Ton Başına Elektrik Tüketimi

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
Bir kuruyemiş firmasının elektrik tüketimini hesaplıyorum. Burada kızartma hattında kızartılan ürün miktarı 450 ton. Paketleme hattında ise paketlenen ürün miktarı 300 ton.

O ayki elektrik tüketimi ise 55.000 kw. Şimdi sormak istediğim şu. Ton başına işlenen ürünün elektrik tüketimini hesaplamak istiyorum. 55.000 'i 750'i bölersem 73 kw çıkıyor. Fakat bu hesap doğru mu. Çünkü kızartma hattı saatte 100 kw, paketleme hattı ise 30 kw elektrik tüketiyor. Ton başına elektrik tüketimini nasıl hesaplayabilirim ????

Teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Bir saatte işlenen ürünü kızartma hattı ve paketleme hattı olarak hesaplayın. Sonrasını bulursunuz.
 
Var tabiki. Ben tüm kullanılan elektriği üretime paylaştırcam sonuçta ısıtma aydınlatma da üretim alanında kullanılıyor.
 
Sonuçta aynı ürünün işlemleri de olsa 2 ayrı işlem merkezinin toplam tüketimi var ve bir toplam işlenen miktar var, ve her iki işlem için bir çalışma süresi vardır bildiğiniz, yani
450ton kızartma işi şu kadar saat, 300 ton paketleme işi bu kadar saat diye öyle değil mi?
 
Anladığımı paylaşmak isterim.
Toplam elektrik tüketimi belli......55.000 kv.
Kızartma ve paketleme bölümlerinde işlenen ürün miktarları da belli(450+300)
Toplamda tüketilen elektirk,üretime paylaştırılıp ve buradan maliyet hesabı çıkarılacak ise totalde üretimdeki iş süreclerinin(yani ürünün işlenme safhalarının)birlikte (kızartılan+paketlenen ürün miktarlarının toplamı üzerinden)değerlendirerek 55.000/750=73 kv şeklinde hesab olunması,bu hesabın kendi içinde kızartma ve paketleme bölüm hesablarının ayrıca yapılması,diğer yönden üretimdeki gerçek maliyetin son çıktılar(yani her bir paket,kg,gr vs.)üzerinden ayrıca yapılması gerektiği düşüncesindeyim.
 

Benzer konular

Üst