Selamlar ,
Oncelikle meslekte yeni olusumdan oturu cahilligimi mazur gormenizi umuyorum. Islerden vakit bulup yeni teblig lere kanunlara goz atayim derken TFRS ile ilgili 3 Mayis 2009 tarihinde resmi gazete'de yayinlanan bu teblig'i buldum. Mutlaka bir cogumuzun haberi vardir fakat ben konuya vakif olmak adina sizlere danismak istedim.
http://www.tmsk.org.tr/tms_seti/TFRS/20090503-6_TFRS1_146.txt
ve 6.madde de
Yürürlük
MADDE 6 ? Bu Tebliğ ve bu Tebliğin 1 no?lu ekinde yer alan
?TFRS 1 Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının İlk Uygulaması?
Standardı, 30/6/2009 tarihinden sonra başlayan hesap dönemlerinde
uygulanmak üzere yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. İsteyen işletmeler,
bu Tebliğin 1 no?lu ekinde yer alan TFRS 1 Standardını 1/7/2009 tarihi
öncesi hesap dönemlerine ilişkin finansal tablolarında uygulayabilirler.
Kanunun 30.6.2009 tarihinden sonra baslayan hesap donemlerinde yani 3.ceyrek konsolide bilanco tablolarinda uygulanabilecegi sonucunu cikardim. Sizin bu konudaki gorusleriniz nelerdir? TMS-TFRS de cok onemli dikkat edilen hususlar illaki vardir bu hususlari ogrenmek icin Sirket olarak egitim almamiz gereklimidir? Siz neler yapicaksiniz merak ediyorum.
Saygilarimla
Oncelikle meslekte yeni olusumdan oturu cahilligimi mazur gormenizi umuyorum. Islerden vakit bulup yeni teblig lere kanunlara goz atayim derken TFRS ile ilgili 3 Mayis 2009 tarihinde resmi gazete'de yayinlanan bu teblig'i buldum. Mutlaka bir cogumuzun haberi vardir fakat ben konuya vakif olmak adina sizlere danismak istedim.
http://www.tmsk.org.tr/tms_seti/TFRS/20090503-6_TFRS1_146.txt
ve 6.madde de
Yürürlük
MADDE 6 ? Bu Tebliğ ve bu Tebliğin 1 no?lu ekinde yer alan
?TFRS 1 Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının İlk Uygulaması?
Standardı, 30/6/2009 tarihinden sonra başlayan hesap dönemlerinde
uygulanmak üzere yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. İsteyen işletmeler,
bu Tebliğin 1 no?lu ekinde yer alan TFRS 1 Standardını 1/7/2009 tarihi
öncesi hesap dönemlerine ilişkin finansal tablolarında uygulayabilirler.
Kanunun 30.6.2009 tarihinden sonra baslayan hesap donemlerinde yani 3.ceyrek konsolide bilanco tablolarinda uygulanabilecegi sonucunu cikardim. Sizin bu konudaki gorusleriniz nelerdir? TMS-TFRS de cok onemli dikkat edilen hususlar illaki vardir bu hususlari ogrenmek icin Sirket olarak egitim almamiz gereklimidir? Siz neler yapicaksiniz merak ediyorum.
Saygilarimla