Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

bırakıyolar arkadaşlar mart sınavında hukukdan 58 beklerken 40 geldi. itirazda ettim ama yemediler. gene 40 dedilerr

şu başlık en tepeden aşağıya hatta 3.sıraya inmiş ya. vayyyy beeee.
iyice bi boşluk doğdu. herşey gelip geçici işte birbirimizi yiyeyiye ,gülerek, sızlanarak geçti.

ben odayla şu bizim 7 de 7 işini konuştum ,başkanla bunu bi görüşmek lazım dedim. harca bişi diyememde oda kayıt paraları için bari bi güzellik olmalı dedim. görüşün başkanla dediler. :):):)

bil_gin ' Alıntı:
ya işte kalakaldık yine bir başımıza :)

zaten hep aynı şeyi söylüyorlar. bizim o rakamı düşürmek gibi bir şansımız olmaz ama taksitlerde artış sağlayabiliriz sanki. aslında ciddi bir sorun bu biliyor musun olan var olmayan var. zaten o kadar parayı zırt diye bir anda çıkarabiliyorsak neden smmm olalım ki :)

ortak bir tavır sergilenmeli aslında 7 de 7 hikaye herkesin sorunu bu. bu ücretlerde bişi yapılması lazım. tek tek pazarlık yapsan yada şikayet etsen kaç yazar.

az önce odadaydım.arkadaşlar ruhsatları ekim in 1 inden önce almaya bakın.bu tarihten sonra zamlanacakmış.şu an ki fiyat olarak ta 2250 gibi bir rakam söyledi.büro açacaklar için.büro açmayıp sadece ruhsatı alacak benim gibiler için ise 2100 tl.kesin ve doğru bilgidir.

bil_gin ' Alıntı:
sedabaransel ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
bu dönemde geçti şimdi bekleyecek bişide kalmadı ya bi boşluk var. nasıl bi yoğundu bugün bi mesaja cevap verene kadar 6 tane cevap geliyodu. :):) şimdi tek beklenecek soruların yayınlanmasımı kaldı heralde.
hazır sakinken kendi sonuçlarım hakkındaki yorumum şu oldu.
bence en kıt notu denetimden vermişler gibi geldi bana verdiğim kağıtla aldığım sonuç arasında fark var.
maliyette gidiş yoluna verirlermi acaba diye tartışıyoduk vermediklerini anladık.
25 ile kalan çok.
benim şikayetim hep hukuktu bana göre ordan sanki puanı bol tutmuşlar.
vergi aynı sistem devam, herşeyi bileceksin başka çıkış şans mans yok.
analizde ezberi bırakacaksın yorumun dersin adı gibi analizin kuvvetli olacak.
bana göre bu döneme damgasını vuran maliyette ki ters köşe ve analizin değişik bir formatta çıkması.
bide hiç unutmayacağım hukuk son 2 soru.

analiz bencede cok deişik bir formattı ve kesin kalırım diyordum hayret nası 50 verdiler şaşırıyorum hala :D
maliyetten 35 le bırakmıslar terbiyesisler hiç beklemiodum aman neyse analizden kalmaktansa maliyeti tercih ederim

arkadaslar vergiden tavsiye edeceginiz kitap var mı

ist odasından ateş hocamıydı neydi onun yeşil renkli kitabı vardı bikaç kişiden duymustum iyi diye ama siz ne dersiniz
seda o kitabı alma boşuna.bende kadıköy tesmerdeydim ve bir hata ile o kitabı aldım ama inan hiç çalışmadım. her zaman söyledim yine söyleyeceğim:'kanundan çalış' hem kanunda terimlere yatkınlık sağlarsın. ben öyle yaptım.

bende kadıköy tesmerdeydim ateş hoca geldi derse
fakat sınavda cıktıgı gibi sorular hiç çözmedi.
sayısal hesaplamalarla ilgili örnekler nereden bulabilirim ?

elfstrl ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar

geçen arkadaşlarımı tebrik ederim.darısı başımıza :)
bende maliyetten 90 falan beklerken 50 ile geçmişim.
bunada şükür.
analizdende kalırım derken 60 almışım.
vergi malesef korkulu rüyam.napıcam bilmiyorum.
dehaya gitmiştim çokda iyi olduğuma inanıyodum vergiden ama malesef sonuç 32.
sonuç itibarıyla daha 5 ders var vermem gereken.çok çalışmam lazım.
meslek hukukundan geçen arkadaşlar hangi kaynaktan çalıştılar acaba.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

sadece meslek hukugu kitabını çalıştım.geçmiş dönem sorularını ve hangi konulardan cıktıysa kanunda o konulara daha cok calıstım ve 75 aldım.

VALLA ARKADAŞLAR SINAVLARI VERDİK RUHSATI ALMAYA HAK KAZANDIK AMA ZERRE KADAR SEVİNEMEDİK.ODA 2500 TL RUHSAT BEDELİ İSTİYOR.ZATEN HALİ HAZIRDA BORÇLANARAK GELDİK BU DURUMA.NEYE GÖRE BU KADAR PARAYI İSTİYOR.HAKKIMIZI NERDE ARAYACAĞIZ.MEĞER BU BELGE BU KADAR DEĞERLİ SM LERE NEDEN SMMM LİK HEDİYE EDİLİYOR.ALLAH KAHRETSİN TÜRMOBUNUDA ODALARINIDA

Temmuz 2009 ilk girişimdi 7 de 7 çekmişim tüm dersleri vermişim hala inanamıyorum. Darısı diğer arkadaşların başına. inşallah bu mutluluğu siz de tadarsınız. Yakmam mı şimdi ders notlarını, kitapları şimdi çatır çatır... :)

sarbay ' Alıntı:
Temmuz 2009 ilk girişimdi 7 de 7 çekmişim tüm dersleri vermişim hala inanamıyorum. Darısı diğer arkadaşların başına. inşallah bu mutluluğu siz de tadarsınız. Yakmam mı şimdi ders notlarını, kitapları şimdi çatır çatır... :)

yakmaaaaa!
bana gönder;)

ruhsatı en erken ne zaman alabiliriz bilgisi olan varsa bilgi verse memnun kalırım.

sarbay ' Alıntı:

Bende aynı şeyi düşünmüyorum değil yani, önümüz kış zaten. Olmadı malgaldada iyi iş görür. :) Ders notlarından güzel bir mangal keyfi kulağa gayet hoş geliyor. :D :D 8) Ha bu arada kağıt toplayan fukura kişilerede verebilirsin, sevaptır bak buda olabilir... :D :D :D

KIZILIRMAKLI ' Alıntı:
sarbay ' Alıntı:

Bende aynı şeyi düşünmüyorum değil yani, önümüz kış zaten. Olmadı malgaldada iyi iş görür. :) Ders notlarından güzel bir mangal keyfi kulağa gayet hoş geliyor. :D :D 8) Ha bu arada kağıt toplayan fukura kişilerede verebilirsin, sevaptır bak buda olabilir... :D :D :D

İlerki dönemlerde girecek olan meslektaşlarına versen,Ünvanına daha yakışır olur düşüncesindeyim.;)

maliyet muhasebesinde notlar neden bu kadar kıt verildi acaba ?

RacHeeD ' Alıntı:
Sınav Dönemi: 2009/2
Notları:
Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe (78)
Finansal Tablolar ve Analizi 90
Maliyet Muhasebesi (95)
Muhasebe Denetimi (52)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (62)
Hukuk 73
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 80

Staj Tamamlama Notu 100
Toplam 630
Ortalama 78,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

Merhaba ;

Analizden bu kadar yüksek bir notu almanızı neye borçlusunuz acaba ? Kaynak ismi verebilirseniz çok sevinirim. Bir kaç tanede tüyooo lütfen.

Teşekkürler

Kaynur ' Alıntı:
RacHeeD ' Alıntı:
Sınav Dönemi: 2009/2
Notları:
Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe (78)
Finansal Tablolar ve Analizi 90
Maliyet Muhasebesi (95)
Muhasebe Denetimi (52)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (62)
Hukuk 73
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 80

Staj Tamamlama Notu 100
Toplam 630
Ortalama 78,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

Merhaba ;

Analizden bu kadar yüksek bir notu almanızı neye borçlusunuz acaba ? Kaynak ismi verebilirseniz çok sevinirim. Bir kaç tanede tüyooo lütfen.

Teşekkürler

Bir de Maliyetten :)