Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

stajdı dimi. :):) meslekten benimde yanlış sorum oydu. soruda koskoca staj yönetmeliği yazıyo evde okudum onu. ben kanundaki staj la alakalı maddeyi soruyolar diye bianda otomatikman yazmıştım.
burdan kendimizi ambarda hissedelim :):) ve şu sonucu çıkaralım. biz demekki stajer olarak kendimizi hissetmemişiz direkt hedefe kitlenmiş ve staj yönetmeliğini kafamıza takmamışız. :):):) kanun varken ne yönetmeliği dimi :):)

bil_gin ' Alıntı:
bana en çok meslek ve vergide yaptığım yanlışlar dokunmuştu hani dokunsalar ağlardım oturup.sonuçalrı görünce o yanlışlarımı hiç dikkate almadıklarını farkettim biliyor musun? abartmadan ne biliyorsam onu yazdım yeterli gördüler :)

Ben Temel Hukuk'tan sadece Arif Kocamanın Kitabından çıkardığım 36 sayfalık nota çalışarak 70 aldım. Notlarımda yalnızca şirket birleşmeleriyle ilgili bilgi yoktu o soruyada bildiklerimi yazdım. En rahat çalıştığım ders oldu hukuk

Selam Arkadaşlar, Bu dönem sınavlara maliyet damgasını vurdu bence. En iyi geçen sınavımdı en az 80 gelir diyordum, 50 ile zor geçmişim.

aynen öyle ama benimde dahada garip bir hata idi. staja başlama dönemlerine temmuz yazdım ya eylül stajyeri olmama rağmen.sınavdan çıkıp yanlışımı farkedip kanun kitabını yere bir fırlatışım vardı sinirden gözlerim dönmüştü :)
3M_FS ' Alıntı:
stajdı dimi. :):) meslekten benimde yanlış sorum oydu. soruda koskoca staj yönetmeliği yazıyo evde okudum onu. ben kanundaki staj la alakalı maddeyi soruyolar diye bianda otomatikman yazmıştım.
burdan kendimizi ambarda hissedelim :):) ve şu sonucu çıkaralım. biz demekki stajer olarak kendimizi hissetmemişiz direkt hedefe kitlenmiş ve staj yönetmeliğini kafamıza takmamışız. :):):) kanun varken ne yönetmeliği dimi :):)

bil_gin ' Alıntı:
bana en çok meslek ve vergide yaptığım yanlışlar dokunmuştu hani dokunsalar ağlardım oturup.sonuçalrı görünce o yanlışlarımı hiç dikkate almadıklarını farkettim biliyor musun? abartmadan ne biliyorsam onu yazdım yeterli gördüler :)

değerli arkadaşlarım geçen arkadaşlarımı tekrar kutluyorum. kalanlara da geçmişi bırakıp tekrardan çalışmaları gerekir. ben Hukuktan Arif KOCAMANIN kitabından çalıştım ve yeterli geldi ben 80 falan bekliyordum 60 aldım ama yine de yeterli. vergi huku kesinlikle artık uygulama istiyor. bu dersi çalışırken hiç anlamasanızda mutlaka bütün konuları sadece bir roman gibi okuyun sonrada ağırlıklı konulara yönelin. ben böyle yaptım ve kurtuldum yinede kalan arkadaşlarıma sabır ve direnme gücünü Allahtan istiyorum....

merhaba arkadaşlar

bende maliyetten 100 beklerken 50 aldım, hala da neden aldığımı anlayamadım, tüm derslerimi geçtiğim için itiraz etmeyeceğim,

kalan arkadaşlar ile ilgili ise vergi dersinden deha mevlüt hocanın kursunu şiddetle tavsiye ediyorum, bir de imkanı olan arkadaşlar muhakkak kurs takviyesi alsın

günaydın arkadaşlar

geçen arkadaşlarımı tebrik ederim.darısı başımıza :)
bende maliyetten 90 falan beklerken 50 ile geçmişim.
bunada şükür.
analizdende kalırım derken 60 almışım.
vergi malesef korkulu rüyam.napıcam bilmiyorum.
dehaya gitmiştim çokda iyi olduğuma inanıyodum vergiden ama malesef sonuç 32.
sonuç itibarıyla daha 5 ders var vermem gereken.çok çalışmam lazım.
meslek hukukundan geçen arkadaşlar hangi kaynaktan çalıştılar acaba.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

kaynak varmı bilmiyorum ama en sağlam kaynak odanın sitesinden indireceğiniz kanun ve yönetmelikler olduğuna inanıyorum.

elfstrl ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar

geçen arkadaşlarımı tebrik ederim.darısı başımıza :)
bende maliyetten 90 falan beklerken 50 ile geçmişim.
bunada şükür.
analizdende kalırım derken 60 almışım.
vergi malesef korkulu rüyam.napıcam bilmiyorum.
dehaya gitmiştim çokda iyi olduğuma inanıyodum vergiden ama malesef sonuç 32.
sonuç itibarıyla daha 5 ders var vermem gereken.çok çalışmam lazım.
meslek hukukundan geçen arkadaşlar hangi kaynaktan çalıştılar acaba.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 70
Finansal Tablolar ve Analizi 50
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 55
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 52
Hukuk 50
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 65

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 501
Ortalama 62,63
Tebrikler Başarılı oldunuz 7/7

kürsüyü bulmuşken ben de bişeyler konuşayım arkadaşlar belki faydası olacak bilgiler olabilir.
maliyette yuvarlama yaptım 0,69 ve ,31 diye son dağtım tablosunu düzenlerken yardımcı üretim gider yerinin miktarlarını da aşağı yazmışım.artı 1.sorudan sadece normal maliyet formülünü yazdım. 50 anca beklerken 60 vermişler. tablolar analizi asgari 65 bekliyodum. denetim 65 den aşağı beklemiyodum. vergiden 50 verirse öper başıma koyarım dedim :) hukuk hukuk hukuk. üstadım kağıdımı okuyan hukuk üstadım sen büyüksün:) bu dersten 40 bile zor verirler diyodum 50 ile tamamlamışlar. bena göre genel hukuk fevkaledenin fevkinde boldu notu. ders çalışmaya başlayınca dersleri ayırdım. maliyetten sadece dağıtımlara bakıp hukuk ve vergi hukukuna aralıkta gireceğim diye hiç notları açıp bakmadım. Ama yılların verdiği büro avantajı vergide çok faydası oldu ama hukukun nerden etkisi oldu hala anlamış değilim. 2 gündür gece gündüz dolaşıyorum ben bunu nasıl başarabildim diye:) 2 defa staja başlama 1 defa da mart döneminde sınav dönemim olmamasına rağmen önceden yeterlilik bitirme kursuna gitmiştim belki çalışmadğım dersler için faydası olmuştur. ne diyeyim artık darısı sizlerin başına.

dehanın kursuna gidipte elinde vergi ve hukuk notu olan arkadaşlar bunları bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

vergi hukukundan uygulamalı sorular için hangi kaynağı öneriyorsunuz arkadaşalr

Buradaki en kıdemli stajyer benim sanırım. :) İkinci yılımın sonuna geldim. >:( 3 dersim vardı. Finansal Analizden 50 ve Finansal Muhasebeden 75 aldım. Son sınava sadece Maliyet Muhasebesi kaldı. 50 alsam yetiyor. Maliyet Muhasebesi için önerebileceğiniz kitap varsa çok sevinirim. Tüm derslerini verip bu işten kurtulan arkadaşları kutluyorum ama halihazırda bir mali müşavirlik bürosuna ortak olan biri olarak bu işin tadı yok onu söyleyeyim. Yine de herkesin hakkına hayırlısı olsun.

Deha'nın geçen seneden 47 sayfalık bir vergi notu var elimde.

hayalişçisi ' Alıntı:
Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 70
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 55
Hukuk 50

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 501
Ortalama 62,63

kürsüyü bulmuşken ben de bişeyler konuşayım arkadaşlar belki faydası olacak bilgiler olabilir.
maliyette yuvarlama yaptım 0,69 ve ,31 diye son dağtım tablosunu düzenlerken yardımcı üretim gider yerinin miktarlarını da aşağı yazmışım.artı 1.sorudan sadece normal maliyet formülünü yazdım. 50 anca beklerken 60 vermişler. tablolar analizi asgari 65 bekliyodum. denetim 65 den aşağı beklemiyodum. vergiden 50 verirse öper başıma koyarım dedim :) hukuk hukuk hukuk. üstadım kağıdımı okuyan hukuk üstadım sen büyüksün:) bu dersten 40 bile zor verirler diyodum 50 ile tamamlamışlar. bena göre genel hukuk fevkaledenin fevkinde boldu notu. ders çalışmaya başlayınca dersleri ayırdım. maliyetten sadece dağıtımlara bakıp hukuk ve vergi hukukuna aralıkta gireceğim diye hiç notları açıp bakmadım. Ama yılların verdiği büro avantajı vergide çok faydası oldu ama hukukun nerden etkisi oldu hala anlamış değilim. 2 gündür gece gündüz dolaşıyorum ben bunu nasıl başarabildim diye:) 2 defa staja başlama 1 defa da mart döneminde sınav dönemim olmamasına rağmen önceden yeterlilik bitirme kursuna gitmiştim belki çalışmadğım dersler için faydası olmuştur. ne diyeyim artık darısı sizlerin başına.

bena göre genel hukuk fevkaledenin fevkinde boldu notu.Senin kağıdı okuyan adamlarla benim kağıdı okuyanlar kesin farklı olmalı ;D meslekten 50 verirler mi diye beklerken temel hukuktanda 40 la bırakmışlar.Dünden beri sinir oldum bu notlara.40 la adam mı bırakılır yaaa.

sevgili mali müşavir adayı ve mensubu arkadaşlarım, ısrarla bir hata yapıyorsunuz maliyet muhasebesi 1. soru da. hala herkes DİŞG i 720 ve 730 mu tartışması yapıyor.
Birincisi soru fonksiyon esasına göre değil Çeşit esasına göre maliyetlendirme yöntemi yani 7/A değil 7/B.
hesaplarıda 790-799 arası.
ayrıca fazla çalışma falan deniyor hiç alakası yok çünkü sipariş yöntemi uygulayan işletmelerde siparişi yetiştirmek için yapılan çalışma zaten GÜG değil DİŞG de takip ediliyor ve değişken giderde takip ediliyor e bunu da eledik. e ne kaldı geriye ?? KOCA BİR FORMÜL. Bir çok şeyi soruda vermediğinden dolayı nasıl olacağı şeklinde muamma yaratmak istenmiş soruda ve bir çok kişi bu tuzağa düşmüş. Başta da stajyerleri soyan DEHA. ne deha ama ben dehaya göre 3/7 yapmalıymışım. ama 7/7 geldi. burda uygulanması gereken FORMÜL. soruları karışık verdiklerini hepimiz biliyoruz dolayısıyla takılmayıp formülün uygulanması gerekiyordu.
şöyle ki;

Sorduğu Normal Maliyet Yöntemi

Formül: NM = (DİMM+DİŞG+Değ.GÜG+Kap.İsabet eden GÜG)

= 120.000+60.000+30.000+100.000+10.000(125.000*0,80+250.000*0,80)
= 620.000-TL eder.
= 620.000/20.000 br.

= 31-TL/birim eder.
diğerleri buna göre yapılırdı zaten.
hepsini geçelim soruda toplam sabit giderler 375.000-TL veriliyor Değişken Giderler de 320.000_TL veriliyor
375.000*0,80= 300.000TL
300.000+320.000= 620.000TL/20.000= 31_TL olur.
bir de maliyette yuvarlak rakamlar soruluyor diğer yolla 32,25-TL bulunuyor burdan da bir tüyo alınabilirdi.
Yeniden girecek arkadaşlara faydalı olması dileklerimle.

NOT: DEHA ya tırla para dökmeye gerek yok. sonuç orta da cevap anahtarları sitelerinde var ordakileri yapanlar 3/7 yapabildi ancak.
Kurssa eğer müthiş ünv. hocaları geliyor TESMER' in kursalrına. hem ucuz hem kaliteli hem 6 ay bedava staj şimdi.

Selam ve Dua ile.

AKE53 ' Alıntı:
merhaba; arkadaşlar bende maliyetten 25 alanlardanım kahretsin ki sonuca giderken yuvarlama yaptım. direk çıkan rakamlarla sonuca gitsem maliyetten geçmiştim şuan sizce itraz etsem bi faydası olur mu?

Sevgili hemşehrum Ali Kemal kesinlikle itiraz et. Parası ile değil mi? ne olur ne olmaz.

yeterlilik ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:
Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 70
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 55
Hukuk 50

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 501
Ortalama 62,63

bena göre genel hukuk fevkaledenin fevkinde boldu notu.Senin kağıdı okuyan adamlarla benim kağıdı okuyanlar kesin farklı olmalı ;D meslekten 50 verirler mi diye beklerken temel hukuktanda 40 la bırakmışlar.Dünden beri sinir oldum bu notlara.40 la adam mı bırakılır yaaa.

kesin farklı kişiler ozaman. 2 gündür gece gündüz dolaşıyorum mimkin değil diyorum benden böyle bişey çıkması. 6 defa staja başlama sınavına girmiş biri olarak benden bu sonuç çıkmaz diyorum:). şaka bi yana da gerçekten hukuk çok şaşırttı beni. oda başkanı arayıp tebrik ederim deyince arkadaşlar staja başlama döneminde stajın yanmış diye şaka yapmışlardı şok olmuştum inanmıştım şimdi de biri şaka yapıyo diye tiye almadım başkanı teşekkür dedim kapattım telefonu sonradan araştırdım o çocuk nasıl konuşuyo benimle vs. durumu oldu. başkana bi özür borcumuz oldu yani.:)

yeterlilik senin tek ders mi kaldı?

kazanan arkadaşlar nerden ve nasıl çalışarak kazandıklarını yazıyorlar. kimi dehadan kimi kitap almış kimi kursa gitmiş. bu işin %90 ı kişinin kendisinde. herkes bilgisayarın başında internet die bulunmaz bir nimet var. ben hiç kitap almadım sağdan soldan aldığım notlarla çalıştım üç seferde verdim 2-3-2 şeklinde.ve temmuz sınavına kim inanır bilmiyorum ama gerçekten çalışmadım. vergi ve denetimden girdim. çok büyük problemlerim vardı.hayati meseleler yani. o şekilde girdim şükürler olsun ki yazdım çizdim bişeyler 50 ve 54 ile geçmişim.
darısı herkesin başına. bu mesleği kaliteli hale getirmek bizim gibi emektarların elinde olduğunu biliyorsunuz.

hayalişçisi ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:
Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 70
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 55
Hukuk 50

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 501
Ortalama 62,63

kesin farklı kişiler ozaman. 2 gündür gece gündüz dolaşıyorum mimkin değil diyorum benden böyle bişey çıkması. 6 defa staja başlama sınavına girmiş biri olarak benden bu sonuç çıkmaz diyorum:). şaka bi yana da gerçekten hukuk çok şaşırttı beni. oda başkanı arayıp tebrik ederim deyince arkadaşlar staja başlama döneminde stajın yanmış diye şaka yapmışlardı şok olmuştum inanmıştım şimdi de biri şaka yapıyo diye tiye almadım başkanı teşekkür dedim kapattım telefonu sonradan araştırdım o çocuk nasıl konuşuyo benimle vs. durumu oldu. başkana bi özür borcumuz oldu yani.:)

yeterlilik senin tek ders mi kaldı?

Yok yaa nerde :( 3 tane geldi işte. Meslek 40, hukuk 40,Maliyet 32 Baba dersleri verdik,kalanlarla yola devam edeceğiz başka çare yok.