fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar bol bol çalışın işi şansa bırakmayın
benden söylemesi yoksa kendinizi yıpratırsınız
bence herkaynaktan çalışın soru çok çözün sayısal derslerden dersleri ayır etmeyin hepsinden girin belli olmuyo çok kolay bazen oluyo ne kurtarırsanız kardır

özellikle vergi denetimi ve maliyete ağıtlık verin bunları verdimmi sınav bitmiştir diğerleri kolay sadece biraz zaman ayırdınmı geçersiz ama işi ciddiye alın planlı programlı çalışın ummadığınız bi yerden soru gelebilir şaşırmayın yapamadın mı çok üzülürsünüz gayret edin kısa zamanda bitirin kaldıkça uzar sizde sıkılırsınız ben den size sölemesi smmm olarak bunları sölirem

maliyetten yurdakul çaldağ islam çankaya çalışın
vergi kazım yılmaz
denetim odanın kitabı bunlar güzel kaynak maliyetten mirzayada bakın oda güzelkitap

herkese başarılar diliyorum herkes hak ettiği emeğinin karşılığını alır mutlaka

merhaba arkadaşlar,
Mali anliz ve meslek hukuku kaldı çok şükür..))). bu iki dersle ilgili not ve kaynak paylaşamk isteyen arkadşlardan yardım bekliyorum. Mail adresim; [email protected]
Herkese başarılar dilerim.

Arkadaşlar ben de vergi,meslek ve analizden kaldım.Ders notlarınız varsa ben de rica ediyorum.Vergi den hangi kitapları önerirsiniz?Çoğu güncellenmemiş eski basım oluyor.Önerebiliceğiniz güncellenmiş kaynaklar var mı ?Önerileriniz bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

ARKADAŞLAR BEN NE TEMMUZ NE DE KASIM SINAVINI ZOR OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ STAJ SÜRESİ 3 YILA ÇIKTI VE SM OLAN HERKESE DE SMMM BELGESİ VERECEKLER BU İKİ SINAVDA KASMAZLAR

Umarım kasmazlar :) Yinede şansa bırakmamak lazım :)

mrb arkadaşlar siz bu sınavı nasıl çalışıyorsunuz günde kaç saat çalıyorsunuz daha çok soru çözerek mi çalışıyorsunuz yoksa konu mu çalışıyorsunuz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

bu temmuz sınavı zormu kolay olacağı konusuna noktayı koyalım kasımdan kolay mart sınavından zor olacak
mart sınavına girenler bilir her sınav arasındaki molada herkezin ortak görüşü bu sınavdan özellikle denetim vergi temel hukuk tan geçemezsek bi daha zor geçeriz di.yani ipleri sıkı tutun benim gibi meslek hukuku nu sallamayın yoksa 6 dersten geçer 1 dersten çakarsınız.en önemliside saldırır gibi ders çalışmayın önemli konuları iyi tesbit edin yoksa ben çok çalıştım kaldım dersiniz kendinizi boğmayın konuların içinde her dersin püf noktaları vardır 100 alamazsınız ama kesin 50 alırsınız onları bulursanız

murat özkan ' Alıntı:
bu temmuz sınavı zormu kolay olacağı konusuna noktayı koyalım kasımdan kolay mart sınavından zor olacak
mart sınavına girenler bilir her sınav arasındaki molada herkezin ortak görüşü bu sınavdan özellikle denetim vergi temel hukuk tan geçemezsek bi daha zor geçeriz di.yani ipleri sıkı tutun benim gibi meslek hukuku nu sallamayın yoksa 6 dersten geçer 1 dersten çakarsınız.en önemliside saldırır gibi ders çalışmayın önemli konuları iyi tesbit edin yoksa ben çok çalıştım kaldım dersiniz kendinizi boğmayın konuların içinde her dersin püf noktaları vardır 100 alamazsınız ama kesin 50 alırsınız onları bulursanız
başarınızı tebrik ederim.
mali analiz için hangi kaynaktan yararlandını? meslek huku için ders notları varsa mail atarmısınız?
[email protected]

Arkadaşlar, Temmuz'a baya zaman var, eğer normal izin alacaksanız ve önünüzde zaman varsa; tavsiyem şu; gece çalışın;
özellikle anlatım derslerine, bazı arkadaşlarada tavsiyede bulunmuştum. Gündüz ne kadar camda balkonda vs de çalışırsanız çalışın; mümkün değil anlayamıyorum:) Çünkü, herşey var dikkatimizi çekmek için....
- Gece çalışın, okuyun..
Ayrıca, size bi link işinize yarar sanırım.

bana yazarsanız sizlere ders notlarıyla ilgili isteyen arkadaşlara birkaç link verebilirim.
Özellikle geçen yıl ben, temmuz ilk sınavımda yaz tatili iznini sırf ders çalışmaya adamıştım; izin kullanmamıştım:) Tavsiye ederim gayet güzel oluyor:)
Sizde, izin hakkınız varsa; son 15 gün'ü, sadece dersinize adayın; o derslere kitlenin...

Ha, zaten vaktiniz varsa, ben sizin yerinizde olsam; gündüz uyurum; gece çalışırım.
Çünkü, gündüz inanılmaz bi dikkat dağılıyor. Boşa vakit geçirebiliyorsunuz, ama, geceleri bunu zaten gürültü olmasın diye yapamıyorsunuz....

Bir kere bunu anlayacağız.
2.cisi ise, bol bol soru çözeceksiniz. Maliyette özellikle ben bunu yaparım, bunu yaparım. bunu yaparım diyen arkadaşlar; hiç biişi yapamadı:)
Yav bunu biliyorum ama, hatırlayamadım:) neydi neydi diye sağa sola baktılar durdular:)
Kesinlikle, ben bunu yaparım biliyorum yok,
- Biliyorsan tekrar yap o zaman... tekrar çöz...

Hukuk ve anlatım derslerine şöyle çalışmanızda fayda var.
Konuyu ya fihristinden yada kendi çıkarttığınız konu başlıklarından tek tek işaretleyerek gideceksiniz:)
Örnek: hukuktan;
- Anayasa ( hemen sesli sesli anlattın, bitti.. ) çendik koy..
- Yasa ( işaretle)
eğer; yasa da takıldıysan; tekrar anayasadan başla...
en fazla; 130 konu çıkıyor; ilk konudan itibaren hızlı hızlı geçiyorsun ondan sonra; bakıyorsun 1 haftada bir ders ful bitmiş....
ama, yazarak çalışın, çünkü, bol bol yazacaksınız.
Ama, aynı zamanda konunun listesini çıkartın; bildiğinizi işaret koyun. Konular bittiğinde herşeye hakim olmuş olursunuz.

Anlatımı ancak böyle geçersiniz. Ve 7/9 yaparsınız:))) geçen yıllarda biri yazmıştı sanırım:)
Bende; 7/9 yaptım diye;
Eli yanlışlıkla çarpmış sonra söyledi:)
Ama, bi kere; 7/9 yapmıştı:))))
laf ağızdan çıkınca; kurşun delermiş:)
neyse,
herkese başarılar sevgiler; bizede tavsiyeleriyle emeği geçenlere teşekkürler:)
Tartıştığımız moderatör arkadaşlar varsa:) ki, oldu zaman zaman:)
Onlara " Van Minuttt:) " dedik:)
Burda, bazı arkadaşlara, 1,5 saat süre verdiler; bizi 2 dk konuşturmadılar:)))
Herkese teşekkür ederim.
Kaç gündür; relaksım; kuşlar böcükler misali:))) kimse kimseyi dövmesin, kuşlar uçuşsun, böcükler yaşasın:) bütün yük üstümden kalkmış gibi...
Allah aynısınıda size yaşatsın dostlar.
Yapacağım bişi varsa, yazın yardımcı olmaya çalışayım...

tamertuzun ' Alıntı:
murat özkan ' Alıntı:
başarınızı tebrik ederim.
mali analiz için hangi kaynaktan yararlandını? meslek huku için ders notları varsa mail atarmısınız?
[email protected]

arkadaşım mali analizden kaynak önemli değil bütün formulleri çok iyi ez berleyeceksin ve bulduğun formul sonuçunun ne anlama geldiğini ve diğer formul sonuçlarınla ilgisini bunda da abartma bir kaç formul sonuçları birbirinle bağlantılıdır bunu iki kelimelede anlatırsa 50 puan ceptedir.meslek hukuku hakkında hiç bir yorumda bulunmuyorum stratejimin tutmadığı tek ders ben tek ders kalmanın rahatlığıla kelime kelime ez berliyorum ama ilk defa gireceksen sen böyle yapma 50 puan alabileceğin konulara çalış devamlı 50 puan diyorum ama ortalamanın 60 olacağınıda unutmayın ama o kadarda büyük sorun değil o

DENİZ UZUN ' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN NE TEMMUZ NE DE KASIM SINAVINI ZOR OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ STAJ SÜRESİ 3 YILA ÇIKTI VE SM OLAN HERKESE DE SMMM BELGESİ VERECEKLER BU İKİ SINAVDA KASMAZLAR

+1

Denetimden itiraz etmeye karar verdim. Süre ne zaman bitiyodu. Parayı yatırdım ama dekont onaylanmamış

sınav açıklandıktan sonra 15 gün içinde deniyor
ben geçen sınavda denetimden itiraz ettim hemen aynı sonuç dediler ve geçtiler bakıldığına inannıyorum
sadece 50 ye yakınsa notun belki ozaman belki bakarlar o da bi ihtimal

slm dostum seni görmek güzel.
Denetimi inşallah verirsin :
Gerilme öyle... Ama, şunu söyleyeyim, son dönemde anladığım kadarıyla, itirazlarda 2 kağıdın olduğu zamanın uzadığı durumlarda teknik bi aksama oluyor.

Tek dersin kaldıysa dostum, ona bel bağlamamanı tavsiye ederim. Beynin rahatlamasın anlamında söylüyorum.
Sen kötüye önlem al, iyi nasılsa senin :)

Herşey gönlünce olsun.
Benim amcam, 60 yaşında SMMM oldu:)
Şimdi sorsan ona ki,
- Daihan da SMMM olmuş;
- Neler vermem, o yaşta olmayı der... Çünkü, 3 yıl diyor arkadaşlar;
Biz asker değiliz; siviliz, şu anda evet çalışıyoruz. Yav düşünsenize, sivildeki asıl rütbe, yaşlılıkta lazım.
Yaşı önemli değil; belgen varsa; koltuğunda öldüğün güne kadar yaşatırlar seni:)

Sürelerle stres yapacak kısıtlamalar yapma kendine; hakları hukukları şu kadar kaldı diye de düşünme....
- ama, ciddiye aldığında görürsün; benim iyi bi denetim notum vardı bakayım; özelden yazarsa nihtiyacın varsa gönderirim...
Sevgiyle...

seval003 ' Alıntı:
sınav açıklandıktan sonra 15 gün içinde deniyor
ben geçen sınavda denetimden itiraz ettim hemen aynı sonuç dediler ve geçtiler bakıldığına inannıyorum
sadece 50 ye yakınsa notun belki ozaman belki bakarlar o da bi ihtimal

Tşk.ederim

Daihan a.s dostum. Ben iyiyim çok şükür seni de iyi gördüm Allah bozmasın.

Denetimden 40 la kalmışım. Vergiye teknik bir arızadan dolayı da girememiştim.:)

50-55 civarı bir not bekliyordum. İtirazımı yapacağım aynı sonuç gelirse artık Temmuzda hayırlısıyla bakacaz duruma.

Sevgi ve saygılar üstadım