fonradar

Trafik Kazası Sonucu Yatalak Kalan Hastanın Raporu Bitti. İşten Çıkışı Ne Zaman Verilecek ?

Üyelik
5 Haz 2013
Mesajlar
13
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar merhaba
İki farklı şirkette iki farklı çalışan.. biri trafik kazası sonucu yatalak kaldı.. verilen raporların süresi bitti ve malulen emeklilik için başvuru aşamasında. Bu durumda işten çıkışını vermem gerekir mi? Gerekirse malulen emeklilik olarak vermem gerekiyor sanırım. Eğer çıkışını vermeyeceksem malulen emekli olana kadar raporlu olarak mı göstereceğim?
Diğer şirketteki çalışan ise beyin kanaması sonucu felç kalıyor. Sadece görme duyusu var. konuşamıyor hareket edemiyor. hastaneden taburcu edildi ve evde bakılıyor. SGM kişinin malulen emekliliğe başvurusu için kendi imzası gerekir demişler. bu mümkün değilse mahkeme kararıyla eşini kayyum tayin edilmesi gerekirmiş. bunlar uzun zaman alacağa benziyor. yine bu işçi içinde nasıl bir yol izlemem gerekir.
İyi çalışmalar..
 
Yatalak kalan kişi için bağlı bulunduğunuz SGK ile görüşün.İncelesinelr durumu.Eğer malulen emeklilik için gerekli şartlar sağlanıyorsa onlar size söyler şu tarihli çıkışını verip emeklilik için başvuru yapın diye.Sizde söylenen tarihe malulen emeklilik sebebini kullanarak çıkışını verirsiniz.Raporları bittiyse emeklilik tarihine kadar olan günler için prim ödemek istemiyorsanız çalışmadığından dolayı o günler için devamsızlık tutanağı tutun.Hergün için tek tek hazırlayın.İşveren imzalı olsun.O çalışılmayan günleri eksik gün olarak bildirirsiniz.Eğer SGK derseki emeklilik için daha çok gün var şartlar sağlanmıyor falan gibi o zaman çıkışını yaparsınız.Sigortalı göstermek zorunda değilsiniz çalışmayan bir kişiyi.

Beyin kanaması geçiren kişi için tam emin olmamakla birlikte size söylenilen doğrudur.Kişinin eşini mahkeme vekil tayin etmesi gerekli onun adına imza atabilmesi için.Noterden vekaletname ile halledilebilir diyecektim ancak kişi notere gidemeyeceği için mahkeme yoluyla bu işlemlerin yapılması gerekir.
 
SGK ile görüştük yardımcı olmadılar. Sadece yazılı dilekçe diyorlar başkada birşey demiryorlar. Birdaha deneyeceğiz artık.
Teşekkürler yorumlarınız için.
 

Benzer konular

Üst