Temmuz 2012 Sınavında Başarılı Olup Perşembe Günü Odadan Aranan Kişiler-Kısa Yorum

Nurbanu inan üzüldüm senin adına inş. bir daha ki sefere sende aramızdasın biraz daha gayretle bu iş olur ama ümidini kaybetme bir des falan kaldı ise itiraz edersen geçirebilirler ben geçen sınav Muhasebeden 46 almıştım itiraz ettim 50 yaptılar. Yani herşey bitmiş değil.

aa evet ben yarın ki notları yazarım foruma , görüşlerinizin doğrultusunda itiraz için bakarız duruma.
bitmedi bitmeyecek değil mi, arkadaşlar .teşekkür ederim .iyi dilekleriniz için

Bitmeyecek tabi kaçıncı girişin ve hangi ders kaldı ona göre bir çalışma takvimi belirlersin ben ilk girişte 5 ders verdim şimdide 2 ve bitti eğer bir iki dersin kalırsa itiraz edersin geçirirler.

ben biraz kaplumbağa gibi gittim.
her dönem 2-3 ders seçtim sadece ilkinde hepisne giridm. oda hiç çalışamadan:)
garip yani. vakit yokuluğundan .
yarın bakalım ne oalcak

[TABLE="class: table-long"]
[TR]
[TH]önemler[/TH]
[TH] Snv.Mrk.[/TH]
[TH] M01[/TH]
[TH] M02[/TH]
[TH] M03[/TH]
[TH] M04[/TH]
[TH] M05[/TH]
[TH] M06[/TH]
[TH] M07[/TH]
[TH] Giriş B.[/TH]
[TH] Sonuç B.[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]---[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 2012/2
[/TD]
[TD][/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] 51[/TD]
[TD] 20[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD]---[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] SONUÇ[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD] 70[/TD]
[TD] 51[/TD]
[TD] ---[/TD]
[TD] 50[/TD]
[TD] 50[/TD]
[TD] 50[/TD]
[TD] 65[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD]---[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] GİRİŞ SAYISI[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD] 1[/TD]
[TD] 2[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD]---[/TD]
[TD]---[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:
işte yukarıda notlarımç
maliyetten çakmışımç
en çok ona çalıştım ve formülü karıştırdım son dakika ama ilk sorum doğru idi.
itiraz dilekçesi yazacğım sanırım
bu arada teos açıldı:))))))))))

Sonuçları açıklamışlar...Temel hukuk vardı tek ders 58 ile artık SMMM yim bende ...Allahım sana ne kadar şükretsem azdır....

Benim de üç ders vardı denetim vergi ve analiz vergi ve denetimden geçtim de bu analizi değerlendiren şahıs! kimse görüp tanımak isterim gerçekten iki sınavdır 80-90 beklediğim kağıtlara nasıl 41 veriyor bunu nasıl başarıyor bilemiyorum en güvendiğim ders başıma bela oldu bir de üstüne ortalama sıkıntısından 67 almam lazım çıldırmak üzereyim. Bu durumda itirazında bir anlamı yok 50 verseler bile işime yaramıyor:-(((((((

analiz 38 meslek 60. analiz başımıza bela oldu, aralığa kaldık.

analizci yine çizmiş milleti. 100 lük kağıt vermiştim tek dersimdi 51 vermiş. çok ilginç bu adam okurken neye takıyor acaba. neyse arkadaşlar umarım herkes başarılı olur istediğini alır.

analizden 60 -70 beklerken 51 aldık geçtik geçmesine ama çok not kırıyor

Benim de üç ders vardı denetim vergi ve analiz vergi ve denetimden geçtim de bu analizi değerlendiren şahıs! kimse görüp tanımak isterim gerçekten iki sınavdır 80-90 beklediğim kağıtlara nasıl 41 veriyor bunu nasıl başarıyor bilemiyorum en güvendiğim ders başıma bela oldu bir de üstüne ortalama sıkıntısından 67 almam lazım çıldırmak üzereyim. Bu durumda itirazında bir anlamı yok 50 verseler bile işime yaramıyor:-(((((((

yinede itiraz et derim sonuçta 50 verirlerse başka dersten başvuruda bulunursun not yükseltmek için analizci vermiyor zaten bol not

yinede itiraz et derim sonuçta 50 verirlerse başka dersten başvuruda bulunursun not yükseltmek için analizci vermiyor zaten bol not

Kubil arkadaşım en hakim olduğum ders analiz not yükseltme sınavı için düşündüğüm dersten düştüğüm hallere bak. Sınavda çok değil 10 dk. daha olsa zaten 100 lük kağıt verirdim.

SMMM olan arkadaşlara meslek hayatında başarılar diliyorum.
SMMM olamayan arkadaşlara ise sınavlarında başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar ben ilk girişimde 7/7 yaptım ve not ortalamam 72.Bazı arkadaşlar nasıl çalıştığımız öğrenmek istemişler.Bende sizlere kısaca özetlemek istiyorum.Umarım faydalı olur.Öncelikle dershaneye falan gitmedim.Dershaneye gitmeden de bu iş başarılabilir.Bunu birkere kafanıza yazın.Kaynak olarak ilk önce dehanın setini aldım.Sınavlara 6 ay kala çalışmaya başladım hafif hafif.2 ay sonra hızımı birazdaha arttırdım ve dehanın maliyet ve vergi kitaplarının yetersiz olduğunu gördüm.Vergi çok karışıktı.Maliyette yeterli örnek yoktu.Vergiden forumdan arkadaşların önerdiği Ozan Bingöl üstadın kitabını aldım.Gayrimenkul sorusunu o kitap sayesinde yaptım.Asgari geçim indirimi knousunu dehanın sayesinde yaptım.Bunun dışında internet ortamından çeşitli kaynaklar topraladım özellikle amme alacakları kanununu ile ilgili güzel anlaşılabilir kaynaklardı bunlar.Ayrıca maliyetten de eskilerden stonehand adlı arkadaşımız mükemmel olan özetinden de çalıştım kendisine buradan teşekkür ederim ve yurdakul çaldağın kitabını aldım oradan çalıştım.Analiz denetim meslek dehanın setinden çalıştım sadece.Finansaldan da geçmiş yıl sorularını elime kalem kağıt alıp kapanış kayıtlarına kadar çözdüm ki elim alışsın diye.Şimdi gelelim kilit noktaya.Son 1 ay kala dehanın 707 soru 707 cevap adlı kitabını özellikle sözel derslerindeki soruları resmen hatmettim.Çünkü bu sorular hemen hemen bütün konuları kapsıyor ve özet nitelikte.Bu kitabı edinin ve sözelde özellikle soruları ezberleyin.En kötü 2 soru muhakkak çok benzer geliyor.Belki 10 kere üsütünden geçtim bu soruların.Analize gelirsek beni şok etti 51 almışım ki en düşük notum bu.90 lık kağıttı.Eğer analiz engelini aşabilirseniz herkesin başarabileceği birşey ama analiz gerçekten çok sakat özellikle komisyondaki bu hoca neye göre puan veriyor anlamış değilim.Yorumlarım dehanın kitabını yorumlarıyla 1-1 hatta daha bile iyiydi bence :). Neyse umarım faydalı olur sizlere.Ve umarım allah emeklerinizi boşa çıkarmaz ve bu mutluluğu hepiniz en kısa zmanda tadarsınız.Herkese saygılar.

Selam arkadaşlar ben ilk girişimde 7/7 yaptım ve not ortalamam 72.Bazı arkadaşlar nasıl çalıştığımız öğrenmek istemişler.Bende sizlere kısaca özetlemek istiyorum.Umarım faydalı olur.Öncelikle dershaneye falan gitmedim.Dershaneye gitmeden de bu iş başarılabilir.Bunu birkere kafanıza yazın.Kaynak olarak ilk önce dehanın setini aldım.Sınavlara 6 ay kala çalışmaya başladım hafif hafif.2 ay sonra hızımı birazdaha arttırdım ve dehanın maliyet ve vergi kitaplarının yetersiz olduğunu gördüm.Vergi çok karışıktı.Maliyette yeterli örnek yoktu.Vergiden forumdan arkadaşların önerdiği Ozan Bingöl üstadın kitabını aldım.Gayrimenkul sorusunu o kitap sayesinde yaptım.Asgari geçim indirimi knousunu dehanın sayesinde yaptım.Bunun dışında internet ortamından çeşitli kaynaklar topraladım özellikle amme alacakları kanununu ile ilgili güzel anlaşılabilir kaynaklardı bunlar.Ayrıca maliyetten de eskilerden stonehand adlı arkadaşımız mükemmel olan özetinden de çalıştım kendisine buradan teşekkür ederim ve yurdakul çaldağın kitabını aldım oradan çalıştım.Analiz denetim meslek dehanın setinden çalıştım sadece.Finansaldan da geçmiş yıl sorularını elime kalem kağıt alıp kapanış kayıtlarına kadar çözdüm ki elim alışsın diye.Şimdi gelelim kilit noktaya.Son 1 ay kala dehanın 707 soru 707 cevap adlı kitabını özellikle sözel derslerindeki soruları resmen hatmettim.Çünkü bu sorular hemen hemen bütün konuları kapsıyor ve özet nitelikte.Bu kitabı edinin ve sözelde özellikle soruları ezberleyin.En kötü 2 soru muhakkak çok benzer geliyor.Belki 10 kere üsütünden geçtim bu soruların.Analize gelirsek beni şok etti 51 almışım ki en düşük notum bu.90 lık kağıttı.Eğer analiz engelini aşabilirseniz herkesin başarabileceği birşey ama analiz gerçekten çok sakat özellikle komisyondaki bu hoca neye göre puan veriyor anlamış değilim.Yorumlarım dehanın kitabını yorumlarıyla 1-1 hatta daha bile iyiydi bence :). Neyse umarım faydalı olur sizlere.Ve umarım allah emeklerinizi boşa çıkarmaz ve bu mutluluğu hepiniz en kısa zmanda tadarsınız.Herkese saygılar.

seni tebrik ederim büyük iş başarmışsın. arkadaşın dediği gibi kursa gitmek zaman yorgunluk ve para kaybı işten çıkıyorsun ve akşam kursa gidiyorsun kafana girmez hafta sonu sıkışık programlardan aklınız karışabilir.. vergiden osman pehlivan artı gelir idaresi sitesinden özellikle kdv-gv ve kv kanun maddelerini okumak şart. bende asgari geçim indirimi ve yurtdışındaki müşteri ve banker sorusunu gelir idaresine borçluyum:) meslek kolay ders. meslekten 3568. sayılı kanunu ezberlemek şart ama göründüğü gibi değil gözünüzü korkutmasın koca kanun kolay gidiyor hatta 4-5 günde bitirilir. hukuktan zaten belli başlı kalıplaşmış aynı soruları çevirip çevirip soruyorlar geçmiş yıl sorularından baktım sadece ve özet çeıkardım. gelelim sayısala resmen komisyon değişmiş kasımın geçmiş yıl soruları nerde temmuz nerde resmen dağlar kadar fark var analizden kaçarı yok yorum yapmayı bilmek gerek. ama geçmiş yıl sorularındaki yorumlar hemen hemen hepsi aynı hiç kaynakla fln uğraşmayın soruya göre nasıl yorum yapılmış hepsinin naahtarı geçmiş yıl sorularında. finansal muhasebe arkadaşın dediği gibi bol soru çözmek el alışkanlığı kazandırır. denetime hiçbir yorum yapamayacam ondada komisyon değişmiş kaynak şart ama istanbuldaki o kasıp kavuran biz biliriz diyen dershanenin kaynağı çok yetersiz söylüyorum burdan hatta kursa gidenlere sordum fena halde çuvallamışlar. burda analiz ve denetim ne olacağı belirsiz dersler neye göre not verdiklerini çözemedim.

itiraz et belki 50 verirler. hiç değilse ortalama yükseltmeye başka ders seçersin gerçekten bela oldu analiz. temel hukuk ve meslekten notların 60 altında kalmışsa onlardan ortalama yükseltmek günümüzde daha mantıklı..