TFRS/UFRS En İyi Nasıl Öğrenilir?

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
TFRS/UFRS yi öğrenmek için siz ne yapıyorsunuz ve sizce bu konuyu öğrenmenin en iyi yöntemi nedir?
Saygılar
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

Hemen hemen her şeyde olduğu gibi önce iyi bir teorik çalışma sonra bol bol pratik. Elbette bu pratiği gerçek olaylarla yapmaktan önce, farazi olayları TMS'ye göre muhasebeleştirmeniz gerçek hayatta hata yapma riskinizi minimize edecektir.

Bu arada bir tavsiyem de bu aralar TMS/IFRS ile ilgili onlarca kurs ve seminer düzenleniyor, ciddi bir rant alanı oldu. Bu eğitimler faydalı faydalı olmasına ancak benim tavsiyem bu eğitimlere katılmadan önce kendi kendinize çalışarak asgari bir altyapı edinerek bu kurslara katılmak yönünde, aksi takdirde kısa sürede tüm IFRS'i öğretmeye çalışan bu kurslardaki bilgi yığılması, faydadan çok zarar verecektir. IFRS/TMS çok geniş bir konu ve hiç teorik altyapınız yoksa 3-4 günlük kurslarla öğrenilmez.
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

açık söylemek gerekirse benim iş yoğunluğundan ve de mesai saatlerimin uzunluğundan eğitimlere gitme şansım olmadı. ama şu yasa yürürlüğe girsin hele şu muğlak tablo aydınlansın en azından ne nasıl çalışmamız gerektiğini daha iyi anlamış oluruz. ben şuan orta düzey kobi işletmesinde çalışıyorum. ve büyük ihtimalle kobi tfrs ye geçiş yapacağız. 6 aylık ta bir zaman var. biraz şansa bırakıyorum gibi intiba bırakmak değil niyetim ama galiba istemesem de öyle görünüyor :)
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

ben kitap arıyorum ama bulamadım
tmsk nın sitesinden aldım ama pişman oldum sitedeki standartlardan kopyala yapıştır yapmışlar
anlatım çok bozuk bir cümleyi anlayana kadar başıma ağrılar giriyor şöyle sadeleştirilmiş yevmiye madde örnekli ucuz bi kitap varmı bildiğiniz başlayalım hafif hafif çalışmaya
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

TMSK zaten standartlarin kitabini sattigi icin web sitesindeki standartlarin aynisinin yer almasi normal. Cumleler de uzun ve karisik ama IAS ve IFRS'lerden birebir tercume oldugu icin Ingilizcesi ile tamamen uyumlu.

Ucuzluk konusunda birsey diyemeyecegim ama Remzi Orten, Hasan Kaval ve Aydin Karapinar hocalarin "Turkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartlari, Uygulama ve Yorumlari" kitabi fena degil. Aslinda bu alandaki kitaplarin cogu bende var ama sonucta hicbiri mukemmel degil ve yer yer hatalar da var. Bu kitapta hem standartlarin anlatimi, hem de ornekler var. Ise yarar diye dusunuyorum.
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

ISMMMO'nun bu aralar açtığı TAM SET TFRS ve KOBİ-TFRS eğitimlerine gideniniz ya da tanıdıklarınızdan giden var mı? Varsa eğitimleri nasıl, verimli mi?
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

hafta sonu tfrs-ufrs eğitimindeydim

ilk gün bişey anlamadık kafamız karıştı ikinci gün monografi çözdük

biraz tozunu aldık gibi ama bu vadeli satışlarda nasıl vade farkı işlemi yapacağız işyeri bir satışı yokki 50-60 bin satışı olan var bunların ayrıştırılması nasıl olacak bir sürü ayrıntı var ben kara kara düşünüyorum 2 günlük eğitimle bişey olmaz kitap aldım yavaştan bakıyorum ama ciddi çalışmak lazım
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

Eğitimlere katıldık ama iş yoğunluğundan ve stresten kendimizi şahsen kendimi pek veremedim. Süre çok kısa ve anlatılanlar okunanlar dikte ettirilmek isteniyor. Konular Çok fazla ve karmaşık. Ayrıca Kendinizi deneyin kısmına giren arkadaşlar varmı ? henüz girmek nasip olmadı. şurda az bi vakit kaldı. başarabilirmiyim diye düşünüyorum. bir taraftan da işyerinin çalışmasını takip etmek zorundayız. Yaz geldi herkes gezmeye tozmaya dinlenmeye gezi tur takibi yapıyor. bizler ise işlerin altında hangi gün hangi bildirimleri yaparız diye takvim hazırlıyoruz. Sosyal hiç bir yanımız kalmadı. Oğlum var Büroya Hiç sokmuyorum ünv. sınavlarının birincisine girdi ikincisi bu h.sonu Muhasebecilik mesleği ile yakından ilgili Ekonomi işletme maliye vs. hiç bir tercihi işaretlettirmeyeceğim. En azından o kendisini kurtarsın. .
 
Ynt: TFRS/UFRS en iyi nasıl öğrenilir?

valla denetim eğitimi yerine adam akıllı şu TFRS yi daha kapsamlı öğretselerdi ya bizlere.
denetim yerine daha kapsamlı KOBİ TFRS yi öğretselerdi daha iyi olurdu bence
 
Üst