fonradar

Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve İadesi

Üyelik
24 Ocak 2006
Mesajlar
20
Konum
KONYA
Merhaba arkadaşlar. 2011 yılında stopajlardan dolayı vergi dairesinden vergi alacağım doğmaktadır. Vergi dairesi Diğer Vergi Borçlarına Mahsup veya Nakden İade işlemlerinde yapılması gereken usul ve eseaslar GVK. 252 Nolu GT'de açıklanmaktadır. 10 milyar liraya kadar olan kısım, teminat aranmaksızın ve inceleme raporu beklenmeksizin iade edilir denilmektedir.
Bu tebliğ ile ilgili birkaç sorum olacaktır. Konu ile ilgili aranızdan mutlaka vergi iadesi alan olmuştur diye düşünüyorum. Sorularıma cevap veren olursa şimdiden teşekkür ederim.

1. Vergi iadesi tutarı 13 000,00.-TL diyelim. 4 000,00.TL vergi borcum var. Bu borcu alacağım vergi iadesine mahsup ettirdikten sonra 9 000,00.-TL yi nakten iade alabilirmiyim.

2. Aynı tebliğde, Serbest meslek kazancına ilişkin olarak vergilerin sorumlu adına tahakkuk ettiğini gösteren ilgili saymanlık yazısı istenilmektedir. Her vergi mükellefimin vergi dairesinden yazımı alınacaktır.

3. 252.nolu Genel Tebliğ 06/04/2004 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. O tarihten bu yana tebliğde bahsi geçen 10 bin TL bu güne kadar hiç arttırılmamışmıdır.
 
Ynt: Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve İadesi

1-Mahsuben iade edilemeyen kısmı nakde iade alabilirsiniz.

2-Saymanlık yazısı yerine vergi sorumlusunun tahhakuk fişlerinin de mahsup dilekçesine ek yapılabileceği kanaatindeyim.

3-Maalesef idare yeni bir düzenleme yapıncaya kadar iade sınırı 10.000-TL.
 
Üst