Ticaret Odası Sitesinde Firma Sicil Bilgilerindeki Yetkililer Bölümü

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,694
Konum
İstanbul
Selamlar arkadaşlar
Bahsettiğim bölümle ilgili mutlaka sizlerde girip,firma yetkililerini buradan kontrol etmişsinizdir.Bugüne kadar benimde üzerinde durmadığım,ancak bir firmamın isteği ve uyarısı üzerine farkettiğim bir husus var.Şöyle ki;

Yetkililer bölümüne baktığımızda,kimine "münferiden müdür" kimine "müştereken müdür" kimine de münferiden veya müştereken yazmaksızın sadece "temsil ve ilzama yetkilidir" ibareleri yazmaktadır.
2 ortaklı ve müştereken müdür şeklinde yetkilendirilmeleri yapılmış bir şirkette,şirket yetkilileri bir uyarı ve istekte bulunarak,buradaki sayfadaki yetkililer kısmında kendilerinin de "müştereken müdür" değil de "temsil ve ilzama yetkilidir" şeklinde belirtilmelerini istemiş ve bunun mümkün olup olmadığını sormuşlardır. Bende ticaret odasına telefonla danışarak,neden bu şekilde farklı ibarelerin yazdığını sorduğumda şöyle bir yanıt aldım.
"Şirket kararlarında yetkiler münferiden veya müştereken şekilde belirtilirse buraya yazılacak yetki şekli de münferiden veya müştereken şeklinde yazıldığını, sadece "temsil ve ilzama yetkilidir" şeklinde yazılanlarda ise kararlarında münferit veya müşterek ibarelerini kullanmadıkları" şeklinde cevap vermişlerdir.
Bu farklılığa sizlerde dikkat ettiniz mi bilmiyorum.Bugüne kadar bu şekilde bir talepte bulunulmadığı için ben hiç dikkat etmemiştim.Gerçi genel kurul kararında yetkiler belirlenirken "her hususta ve tam şekilde" yetkilendirme yapıldığı için ve aslolanda karar ve buna bağlı olarak yayınlanan sicil gazetesi olduğu için,bunu bugüne kadar bir sorun şeklinde görmemiştim.Nitekim şu anki hali de sorun değildir ancak mükellefimin talebi,müştereken müdür şeklinde değil de temsil ve ilzama yetkilidir şeklinde yazılmasını istemektedir.
P.tesi veya Salı günü ticaret odasına gidip konuyu yüzyüze görüşmek ve mümkünse buradaki ibareyi istediğimiz şekilde yazdırmanın mümkün olup olmadığını öğrenmeye çalışacağım.
Bu konu veya benzer konuda sizler daha önce böyle bir çalışma veya girişimde bulundunuz mu?Daha evvel konuyu tecrübe etmiş arkadaşlar varsa,bilgilerini paylaşmalarını rica edeceğim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
 
Arkadaşlar,konuyu Oda ile görüştüm.Pek mümkün olmadığını söylediler.Münferit,müşterek veya temsil-ilzama yetkilidir,ibarelerinden biri,program kodlaması ve formatı gereği yazılıyormuş.
Bende talebin yerine getirilip getirilememesi hususunun şirketimize yazı ile bildirilmesini arz edecek bir dilekçe verdim.Olumlu veya olumsuz kararı yazı ile bildirecekler.. Büyük ihtimalle de kararın olumsuz olacağı söylendi.Yazı gelince sonucunu paylaşırım.
Bilginize...
 
Üst