiye yol açacaktır. Herkes bir yorum yapacaktır. Bunu göze alamazlar. Ancak soru zorluğu elbette biraz olsun farkeder sonuçta aynı soruları da önümüze getirecek değildirler :) Ama inanıyorum ki Temmuzda da iyi hazırlanan çok kişi 7/7 yapacaktır. Ben ilk kez gireceğim temmuzda, kursa gidiyorum. İnşallah tüm konular mayısta bitiyor ve haziran ayı soru ayı olacak. Sadece konu anlatımları ile sınırlı kalmayın mutlaka ve mutlaka çıkmış sorulara bakın derim. Çok şey göreceksiniz. Adeta püf noktaları ve kurulabilecek cümleler kafanıza yerleşecek. Ben bu yolu izliyorum. Herkese Tammuz sınavında başarılar dilerim. Kendime de tabiki :)

Temmuz sınav sonuçlarını ağustosta açıklarlar artık ;D ;D ;D

kerem81 ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar . Bende bu temmuz sınavının martla arasında uçurum olacağını sanmıyorum. Buda tıpkı kasım sınavı gibi tepkiye yol açacaktır. Herkes bir yorum yapacaktır. Bunu göze alamazlar. Ancak soru zorluğu elbette biraz olsun farkeder sonuçta aynı soruları da önümüze getirecek değildirler :) Ama inanıyorum ki Temmuzda da iyi hazırlanan çok kişi 7/7 yapacaktır. Ben ilk kez gireceğim temmuzda, kursa gidiyorum. İnşallah tüm konular mayısta bitiyor ve haziran ayı soru ayı olacak. Sadece konu anlatımları ile sınırlı kalmayın mutlaka ve mutlaka çıkmış sorulara bakın derim. Çok şey göreceksiniz. Adeta püf noktaları ve kurulabilecek cümleler kafanıza yerleşecek. Ben bu yolu izliyorum. Herkese Tammuz sınavında başarılar dilerim. Kendime de tabiki :)

Vergi dersinde üstünde durdukları konu başlıkları ve yapmış olduğunuz uygulama örneklerini paylaşırsan sevinirim.

arkadaşlar ben iki defada temizledim.allah herkese nasip etsin.ben sınavlardan 1 hafta önce ankara ya gittim.kapandım.ders çalıştım.öncesi çaılma imkanım olmadı.doğru kaynak seçimi yapıp herkesten uzak çalışmakta fayda var diye düşünüyorum.çok uzun süre çalışmak da fayda getirmiyor.bunu unutmayın.herkese bunu tavsiye ediyorum.ve bol şans diliyorum.

maliyetten kalmısım şaşrdım şimdi temmuza 3 dersim kaldı vergi hukuk ve maliyet busatten sonra soru tahminlerimizi paylaşalım örnek sorular ve iyi kaynaklar

Kazananları tebrik ederim,başarılar. Çalıştığınız kaynakların isimlerini ya da varsa elinizdeki notları buradan paylaşabilirseniz Temmuz sınavlarına girecek olan bizlere yardımcı olursunuz. Teşekkürler
Üzer arkadaşım 1 haftada hangi kaynaklardan kaç derse çalıştın ve verdin

1.sınavda finansal muhasebe islam çankaya staj başlangıç kitabı,maliyet isa karşı ders notu,hukuk arif kocaman ama en büyük karım o sınavda güncel mevzuatı takip etmek olmuştu.kasımda sorulan o soruyu ben temmuzda mükelleflere bilgi vermek için okumuştum,meslek hukuku son kanunu 2 defa okudum.denetime hatta en çok denetime çalışmıştıştım ama kalmıştım.
2.sınavda vergi nurettin bilici,denetim ömer duman,mali analiz 4 kayna çalıştım.ama tavsiyem formülleri islam çankaya staj başlangıç kitabından çalışıp(çok akıcı oluyor).ibrahim lazol la tekrar ve yorum öğrenmek.
sabah 8 akşam 6 birinci sınavda yetti.2.sınavda denetimle vergi çalışmak zorladı.sabah 8 gece 2-3 çalıştım.ama tavsiye ederim.sınav önceleri çok çalışma durumum olmadı.çoğu ankara da çalışılıp verilmiş dersler.hiç zaman kaygısı yaşamayın.ben şanslıydım.bu da önemli.ama moral bozmayın.başarılar

Arkadaşlar sakın sınavlara girmemezlik yapmayın. Ben hukuk dersine sınavdan önce bir göz attım sonra karar değiştirdim girmeyeceğime dair ama sınav başladıktan beş dakika son girme kararı aldım vede 50 le gectim. Sınavdan önce okuduğunuz bir-iki sayfa özet geçmenize sebep olabilir.
Benim tek dersim vergi kaldı. ALlah herkesin yardımcısı olsun.

arkadaşlar merhaba mart sınavına 15 şubatda çalışmaya başladım ve 7 dersten 6 sını verdim sadece meslek hukuku kaldı mart ayının acısını temmuzda çıkartacaklar ama olsun ben şimdiden günde 1-2 saat meslek hukuku çalışmaya başladım girecem bu son sınav ve ders çalışmanın tadını çıkartacam keyifle düzenli olarak kalan bir derse çalışıyorum sonra ister kazık ister kolay sorsunlar umrumda değil.arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin çalışın yeter tabii şanş ve nerelere çalışacağınızı bilmekte çok önemli inşallah çalışanlar kazanır ama benim gibi uzun yıllar muhasebe burosunun tozunu yutanlar kolaylıkla sınavlarını vermesini diliyorum.belgeyi alırsınız sınavı kazanırsınız önemli olan belgeye layık olmak yoksa bu sınavlar hakaniyetten çok uzak

yeterlilik ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:

Vergi dersinde üstünde durdukları konu başlıkları ve yapmış olduğunuz uygulama örneklerini paylaşırsan sevinirim.

Yeterlilik vergi dersinde hocamız temmuzda uygulama sorusu bekliyor. Bununda basit bir transfer fiyatlandırması veya örtülü sermaye olabileceğini düşünüyor. Ayrıca kurumlardan soru gelmedi martta! Ama alabildiğim diğer tüyoları da mutlaka paylaşırım . Tek vergi mi kaldı senin?

Merhabalar bende temmuz sınavına hazırlanıyorum.
maliyet ve meslek hukukuna girmeye karar verdim ama bir ders daha seçmek istiyorum henüz karar veremedim :)

Kursa giden arkadaşlar özellikle vergide nerelerden çıkabileceğini düşündüklerini belirtirlerse çok sevinirim. inanılmaz moral çöküntüsü içindeyim. mart sınavında girmemekle çok büyük yanlış yaptım, şimdi gene sınavda zorlarlar diye korkuyorum. bu stres öldürecek beni ???

kerem81 ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:

Yeterlilik vergi dersinde hocamız temmuzda uygulama sorusu bekliyor. Bununda basit bir transfer fiyatlandırması veya örtülü sermaye olabileceğini düşünüyor. Ayrıca kurumlardan soru gelmedi martta! Ama alabildiğim diğer tüyoları da mutlaka paylaşırım . Tek vergi mi kaldı senin?

Teşekkür ederim.Benim ilk girişim olacak inşallah.Zor dersleri vermek için uğraşıyorum :D

Merhabalar,
Mali analiz ve meslek hukuku kaldı çok şükür. Bu iki ders ile ilgili not ve kaynak paylaşmak isteyen arkadaşlar lütfen bana da notları mail atın ..
Herkese başarılar

merhaba arkadaşlar,
Mali anliz ve meslek hukuku kaldı çpk şükür :)). bu iki dersle ilgili not ve kaynak paylaşamk isteyen arkadşlardan yardım bekliyorum.
Herkese başarılar dilerim.

Sevgili arkadaşlarım bu konu içerisinde duyduğumuz, bildiğimiz veya çıkması muhtemel olarak düşündüğümüz sınav sorularını paylaşalım lütfen. Bu temmuzda sınava girecek olan arkadaşlara yararlı olacaktır diye düşünüyorum.