Doğru söylüyorsun üstadım,kitaptan aynen aktarmıştım.Karşılaştığımız özellikli soruları(mal alış mal satış iade vs tarzı hariç yani) burada paylaşırız diye düşünmüştüm ama kimseden ses yok.Neyse sağlık olsun,herkese kolay gelsin.merkose ' Alıntı:üstad orada malın alış kaydında 321 borç senetleri yerine 320 satıcılar hesabını kullanman daha doğru olur.zira burada bir senet keşide edilmemiş.borç bir ay sonra ödenecektir demiş.hatırlatmak
isterim....
nurbanu05 ' Alıntı:eski soruları çalışırken , acaba elimiz sınavda aynı şekilde alışsın diye çalışma kağıtlarında cetvelle vs. çizmer gerekir mi
?düzende çok etkili oluyormuş . değerlendirme yapanalrda.
siz nasıl çalışıyorsunuz?
[/quote
Arkadaşım sınava ilk kez gireceksiniz anlaşılan.Sınav kağıdında yevmiye ve defteri kebir size çizilmiş olarak geliyor zaten.Ben geçen dönem girmedim.Yani sanırım bir değişiklik olmamıştır.Bence kağıt çizip çözmeye çalışarak zaman kaybetmeyin.
nurbanu05 ' Alıntı:eski soruları çalışırken , acaba elimiz sınavda aynı şekilde alışsın diye çalışma kağıtlarında cetvelle vs. çizmer gerekir mi
?düzende çok etkili oluyormuş . değerlendirme yapanalrda.
siz nasıl çalışıyorsunuz?
STAJYER ' Alıntı:Ben de finansal muhasebeden 80 -90 puan alan arkadaşlardan nasıl çalıştıkları konusunda öneri rica ediyorum.Herbir yevmiye maddesi kaç puan?Ayrıca o kadar maddeden hiç birinde mi takılmıyorlar,Yani piyasadaki tüm kaynakları çözsen Finansal muhasebeden 90 çekmek çok mümkün gibi gelmiyor insana yaaa..?Hani yapana helal olsunda nasıl yapıldığını da biri bir zahmet anlatsın arkadaşlar rica ediyorum??
MGS ' Alıntı:finansal muhasebeyi herkes geçmiş anlaşılan şurda 3-5 kişinin haricinde konuya rağbet yok
sınavda soru tahminlerim alış iskontosu satış iskontosu özel maliyet(değer artırıcı durum) mal alımı mal satışı banka faizi alacak senedinin kırdırılması(iskontosu) (aradaki farkın 780 hesaba aktarılması) protestolu alacak veya karşılıksız çek (127 hesap) çıkabilir kiralama çıkmaz diye düşünüyorum ayrıca 257 birikmiş amortismanlardaki tutarın bir kısmınınn 549 özel fon yenileme fonundan kaynaklandığı gibi bir soru bekliyorum
nurbanu05 ' Alıntı:MGS ' Alıntı:finansal muhasebeyi herkes geçmiş anlaşılan şurda 3-5 kişinin haricinde konuya rağbet yok
sınavda soru tahminlerim alış iskontosu satış iskontosu özel maliyet(değer artırıcı durum) mal alımı mal satışı banka faizi alacak senedinin kırdırılması(iskontosu) (aradaki farkın 780 hesaba aktarılması) protestolu alacak veya karşılıksız çek (127 hesap) çıkabilir kiralama çıkmaz diye düşünüyorum ayrıca 257 birikmiş amortismanlardaki tutarın bir kısmınınn 549 özel fon yenileme fonundan kaynaklandığı gibi bir soru bekliyorum
bununla ilgili bir örnek veriri misniz .
lütfen
zeynepankara ' Alıntı:ark istanbulda sınava girecek ark var mı
sleepingcat ' Alıntı:zeynepankara ' Alıntı:ark istanbulda sınava girecek ark var mı
Evet, ben İstanbul'da gireceğim.
efekoylu ' Alıntı:arkadaşlar bir sorum olacak:
aşağıdaki soru için 2 farklı çözüm var notlarımda hangisi doğru acaba?
işletme 1 nisanda 2 yıllık kira gideri olarak 24.000.-tl peşin ödeme yapmış.
1.çözüm:
180 9000
280 15000
100 24000
2.çözüm:
180 12000
280 12000
100 24000