Tescil Edilmeyen Hisse Devri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan armagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
62
bir mükellefimin 2006 yılın bir şirkette ortaklığı varmış ve 2006 yılında noterden devir sendi yapılmış ancak yeni ortaklar hisse devrinin tescilini ticaret odasından yaptırmamış. bağkur kapanış yapılırken fark ettik durumu. ticaret odası 1.yol olarak yeni ortakların gelip normal tescili yaptırmasını 2. yol olarakta mahkemeye başvurup dava sonuncunu beklenmesi bu konuda bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Ynt: tescil edilmeyen hisse devri

Yolları siz yazmışsınız zaten.Yeni ortaklar bu hisse devrini işleme koyabilir.Yeter ki istesinler.
 
Ynt: Tescil Edilmeyen Hisse Devri

02.06.2010 tarihinde noterden hisse devri oluyor. Tescil olmadan giren ortak ortaklıktan çıkmak istior. hissesini bu sekilde tescil yaptırmadan devredebilir mi ?
 
Ynt: Tescil Edilmeyen Hisse Devri

Eğer tescil yapılmamışsa yine aynı şekilde devir iptali yapacaklar.Eğer devir evrakları noter tarafından vergi idaresine yollanmışsa dilekçe ile işlemden vazgeçildiği belirtilecek.Noterden devir iptali için para ödemek istemiyorsanız noterin talimatıyla sadece vergi dairesine dilekçe yazarakta işi bitirebilirsiniz. Saygılar.
 
Üst