Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Yok yaa nerde :( 3 tane geldi işte. Meslek 40, hukuk 40,Maliyet 32 Baba dersleri verdik,kalanlarla yola devam edeceğiz başka çare yok.
[/quote]

iki tane sınırda kötü olmuş. üzüldüm senin adına. kıdem tazminatını yapmadın mı tama yakın olarak. diğerinin de 2sini yaptım yarım bile değildi onlar da 1. soruya hiç bakmadım bile.
Aralıkta maliyetten bu kadar kolay gireceklerini sanmıyorum bana öyle geliyo. şu sahfa maliyeti, EDÜM gibi konulardan gelir gibime geliyo 30-40 puanlık soru da satılan malın maliyeti ve gelir tablosu olur bana göre. baba soru epey ağır olacak bakma sen milletin maliyet bizi terse yatırdı dediğine. yarım yamalak bir dağıtım sormuşlar artı 1,5 bilinmeyenli denklemdi nerdeyse matematiksel. dağıtımlar maliyetin ana konusu zaten. kimse zordu dememesi lazım bence maliyeti. aralıkta artık dağıtım sormazlar. ona göre çalış derim.
maliyet için millet bişeyler yazıp çiziyo dim dişş falan diye dehanın açıkladığı 1. sorunun cevabı yanlışmıymış ki? ben hiç maliyete bakmadım sadece dağıtımlara baktııııım girdim bu bir teamül zaten. ne diye kendimi yorayım dedim bu sınavda çıkmasa gelecek sınavda onda çıkmasa bir sonrakinde %100 dağıtım çıkıyo. onun için dağıtımlar için üstadın birinden ders aldım 2/3 saat öyle geçtim. maliyette başka bişeye bakmadım desem yeridir.

hukuktan tam cevaplı 2 sorum var,kıdem ve temerrüd sorusu.Şirlet birleşmelerini de yazdım ki en az 10 puan alırım.Danıştayı da yaptım hadi hiç puan vermesinler.Maliyetten korkmuyorum yaaa.Tekrar yapmadım birde safha çıkar diye tek ona yüklenmiştim.Aralıkta istedikleri kadar zorlasınlar maliyetten fark etmeyecek inşallah.Temel var yani.Ama bu iki dersten itiraz edeceğim.Birinden birini geçirseler kardır.

herkesin 1 yada 2 dersi kalmış ben 4 dersten kaldım.3üne girmedim zaten ama denetimden geçerim derken 42 ile Aralık dönemi 4lenmiş oldu.
gireceğim dersler, denetim,hukuk,vergi,meslek

7/7 yapan arkadaşları kutluyorum.gerçekten helal olsun.
kalanları da aralık başlığına davet ediyorumm ;)

ARKADAŞLAR DARISI BAŞINIZA ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ANALİZDEN KAĞIDIMI OKUYAN HOCAMA BURDAN SAYGILAR :P :P

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 80
Finansal Tablolar ve Analizi 50 :o :o :o
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 66
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 75
Hukuk 63
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 75

Staj Tamamlama Notu 95
Toplam 564
Ortalama 70,50
Tebrikler Başarılı oldunuz ;D ;D

NOT: Daha önceki notlarınız parantez içerisinde gösterilmekte olup, her ders için alınan en yüksek not ortalamaya dahil edilmektedir.

e.smmm.a ' Alıntı:
herkesin 1 yada 2 dersi kalmış ben 4 dersten kaldım.3üne girmedim zaten ama denetimden geçerim derken 42 ile Aralık dönemi 4lenmiş oldu.
gireceğim dersler, denetim,hukuk,vergi,meslek

7/7 yapan arkadaşları kutluyorum.gerçekten helal olsun.
kalanları da aralık başlığına davet ediyorumm ;)

imza güzel... üçnoktabir ;)

Finansal Muhasebe (68)
Finansal Tablolar ve Analizi (60)
Maliyet Muhasebesi (95)
Muhasebe Denetimi (81)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 71
Hukuk 55
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (50)

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 579
Ortalama 72,38
Tebrikler Başarılı oldunuz

HERKEZE BAŞARILAR

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe (72)
Finansal Tablolar ve Analizi 50
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 50
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (52)
Hukuk (60)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (75)

Staj Tamamlama Notu 95
Toplam 514
Ortalama 64,25

aldığım notlar darısı hepinizn başına başarılar.

Selam arkadaşlar, Ben sınava gireceğim gün gerçekten çok korkmuştum. Çünkü herkesin elinde birer kurs notu ve benim şu zamana kadar hiç duymadığım konulara çalışıyorlardı. Ben sadece son 4 ay sistemli olarak evde kendim çalıştım. Onada İslam Çankayanın eski bir kitabından ve bize gelen CD lerden. Önemli gördüğüm yerlerin notlarını aldım ve daha sonra sadece o notlara çalıştım. Sonuçta ilk girişte 7/7 yaptım. Notlarım belki çok yüksek değil ama sonuçta bitirdim. Bence en önemli kaynak geçmiş dönem soruları ve birazda mevzuatı takip etmek lazım. Geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum tekrar girecek olanlarada sabır ve başarılar diliyorum.

Arkadaşlar bende temel hukuk dersine arif kocamanın kitabından hazırlandım.son sınavda sadece şirket birleşmesi sorusu yoktu.ben diğer kaynaklarada baktım yoktu.kazanamayan arkadaşların önce okuyup sonra not çıkarmalrını tavsiye ederim.ilk sınavda 6 dersi verdim bu sınavdada hukuktan geçtim.bitti şükürr:) :) :) :)

yeterlilik ' Alıntı:
hukuktan tam cevaplı 2 sorum var,kıdem ve temerrüd sorusu.Şirlet birleşmelerini de yazdım ki en az 10 puan alırım.Danıştayı da yaptım hadi hiç puan vermesinler.Maliyetten korkmuyorum yaaa.Tekrar yapmadım birde safha çıkar diye tek ona yüklenmiştim.Aralıkta istedikleri kadar zorlasınlar maliyetten fark etmeyecek inşallah.Temel var yani.Ama bu iki dersten itiraz edeceğim.Birinden birini geçirseler kardır.
bende hukuktan ve analizden itiraz etmeyi düşünüyorum.. ama tesmer de göremedim itiraz başvuru bölümünü.. ayrıca hiç itirazdan sonra puanı değişen olmuşmu..

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe (65)
Finansal Tablolar ve Analizi (50)
Maliyet Muhasebesi (52)
Muhasebe Denetimi (60)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (75)
Hukuk 60
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (70)

Staj Tamamlama Notu 100
Toplam 532
Ortalama 66,50

BENDE KAZANDIM ARALIKTA GİRECEK ARKADAŞLARA BAŞARILAR...

kazanan herkesi tebrik ederim. bitirme sınavında 7/7 yapmak tabi ki de hayal değil. 4-5 temmuz sınavları ilk girişimdi. kursa gitmedim , sahaflardan çıkmış sorular kitabını aldım ve son 1 ay sadece çıkmış sorular üzerinden çalışarak hatalarımı bilmediklerimi düzeltmeye çalıştım. tek bir ders dışında kendimi hazır hissediyordum sınavda. Temel hukuk dersine layıkıyla çalışamadım. sınav öncesi gözgezdirdiğim notlarla ancak 35 alabilmişim.
fakat sınavda yaptıklarımla beklenen notlar arasında düzgün bir korelasyon vardı ve beklediğim sonuç 7/6 ile beni çok şaşırtmadı. gönül isterdi ki 7/7 yapmak fakat bu da iyidir diye düşünüyorum.
çalışacak olan arkadaşlara tavsiyem motive olmak için kursa gidiyorlarsa bir şey demem fkt ben evde tek başıma çalışırım diyorsanız çok fazla da kursa gerek yok..

walla ben şunu anladım nekadar uzun çalıştıgımızdan zıyade nekadar verımlı çalıştıgımız onemlı
ben son bır ay kala hazırlandım sınava
tıpkı staj başlatmada oldugu gıbı ılk gırıste kazandım....

analizden korkuyordum ama 50 ıle geçtim ve dıger derslerde ıyı notlar aldım.. ve sonuçta 7/7 hepsinden geçtim.. ;D
aralık sınavına hazırlanan arkaşlarıma başarılar dılıyorum... ;)

umarım emeklerının karsılıgını alırlar

yeterlilik ' Alıntı:

arkadaşım ozaman ben hukuk için bişey yazmıyayım başka. değilse senin dediğin gibi yapıp 40 alıyosan bana 30 mimkin değil vermezler. pirinç ararken bulgurdan da olmayalım misali olucak şimdi:) Allah kolaylık versin diyorum sana zor durum. sanırım fark şurda komisyon okurken cevapları aradığı anahtar cümle veya cümleler var onu yakaladılar mı bir satır yazsan da 1 sayfa yazsan da onlar için bişey değişmiyo o istediğini arıyo benim anladığım kadarıyla.

ernesto guevara ' Alıntı:
walla ben şunu anladım nekadar uzun çalıştıgımızdan zıyade nekadar verımlı çalıştıgımız onemlı

analizden korkuyordum ama 50 ıle geçtim ve dıger derslerde ıyı notlar aldım.. ve sonuçta 7/7 hepsinden geçtim.. ;D

Tebrikler,demek sen o kağıtla 50 aldın :D valla tebrikler,

yeterlilik ' Alıntı:
ernesto guevara ' Alıntı:

Tebrikler,demek sen o kağıtla 50 aldın :D valla tebrikler,

yeterlilik sabah sabah nasıl geçtim şu dersi fazla vermişler falan diyenlerle yaza yaza iyice sinir olmuşsunuzdur bize artık:)

:D,yok yaa vallahi adınıza seviniyorum çünkü bir daha uğraşmayacaksınız.Keşke bir derstende bana fazla verselerdi ama belki bana da itirazda birşeyler yaparlar :D.Ama şunu söyleyeyim yok 15 gün çalıştım ,yok 1 ay çalıştım muhabbetlerine girmeseler daha güzel olur ;)

yeterlilik ' Alıntı:
:D,yok yaa vallahi adınıza seviniyorum çünkü bir daha uğraşmayacaksınız.Keşke bir derstende bana fazla verselerdi ama belki bana da itirazda birşeyler yaparlar :D.Ama şunu söyleyeyim yok 15 gün çalıştım ,yok 1 ay çalıştım muhabbetlerine girmeseler daha güzel olur ;)

(yok 15 gün çalıştım ,yok 1 ay çalıştım muhabbetlerine girmeseler daha güzel olur ;) ) buna nie kızıyosun anlamadım canını yakan bi yer vardır elbet ama...

yeterlilik :D..

walla sana kalsa analizden kalırdım ben :D

ama gerçekten son bır ay çalıştım ama ozaman işten ayrılmıştım ;)

benım avantajı buydu....

ya uzerımden oyle bır yuk kalktıki anlatamam ;D
dün ofiste dogru duzgun haykıramadım bilemmm :P

bugun nevizadeye.. asmalı mescittde allahhhhhhh.....

taksimi alt üst edicem bugun.... :D:D

ama alkol yok... :-\

daha doya doya kutlayamadım yawssss :S:S:S