Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

bil_gin ' Alıntı:
vergiden notlara nasıl güvendiniz? ben aldım bir tane kanun kitabı hep ordan çalıştım

Kendi adıma şöyle açıklayayım. Kanun kitabı tabiki en mantıklısı ancak her konuyu ezberleme ihtiyacı duyuyorsun yani ben içinde kayboluyorum. bu vergi notlarını alıyorsun sonra kanunla birebir karşılaştırıyorsun. Zaten daha önceden mutlaka okumuşsundur. Ne kadar doğru ne kadar eksik tespit ediyorsun. Birebir karşılaştırıyorum yani. Çokta uzun sürmüyor bilen için. Çünkü kanunla soru sorulabilecek yerlerden hazırlanmış özet arasında zaman açısından inan 1 ay fark vardır. rakamsal veriler için istersen kanuna dönbelirsin. Notlara bağlı kalmak zorunda değilsin.

merhaba,
ben vergiden 1.soruyu tam yaptım kendi cümlelerimle
beyanname zamanlarım kdv muhtasar doğru diğerleri yanlış
argeden biraz bahsettim %100 indirimi belirttim.
inşaat sorusunuda açıklamayı görmemişim.açıklamadım
çözümümdede ortak giderleri yanlış dağıtmışım geri kalanı doğru

geçme imkanım olurmu çok merak ediyorum.

GULA ' Alıntı:
merhaba,
ben vergiden 1.soruyu tam yaptım kendi cümlelerimle
beyanname zamanlarım kdv muhtasar doğru diğerleri yanlış
argeden biraz bahsettim %100 indirimi belirttim.
inşaat sorusunuda açıklamayı görmemişim.açıklamadım
çözümümdede ortak giderleri yanlış dağıtmışım geri kalanı doğru

geçme imkanım olurmu çok merak ediyorum.
SORU 4:Bir gelir vergisi mükellefinin A ve B olmak üzere yıllara sari iki ayrı inşaat işi ve birde
nalburiye işi bulunmaktadır Bunların hepsi için 2008 yılında yapılan ortak genel giderlerin
toplam tutarı 240,000 liradır Mükellefle ilgili diğer bilgiler aşağıdaki gibidir
- Nalburiye işine ilişkin 2008 yılında elde edilen toplam hasılat tutarı 500,000 liradır. Aynı yıla ait
satılan malın maliyeti ise 350,000 liradır
- 1 ocak 2008 tarihinde başlayan A inşaatı için 2008 yılı içinde yapılan toplam harcama
tutarı 800.000 lira elde edilen istihkak tutarı 1500,000 liradır işe ait geçici kabul tutanağı
31 ocak 2009 tarihinde idarece onaylanmıştır
- 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan B inşaatı için 2008 yılı içinde yapılan toplam harcama
tutarı 700.000 lira elde edilen istihkak tutarı 1000,000 liradır işe ait geçici kabul tutanağı
30 nisan 2009 yılında idarece onaylanmıştır
- 1 ocak 2008 tarihinde 73000 lira maliyet bedeli ile satın alınan ve faydalı ömrü 5 yıl olan
minibüs 2008 yılında A inşaatında 210 gün B inşaatında 55 gün nalburiye işinde ise 100
gün kullanmıştır
İstenen: söz konusu açıklamalar çerçevesinde mükellefin 2008 yılı gelir vergisi matrahını
hesaplayınız.

Arkadaşım bu soruda açıklama yapınız demiyorki vergi matrahını hesaplayın diyor.

deha nın cevabında açıklama olarak kanun maddelerini yazmış
ondan kafam karıştı.:)
peki 86.000 yerine 106.000 buldum ben.
genel giderleri yanlış dağıtmışım
puan verirlermi

bence açıklaama isterler boşuna geçici kabul zamanlarını vermemişler.bende matrahı yanlış buldum genel giderleri yanlış dağıttığım için ama puan alırız tabikide...

Mart döneminde maliyet sorularının 2 sinide yanlış yapmıştım. 1 soruda Smm tablosu yanlıştı. 2 soru olan dağıtım tamamen yanlıştı ücret bordosunu bile yanlıştı. 40 aldım. Maliyetten sonuca bakmıyorlar. Bişeyler yaptıysam puan veriyorlar. Ben hiç doğru yapmadan nerdeyse geçiyordum :)

hakid ' Alıntı:
Mart döneminde maliyet sorularının 2 sinide yanlış yapmıştım. 1 soruda Smm tablosu yanlıştı. 2 soru olan dağıtım tamamen yanlıştı ücret bordosunu bile yanlıştı. 40 aldım. Maliyetten sonuca bakmıyorlar. Bişeyler yaptıysam puan veriyorlar. Ben hiç doğru yapmadan nerdeyse geçiyordum :)

;D harika... (Ben hiç doğru yapmadan nerdeyse geçiyordum :) )

Evet Hakid'e katılıyorum. Mart sınavında maliyetde ben 1.soru en son sonucu yanlış buldum. 2. soruda ise gidiş yolum doğru ama sonucum yine yanlıştı. 55 ile geçtim çok şükür.
hakid ' Alıntı:

balabanhan ' Alıntı:
bence açıklaama isterler boşuna geçici kabul zamanlarını vermemişler.bende matrahı yanlış buldum genel giderleri yanlış dağıttığım için ama puan alırız tabikide...
bende açıklama yapılmasını gerektiğini düşünüyorum. sonuçta geçici kabullerin ikisinide 2009'a vererek bir ayırım yapılmasını istemişler. hoş ben açıkladım ama amortismanı yanlış ayırdım yani bu kadar :)

arkadaşlar, bence okadar sınav sonuçları iyi gelecek korkmayalım.

korkmayalım diyorum ama cümleyi dahi yanlış kurdum az korkalım :D

itiraf ediyorum maliyetten yıllık kapasite 300.000 adet ben sınavda yıllık olduğunu görmeyip 20.000/300.000 yapıp 0,066666 kapasite oranı bulmuşum sınavda olur böyle şeyler neyse Allahtan 2. sorum doğru 60. puan gelir inşallah.

arkadşlar ben de vergide soruları yarı yamalak yaptım ama olan oldu. olanları geride bırakıp önümüzdeki dönemde nasıl bir çalışma stratejisini yapacağız onun üzerinde durmamız lazım diye düşünüyorum. bence vergi için yeni bir sistem getirmişler ve uygulamayı bilmeden de bu işten kurtulmamız imkansız gözüküyor. ne yaparsak yapalım mutlaka uygulamayı bil-me-li-yizzzzzzzzz

Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha güzeldir.
şafak sayan arkadaşlarıma ithaf olunur....

kafamı toplayabilsem ufaktan çalışmalara başlayacağım ama yok arkadaş yerine gelmiyor bir türlü fena dolmuş kafam. başlayanınız var mı?

Şafak sayıyoruz ama şafak karanlık mı aydınlık mı o belli değil :)

say say nereye kadar arkadaşlar sıyırıyor insan saydıkça. askerde bile 140 günden sonrasını sayacak mecal kalmadı bende :) ondan sizlerin sayımlarını takip edeceğim.

Beklemekte zormuş açıklansada kurtulsak inşallah sonuçlar iyi gelir denetim ve analizi düşünmeden duramıyorum