Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Hergün denetim sorularına ve cevaplara bakıyorum.
1. sorudan 15 puan , 2.sorudan 10 puan , 3. sorudan 10 puan ve 4. sorudan 20 puan alabilirmiyim diye hergün hesaplıyorum. Toplam puan sürekli değişiyor. Ulaştığım puan 40-60 arasında değişiyor :)
Benim yaşadığımı yaşayan var mı ? Bu durumum normal mi ?

bende sürekli hesap yapıyorum :) bazen geçerim diyorum soruları alıp bakıyorum.bazende asla geçemeyeceğimi düşünüyorum ve gerçekten bu bekleyiş normal hayatımı çok etkiliyor.

hakid ' Alıntı:
Hergün denetim sorularına ve cevaplara bakıyorum.
1. sorudan 15 puan , 2.sorudan 10 puan , 3. sorudan 10 puan ve 4. sorudan 20 puan alabilirmiyim diye hergün hesaplıyorum. Toplam puan sürekli değişiyor. Ulaştığım puan 40-60 arasında değişiyor :)
Benim yaşadığımı yaşayan var mı ? Bu durumum normal mi ?
bu kadar benzer mi hesaplar şaşırdım bende aynen öyleyim.

kendimi üniversitedeykenki final dönemlerindeki gibi hissediyorum. tek fark sonuçlar duvara asılmayacakta internet üzerinden açıklanacak. umarım sonuçlarda üniversitedeki gibi olur :D

bil_gin ' Alıntı:
kafamı toplayabilsem ufaktan çalışmalara başlayacağım ama yok arkadaş yerine gelmiyor bir türlü fena dolmuş kafam. başlayanınız var mı?

Ben varım inşallah yani :) Yarın odaya uğrayıp bir meslek hukuku kitabı alacağım. Yeni basım. Bu dersi yüksek notla geçmek istiyorum ;D

Babam hep der sen ömür boyu okuyacaksın diye, sanırım çok içten söylemiş :(

tülay bende öyleyim bazen bakıyorum 4 dersten geçiyorum bazen bakıyorum hepsinden kalıyorum çünkü tahmin ettiğim puanlar 40-55 arası :) çok zor bir durum ya... en çok düşündüğüm ders analiz :) o yorumlara kaç verirler bilemiyorum... birde finansal muhasebe belli olmaz arkadaşlar.. gidişat önemliymiş...

kerem81 ' Alıntı:
bil_gin ' Alıntı:
kafamı toplayabilsem ufaktan çalışmalara başlayacağım ama yok arkadaş yerine gelmiyor bir türlü fena dolmuş kafam. başlayanınız var mı?
ömür boyu okuyacağız evet. bu sınavları kazansakta okuyacaktık zaten aslında değişen birşey yok bizim açımızdan :)

Ben varım inşallah yani :) Yarın odaya uğrayıp bir meslek hukuku kitabı alacağım. Yeni basım. Bu dersi yüksek notla geçmek istiyorum ;D

Babam hep derdi sen ömür boyu okuyacaksın diye, sanırım çok içten söylemiş :(

biletin geliyo e.smmm.a yakında ordayım kaldı 25 gün :) sonra geri sayım başlayacak, gerçi şimdiden başladı ya neyse :)

arkadaşlar mrb herkese hayırlı günler ben kötünün kötüsüne hazırlanmak istiyorum. bu vergi dersine artık ufaktan çalışmaya başlasak.... vergiden uygulamayı nasıl öğrenebilirim bana tavsiye ettiğiniz bir kaynak ya da yöntem var mı? yardımcı olursanız minettar kalırım....

@rk ' Alıntı:
arkadaşlar mrb herkese hayırlı günler ben kötünün kötüsüne hazırlanmak istiyorum. bu vergi dersine artık ufaktan çalışmaya başlasak.... vergiden uygulamayı nasıl öğrenebilirim bana tavsiye ettiğiniz bir kaynak ya da yöntem var mı? yardımcı olursanız minettar kalırım....
bu dönem inşaat sorusu defter tasdikleri ve ar-ge kazım yılmazın kitabında vardı kazım yılmazın kitabı sana yeter bence..

arkadaşlar benim bulunduğum ilde kitaplara ulaşamıyorum.kitapçılarda yok.tavsiye edebileceğiniz biryer varmı?

glsmtm ' Alıntı:
arkadaşlar benim bulunduğum ilde kitaplara ulaşamıyorum.kitapçılarda yok.tavsiye edebileceğiniz biryer varmı?
internet sitelerinde sipariş verebilirsin alomaliye.com. da kitaplar bulunmakta

stajyer2007 arkadaşım teşekür ettim inşallah tavsiye ettiğin kitabı gözden geçciririm.

merhabalar arkadaşlar
sınav sonrası izine ayrıldım ama kafam hep sınavda bi gireyim sitede ne var ne yok dedim ama sınav stresinin yerini stresli bir bekleyiş almış sanırım.
bana daha dank etmedi bir gün kalkıyorum hepsinden geçtim diyorum , bir gün kalkıyorum yok kalır şunlar diyorum ama nezaman ders çalışmaya başlıyacağımı bilmiyorum.
Bi sonuçlar açıklansaydı. Resmi bir ağızdan gün alan yokmu??? keşke bir yön çizebilsek belki insanlar geçtiği derse çalışmaktan kurtulur.

Çok erken beklemeye başlamadık mi ? :D hiç çalışmak istemiyorum,forumu okuyunca daha önceki arkadaşların dedikleri hiç beklemediklerinden kalanlar veya geçenleri duyunca,açıklanana kadar başlamam heralde,bir tek kesin 2 dersim var kalacağım(Meslek ve Maliyet) ikiside 40 geliyor.Maliyete son 2 hafta da bakacağım zaten.Ama mesleğe başlamam şart.Tüm kitabı inciğini cıncığını okuyup yutacağım inş. şansa bırakamam bu dersi.

yeterlilik ' Alıntı:
Çok erken beklemeye başlamadık mi ? :D hiç çalışmak istemiyorum,forumu okuyunca daha önceki arkadaşların dedikleri hiç beklemediklerinden kalanlar veya geçenleri duyunca,açıklanana kadar başlamam heralde,bir tek kesin 2 dersim var kalacağım(Meslek ve Maliyet) ikiside 40 geliyor.Maliyete son 2 hafta da bakacağım zaten.Ama mesleğe başlamam şart.Tüm kitabı inciğini cıncığını okuyup yutacağım inş. şansa bırakamam bu dersi.
DEHANIN SINAVDAN ÖNCE DAĞITMIŞ OLDUĞU 100 SORULUK MESLEUK HUKUKU KİTAOŞIĞI VARDI BENCE ORADAN ÇALIŞ.
ÇOK VERİMLİ OLUR.

ben meslek hukukuna çalışmak için en iyi kaynağın kanun olduğu kanısındayım. meslek ve benzeri derslerde notlara hele ki başkalarının notlarına güvenemiyorum. öyle ince bir noktayı atlarki nota çıkaran kişi zaten geri kalanı laf salatasından ibarettir. şahsi fikrim odanın dağıtmış olduğu kitapçıktan çalışman. maliyete ise 3 gün baksan bile yeter ;)

Sabır, özgüven...

bil_gin ' Alıntı:
ben meslek hukukuna çalışmak için en iyi kaynağın kanun olduğu kanısındayım. meslek ve benzeri derslerde notlara hele ki başkalarının notlarına güvenemiyorum. öyle ince bir noktayı atlarki nota çıkaran kişi zaten geri kalanı laf salatasından ibarettir. şahsi fikrim odanın dağıtmış olduğu kitapçıktan çalışman. maliyete ise 3 gün baksan bile yeter ;)

Sabır, özgüven...

Aynen sizin dediğini uygulayacağım zaten.Başkasının notlarıyla çalışmıştım ondan ters köşe oldum.İnşallah bunların dışında başka derslerde gelmez.

yeterlilik ' Alıntı:
bil_gin ' Alıntı:

Sabır, özgüven...

Aynen sizin dediğini uygulayacağım zaten.Başkasının notlarıyla çalışmıştım ondan ters köşe oldum.İnşallah bunların dışında başka derslerde gelmez.
benim düşüncem kesin doğrudur anlamında demiyorum bunu mutlakaki notlara çalışıp geçen ya da geçecek arkadaşlar da vardır ama eğer olay kanunun ruhunu anlamaksa kesinlikle notlarla işimiz olmamalı