Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan STAJYER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

üstad orada malın alış kaydında 321 borç senetleri yerine 320 satıcılar hesabını kullanman daha doğru olur.zira burada bir senet keşide edilmemiş.borç bir ay sonra ödenecektir demiş.hatırlatmak isterim....

merkose ' Alıntı:
üstad orada malın alış kaydında 321 borç senetleri yerine 320 satıcılar hesabını kullanman daha doğru olur.zira burada bir senet keşide edilmemiş.borç bir ay sonra ödenecektir demiş.hatırlatmak
isterim....
Doğru söylüyorsun üstadım,kitaptan aynen aktarmıştım.Karşılaştığımız özellikli soruları(mal alış mal satış iade vs tarzı hariç yani) burada paylaşırız diye düşünmüştüm ama kimseden ses yok.Neyse sağlık olsun,herkese kolay gelsin.

arkadaşlar finansal muhasebe dersini merak etmeyin eski sisteme benzer sorular soracaklar sebebi ise meslek mensubu kişilerin bu dersten kalmaları tesmer turmob vb.. kurumlar açısından olumsuz olur o yüzden maliyet dersine yoğunkaşın 2 dönem bu derstten ( finansal ) geçemedim herkese söyledim mart dönemi kolay olcak diye inanmadılar finansal eskiye dödü şükürler olsun şuan smmm oldum inş hepiniz çalışmalarınızın karşılığını alırsınız

eski soruları çalışırken , acaba elimiz sınavda aynı şekilde alışsın diye çalışma kağıtlarında cetvelle vs. çizmer gerekir mi
?düzende çok etkili oluyormuş . değerlendirme yapanalrda.
siz nasıl çalışıyorsunuz?

nurbanu05 ' Alıntı:
eski soruları çalışırken , acaba elimiz sınavda aynı şekilde alışsın diye çalışma kağıtlarında cetvelle vs. çizmer gerekir mi
[/quote
Arkadaşım sınava ilk kez gireceksiniz anlaşılan.Sınav kağıdında yevmiye ve defteri kebir size çizilmiş olarak geliyor zaten.Ben geçen dönem girmedim.Yani sanırım bir değişiklik olmamıştır.Bence kağıt çizip çözmeye çalışarak zaman kaybetmeyin.

nurbanu05 ' Alıntı:

Arkadaşım sınava ilk kez gireceksiniz anlaşılan.Sınav kağıdında yevmiye ve defteri kebir size çizilmiş olarak geliyor zaten.Ben geçen dönem girmedim.Yani sanırım bir değişiklik olmamıştır.Bence kağıt çizip çözmeye çalışarak zaman kaybetmeyin.

Ben de finansal muhasebeden 80 -90 puan alan arkadaşlardan nasıl çalıştıkları konusunda öneri rica ediyorum.Herbir yevmiye maddesi kaç puan?Ayrıca o kadar maddeden hiç birinde mi takılmıyorlar,Yani piyasadaki tüm kaynakları çözsen Finansal muhasebeden 90 çekmek çok mümkün gibi gelmiyor insana yaaa..?Hani yapana helal olsunda nasıl yapıldığını da biri bir zahmet anlatsın arkadaşlar rica ediyorum??

STAJYER ' Alıntı:
Ben de finansal muhasebeden 80 -90 puan alan arkadaşlardan nasıl çalıştıkları konusunda öneri rica ediyorum.Herbir yevmiye maddesi kaç puan?Ayrıca o kadar maddeden hiç birinde mi takılmıyorlar,Yani piyasadaki tüm kaynakları çözsen Finansal muhasebeden 90 çekmek çok mümkün gibi gelmiyor insana yaaa..?Hani yapana helal olsunda nasıl yapıldığını da biri bir zahmet anlatsın arkadaşlar rica ediyorum??

80-90 almadım ama 75 kabul görürse:

Daha önce Yusuf Sürmen'in kitaplarından çalışmıştık malum sebepten, değil 50, 25 bile alamadım kendisinden. Oysa soruların çoğunu yapmıştım. Geçen sınavda Bayazıtlı'dan çalıştım. Sorulardan bir tanesini (hatalı yapmaktansa) hiç yapmadım, yevmiyelerin başına tarih attım, sonuna açıklama yazdım, ilk sınavımdaki gibi açılış kayıtlarını unutmadım, sanırım bir/iki hatalı yanıtım vardı, kapanışları ve kebirleri yaptım ve kapattım. Tablolara başlayamadım bile. Ama yevmiye ve kebirleri doğru yaptıktan sonra tablolara aktarmak zaten gayet kolay ve sanırım fazla puanı yok. Neye ne kadar puan verildiğini bilmiyorum, ama hatalarım olmasaydı, açılış+yevmiyeler+kebirler+kapanış toplam 80 puan getirirdi ve tablolar da 10'ar puan olabilir. Sadece tahmin. Bana kalırsa, soruların yarısından biraz fazlası doğru yapıldığında geçme şansı var, ki çoğu kişinin soruların dörtte üçünü rahatlıkla yapması beklenir.

Geçen sınavda da, hesap planı verildi, yevmiye satırları ve kebir çizimleri sayfalarda mevcuttu. Önerim bol bol soru çözmek, zamanı iyi kullanacak kadar hız kazanmak, sınavda da temiz bir kağıt vermek.

Başarılar dilerim.

sleepingcat çok teşekkür ederim arkadaşım,sağolasın.Size geçmiş olsun,darısı bize.

finansal muhasebeyi herkes geçmiş anlaşılan şurda 3-5 kişinin haricinde konuya rağbet yok

sınavda soru tahminlerim alış iskontosu satış iskontosu özel maliyet(değer artırıcı durum) mal alımı mal satışı banka faizi alacak senedinin kırdırılması(iskontosu) (aradaki farkın 780 hesaba aktarılması) protestolu alacak veya karşılıksız çek (127 hesap) çıkabilir kiralama çıkmaz diye düşünüyorum ayrıca 257 birikmiş amortismanlardaki tutarın bir kısmınınn 549 özel fon yenileme fonundan kaynaklandığı gibi bir soru bekliyorum

sınava girecek arkadaşlar sizin tahminlerinizi bekliyorum

MGS ' Alıntı:
finansal muhasebeyi herkes geçmiş anlaşılan şurda 3-5 kişinin haricinde konuya rağbet yok

sınavda soru tahminlerim alış iskontosu satış iskontosu özel maliyet(değer artırıcı durum) mal alımı mal satışı banka faizi alacak senedinin kırdırılması(iskontosu) (aradaki farkın 780 hesaba aktarılması) protestolu alacak veya karşılıksız çek (127 hesap) çıkabilir kiralama çıkmaz diye düşünüyorum ayrıca 257 birikmiş amortismanlardaki tutarın bir kısmınınn 549 özel fon yenileme fonundan kaynaklandığı gibi bir soru bekliyorum

bununla ilgili bir örnek veriri misniz .
lütfen

nurbanu05 ' Alıntı:
MGS ' Alıntı:

bununla ilgili bir örnek veriri misniz .
lütfen

hangisine acaba?

arkadaşlar bir sorum olacak:
aşağıdaki soru için 2 farklı çözüm var notlarımda hangisi doğru acaba?

işletme 1 nisanda 2 yıllık kira gideri olarak 24.000.-tl peşin ödeme yapmış.

1.çözüm:

180 9000
280 15000
100 24000

2.çözüm:
180 12000
280 12000
100 24000

.çözüm:

180 9000
280 15000
100 24000

arkadaşım cevap bu olması gerekiyor.

efekoylu ' Alıntı:
arkadaşlar bir sorum olacak:
aşağıdaki soru için 2 farklı çözüm var notlarımda hangisi doğru acaba?

işletme 1 nisanda 2 yıllık kira gideri olarak 24.000.-tl peşin ödeme yapmış.

1.çözüm:

180 9000
280 15000
100 24000

2.çözüm:
180 12000
280 12000
100 24000

bu soru geçen mart ayının kira sorusu dimi burada açıkcası benimde kafamı karıştırdı bu 180 hs 12.000 tl...... aylık 1000 tl kira ödeniyorsa nisan kirası ;nisan ayı dahil olmak üzere 9*1000: 9.000 -TL. 180 G.A.A.Giderler HS borçlandırılması kalan 15 aylık kira gideri olan 15.000 TL nin ise 280 G.Y.A. Giderler HS borçalandırılması gerekir diye düşünüyorum

Yıl sonu ise 770 hs 9.000 borçlu 180 hs 9.000 alacaklı....
ayrıca 180 hs 12.000 borçlu 280 hs 12.000 alacaklı
olarak kayıt edileceğini 280 hs bakiyesininde 3.000 tl olarak kayıtlarda gösterilnmesi gerekir diye düşünüyorum

doğru ama son dönem odanın kursunda hoca 9000 olarak hesaplamamış direk 2 ye bölüp 180 12000 280 12000 olarak kayıt yapmış