Tercümanlık Şahıs Şirketine Danışmanlık Unvanı ve Faaliyeti Eklemek

Üyelik
18 Şub 2020
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhabalar, ben bir tercümanım. Şahıs şirketim var. Şirketin unvanı "Soyadım + Çeviri". Şirketin resmi faaliyeti tercüme hizmetleri diye geçiyor. Serbest meslek statüsüne giriyorum. Serbest meslek makbuzu kesiyorum. Şirkette çalışanım yok, sadece ben varım. Küçük bir şahıs şirketiyim.

Ben şimdi küçük çapta danışmanlık hizmeti de vermeye başlayacağım ama bunu yapmak için şirketin unvanına ve faaliyetine eklemeler yapmam lazım. Şirketin unvanını "Soyadım + Çeviri ve Danışmanlık" olarak değiştirmek istiyorum ve şirketin resmi faaliyet tanımına "danışmanlık hizmetleri" eklemesi yapmak istiyorum. Serbest meslek statüsünde kalıp bunu yapmam mümkün müdür? Yoksa danışmanlık ticari faaliyete mi girer? Danışmanlık ticari faaliyete girdi diyelim, bir şahıs şirketi altında hem serbest meslek hem ticari faaliyet yürütebilir miyim, yoksa ikinci bir şahıs şirketi mi açmam gerekir?

İnternette araştırdım bazı yerler danışmanlık serbest mesleğe girer diyor, bazı yerler ticari faaliyete girer diyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Sağolun.
 
Son düzenleme:
Bir şahıs şirketi altında hem serbest meslek faaliyeti (serbest meslek defteri), hem de ticari faaliyet (işletme defteri) aynı anda olabilir, onda herhangi bir sorun yok.

Danışmanlık kişisel bilgi ve tecrübeye dayalı bir faaliyet olduğundan genel olarak serbest mesleğe girer ama piyasada fatura kesen de çok sayıda danışmanlık firması var. Ayrımı belki yaptığınız işi tam olarak detaylandırarak bulabilirsiniz. Sadece size danışanlara bilgi vermek, yol göstermek gibi ise serbest meslek, ama danışmanlık adı altında iş takibi, aracılık gibi işler olacaksa ticari faaliyete daha uygun olur.
 
Üst